2016.12.16. 13:40 – Lángoló

Álomszerű világot alkot a Tape Delay

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tapedelay_image_05_kicsi.jpg

A soulos, electrós, popos, olykor a távol-kelet világát, vagy a 80-as évek bőrdzsekis romantikáját megidéző Tape Delay ötlete három éve fogalmazódott meg Szőke Zoltánban. 2016 nyarán kelt életre és azév őszén debütált a közönség előtt. Az első hírek és megjelenések konkrét név és arc nélkül történtek, hogy a közönség a zenére tudjon koncentrálni. Tape Delay projekt mögött Szőke áll, az élő fellépések alkalmával zenekarrá alakulva szólal meg a Tape Delay Live Set Szőke Bence dobos, Ménesi Móric gitáros és Háló Gergő szintetizátoros segítségével. Zwickl Ábel felel a felvételek összerakásáért, kialakításáért és az élő koncert technikai részéért. (Fotó: Bodnár Zsófi)

A Macao című debütáló EP december 23-án jelenik meg, erről az itt hallható Bleach című dal az utolsó, ami megjelenik kislemezként. Az EP felvételére nyáron került sor, Zwickl Ábel és Stámusz Feri (STAMUSIC) segítségével. A Vagabond egy szenvedélydús klippel debütált októberben, melyet a Just Stay Natural készített, a  Shimmer pedig egy szöveges videóval jelent meg november végén.

A Bleach az EP harmadik dala, ezzel került be a Tape Delay a Keret blog által szervezett Kikeltetőbe, ahol végig a zsűri támogatásával jutott tovább, a fináléban pedig győztesként vihették el a fődíjat, számos különdíjjal kiegészítve. 

A Tape Delay 2017 első felében már nagylemezzel szeretne jelentkezni, valamint egész estés önálló koncertekkel. A projekt imagéhez szorosan kapcsolódik a vizualitás, ezt nem csak az online kommunikációban és a dalokat kísérő videokban hangsúlyos, de a tervek szerint az élő fellépések során is nélkülözhetetlen lesz a vizuális, olykor álomszerű koncertélmény.

A posztot az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


pop hír soul electro tape delay



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása