2016.04.30. 12:43 – Hirdetés

A víz összehozza az embereket

Magashegyi Underground koncert is lesz a Dunai Regattán

m_under.jpg

A Magashegyi Underground először lép színpadra a Műegyetem rakparton, május 7-én, azaz jövő szombaton a Dunai Regatta keretében. Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője már izgatottan készül a különleges koncertre, ahol a zenekar legfrissebb dalai is elhangzanak majd.  A regattás koncert az első lesz Budapesten a legújabb, Talált tenger című lemez bemutatója óta, így a közönség az új dalokat élőben hallgathatja majd a Duna egyik legszebb panorámájú partszakaszán.


esemény sport programajánló magashegyi underground dunai regatta2016.04.29. 19:03 – Lángoló

Holnap este Walpurgis Night a Yukban

001aamarbaduk1.jpg

Bár logisztikai problémák miatt pár hónapja meghiúsult a buli, Morgan Hakansson - aki már csak az ilyen kemény dolgokban hisz - tartja a szavát, így április utolsó szombatján, azaz zenekarával együtt holnap pótolják az akkor elmaradt koncertet a Yukban. A legutóbbi Frontschwein lemezt turnéztató Marduk mellett fellép a Bio-Cancer, a Saratan, a Budapesten több mint két éve először játszó Sear Bliss, valamint a nemrég új lemezzel jelentkezett Svoid.


programajánló black metal marduk sear bliss thrash kék yuk svoid kvlt saratan bio-cancer2016.04.29. 15:58 – Nihil_AK

Thulsa Doom Fest a Dürerben

Ráadásul már másodjára

tdf.png

Szerencsére még az igazán ronda és gonosz zenék is vonzanak itthon közönséget, így a jobb híján stoner/doom/sludge­nak nevezett szélsőségeknek is megvan a maguk fóruma. A második Thulsa Doom Festen jórészt ebből a műfajból kaphatunk ízelítőt, szóval az underground arcok jól teszik, ha a Dürer felé veszik az irányt jövő szombaton. 


underground programajánló fesztivál gyász doom stoner sludge dürer grizzly karst enter the void thulsa doom fest her highness2016.04.29. 15:07 – Lángoló

333-an az első magyar Pantera-könyvért! Játék!

Lángoló Játék

rexbrown_1.jpg

A fenti címen hozott létre egy Facebook-csoportot két Pantera-fanatikus úriember, Dudich Ákos zenei újságíró és szakfordító, valamint jó barátja Horváth István Pityesz énekes, amelynek a célja, hogy közösségi finanszírozással grundolják össze Rex Brown (képünkön), a zenekar basszusgitárosa és Mark Eglinton, író által jegyzett Pantera-könyv (Official Truth - The Inside Story of Pantera, 101 Proof) magyar kiadását. A fordítás már elkészült, de tíz napig még lehet csatlakozni a DIY kezdeményezéshez, amennyiben azt akarod, hogy szerepeljen a neved a könyvben. Részletek itt. A könyvbemutatóra június 11-én délután kerül sor a Fogasházban, addig is, íme három exkluzív részlet a magánkiadású könyvből, amelyek kapcsán feltettünk három kérdést. A helyesen válaszolók között három könyvet sorsolunk ki.


játék könyv metál hír pantera rex brown2016.04.29. 12:49 – Lángoló

Wellhellóval nyit a Plázs Siófokon

plazssound.jpg

Idén újra lesz bulistrand Siófokon, mostantól Plázs néven. A buli június 18-án indul majd a Wellhello koncertjével. Persze napközben sem lesz zárva a bulihelyszín, igaz akkor strandként üzemel majd a hatalmas homokos partjával, és a tengerpartot idéző dizájnjával. A koncertekhez új hangrendszert telepítenek majd, ami úgy lesz beállítva, hogy a lakosság a legkevesebbet halljon belőle. A sajtóanyag szerint az étkezés is fejlődik majd amellett, hogy a Balaton jellegzetes ételkínálata is megmarad. Aztán, hogy a kaját le lehessen dolgozni, lesz kondirész is amellett, hogy egy csomó fajta testmozgató edzésbe is be lehet szállni, és még állva evezős SUP szörföt is lehet majd kölcsönözni. 


balaton fesztivál hír plázs2016.04.29. 11:38 – dankógábor

A Motörhead dobosa beszáll a Scorpionsba

mikkeydee.jpg

Persze csak kisegítő jelleggel, igaz, emiatt a Thin Lizzy-s kisegítését meg félbe kellett hagynia. A lényeg, hogy Mikkey Dee lesz a Scorpions dobosa a német zenekar amerikai turnéján, mert James Kottaknak egészségügyi gondjai akadtak. Kottak egyébként komoly alkoholfüggőséggel küzd, már volt rehabon is, amiből felgyógyult. Most nem nevezték meg, hogy mi a baja, csak közölték, hogy most a gyógyulása a legfontosabb annak érdekében, hogy ősszel ismét velük lehessen. Dee a kisegítéseken kívül most nem nagyon csinál semmit, egyelőre nincs szó olyanról, hogy állandó tagként beszállna valahová. Amúgy meg egy Mikkey Dee-s Wind Of Change-et biztos érdekes lesz látni.


rock hír motörhead scorpions mikkey dee2016.04.29. 11:10 – Lángoló

Bemutatkozik a Mingu, a Napra énekesnőjének új zenekara

Lángoló Premier

mingu_sajto_kicsi.jpg

Azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Napra nem a legaktívabb magyar zenekar mostanság. Fel ugyan nem oszlottak, de a tagok más irányú elfoglaltságai miatt a zenekar most pihenget, csak néha koncertezik. Máshol zenél Krámli Kinga énekesnő is, aki a Mingu tagja lett. Illetve volt neki egy szólóprodukciója, amiből aztán a Mingu lett, hogy pontosak legyünk. A Minguban van rock, jazz, népzene és elektronika is, szóval aki bírta a Napra zenei mixét, bírhatja akár ezt a csapatot is. Krámli mellett egyébként Eged Márton basszusgitáros, Kolta Péter gitáros, Lopatyin Alex dobos és Egerváry Dávid billentyűs van a zenekarban, mindannyian képzett zenészek, számos más csapatban is szerepelnek a Mingu mellett. Alább, egy dalról dalra kommentár mellett bemutatjuk a zenekar első kislemezét, a Rókatündért, illetve mutatunk klipet is.


premier folk dzsessz rock hír mingu2016.04.29. 09:25 – Hirdetés

Kwabs is lesz a SZINen

kwabs.jpg

A korábban bejelentett nemzetközi nevek - így  például Jasmin Thompson, a Dubioza Kollektiv, a Foreign Beggars vagy a 2Unlimited – mellé sorakozott a BBC Sound of 2015 listás Kwabs is. A hazai sort pedig a 30Y, a Vad Fruttik, Paddy and the Rats, a Belga és a Honeybeast erősíti. A korábban Greener Festival díjas SZIN idén is a fentartthatóságot tűzte zászlajára, emellett elkészítették a világ legbulisabb fesztivál teleportáló gépét.


fesztivál hír szin kwabs2016.04.28. 17:41 – Szponzoráció

Újdonságok a Budapest Parkban

Beszélgetés Rimóczi Imrével

budapest_park_epitkezes_1_lbmediart_0013.jpg

Tekintettel arra, hogy hat órakor már kapunyitás, mondhatjuk, hogy gyakorlatilag perceken belül indul a Budapest Park idei szezonja. Az első estén Szabó Balázs és bandája lép színpadra, holnap a Brains, szombaton kedvenc hirtelenszőke üvöltözőbácsinkkal érkezik a Scooter, de ez csak pár név a már konfirmált fellépők közül. Az idén várható programokról, újdonságokról a Budapest Park művészeti vezetőjével, Rimóczi Imrével beszélgettünk.


interjú szponzoráció szezonnyitó 2016 budapest park2016.04.28. 15:07 – Lángoló

Ma este a Szabó Balázs Bandája nyitja a Budapest Parkot

szabobalazsbandaja_foto_nagymarton.jpg

Nagyszabású koncertre készül április utolsó csütörtökén a Szabó Balázs Bandája, ugyanis ők nyitják a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot. A koncert jelentőségét tovább emeli, hogy a multiinstrumentalista muzsikus és zenekara csaknem félév kihagyás után ezen a napon lép fel először Budapesten, a különleges alkalomra pedig több meglepetéssel is készülnek: a koncert egyik vendége Sárik Péter dzsesszzongorista lesz, illetve két év után először kerül a koncertműsorukba új, korábban nem játszott dal.


pop rock hír szabó balázs bandája2016.04.28. 13:05 – Lángoló

Beindul a Seven Seas, itt az új klipjük

Lángoló Premier

sev2.jpg

A Seven Seas zenekar neve ugyan ismeretlenül csenghet sokaknak, de a tagoknak van előéletük. Olyan csapatokban zenéltek/zenélnek, mint a Till We Drop az Our Youth vagy az Amigod. A rockzenekar ősszel tervezi kiadni első nagylemezét, amiről az alább premierező The Pressure is származik. A próbahelyen rögzített videót a csapat énekese, Peter John Kiss készítette, aki egyébként az előző klipeket is összerakta.

Ebben a videóklipben mutatkozik be Iván, az új gitárosunk, aki Endre helyére érkezett. Endre nem tudta már vállalni a zenekarral járó teendőket, szűkös időbeosztása miatt, ezért úgy döntött, hogy nem folytatja tovább. Innen is pusziljuk és a lehető legjobbakat kívánjuk neki.

Közben beindultak koncertezésileg is, ami nem csak Magyarországot, de külföldet is jelenti. Az első budapesti koncertjük a kanadai Silverstein vendégeként lesz a Dürer Kertben július 14.-én, előtt itthon Dorogon lehet velük találkozni július 2-án.


premier rock hír seven seas2016.04.28. 11:39 – dankógábor

A Five Finger Death Punch viszont pereli a kiadóját

Szerdán írtunk arról, hogy a Five Finger Death Punch zenekart beperelte a kiadója, mert egy másik cég számára készítettek felvételeket, ahelyett, hogy a már meglévő szerződéses kötelességüket teljesítsék. Illetve az is baja volt a Prospect Parknak, hogy a csapat nincs tekintettel énekesük, Ivan Moody függőségi problémáira, és azon aggódnak mi lesz velük anyagilag, ha a frontember esetleg meghal. Várható volt, hogy a Five Finger Death Punch reagálni fog. 


metál hír five finger death punch