2016.05.31. 16:45 – Nihil_AK

Ahol a RockPart szakad, első fejezet

Videós kedvcsináló a fesztivál külföldi fellépőiről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vader.jpg

Idén már harmadik alkalommal látogathattok el egy strandolással egybekötött metál nyaralásra Balatonszemesre, a Borsodi RockPart fesztiválra. Tavaly és tavalyelőtt is igen erős volt a felhozatal, hiszen olyan húzóneveket sikerült csatasorba állítani, mint a Behemoth, az Ensiferum, illetve a Marduk és a My Dying Bride. Szerencsére idén sem panaszkodhatunk, itt az ideje tehát, hogy sorra vegyük, kik érkeznek június utolsó hétvégéjén a festői Plattensee déli partjára. Szubjektív videós ajánlónk a hajtás után következik. 


programajánló metál fesztivál vader gamma ray lost society rockpart borsodi rockpart



2016.05.31. 15:45 – Lángoló

Ha klassz, magyar pszichedelikus rockzenét szeretnél hallgatni punkos fűszerezéssel, akkor itt a Sunrise Circus új EP-je

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sunrise_circus_promo_03.jpg

A Sunrise Circus zenekar hat éve létezik. A gerincét máig egy székesfehérvári kötődésű zenész baráti társaság adja. A legtöbb volt és jelenlegi tag játszik/játszott más zenekarokban is, így a csapat kezdetben leginkább egy olyan kötetlen próbatermi jam-sessionként működött, ahová a tagok lehozhatták azokat az elképzeléseiket is, amiket más zenekaraikban nem feltétlenül tudtak felhasználni. Ezekre az ötletelésekre nagy hatással voltak a hatvanas-hetvenes évek nagy progresszív és pszichedelikus zenekarai (King Crimson, Pink Floyd, Led Zeppelin stb.) és ezek újkori követőinek legkülönfélébb műfaji elfajzásai, ezért aztán a Sunrise Circusra kezdetektől fogva jellemző volt az improvizatív, nyitott, élő előadásmód és a nem szokványos dalszerkezetekben való gondolkodás.


premier rock hír post sunrise circus



2016.05.31. 12:44 – Hirdetés

Tiltott és tűrt dalok a Gödörben

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mpaf.jpg

A Zsidó Művészeti Napok keretében június elején színes programkínálat várja az érdeklődőket a Király utcai Gödör Klubban. Jövő péntekig olyan koncerteket, előadókat láthat a közönség, mint a David Yengibarjan Trió, a Mojo Workings, a Bardo, valamint Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-estje Boomerang Baby címmel. Most szombaton a Müller Péter Sziámi AndFriens lép színpadra egy különleges koncert erejéig, melyben az újabb kori szerzemények mellett az URH, a Kontroll Csoport és az Európa Kiadó munkásságából hangzik el számos klasszikus. A koncertre most páros belépőt nyerhettek. További tudnivalók és játék a hajtás után!  


hirdetés programajánló urh gödör európa kiadó g3 nyereményjáték müller péter sziámi kontroll csoport zsidó művészeti napok



2016.05.30. 17:33 – Hirdetés

Élményprogramokkal erősít az EFOTT

Hét fesztiválozó lesz alkalmas repülésirányításra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

elmeny1.jpg

Tizennégy méteres torony, habparti, piatőzsde, karrierindítás, megannyi sport és turisztikai program – a felsoroltak mindegyikével találkozhat az, aki július 12 és17 között kilátogat a Velencei-tó partjára, az egyetemisták legnagyobb nyári bulijára. A zenei programok mellett az EFOTT fesztiválozói idén számos igazán izgalmas élményprogramot próbálhatnak ki. További részletek a hajtás után! 


hirdetés programajánló fesztivál velence turisztika efott 2016



2016.05.30. 15:15 – dankógábor

Mától indul az ötödik Rakéta fesztivál, szombaton az első magyarországi Ladyfesttel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

raketalogo.pngIdén ötödszörre lesz Rakéta fesztivál, ami, ha valaki nem tudná, összeszed egy rakás fiatal magyar zenészt és zenekart, hogy megmutassa őket az újdonság után kutató közönségnek. Olyan helyeken lesznek idén rakétás programok, mint az A38, a Beat On The Brat, a Zeg Zug, a Roham, a Toldi, a Müszi, a Vittula, a Gólya vagy az Auróra. Az előző évekhez képest különbség, hogy nem minden program ingyenes, de az 500 forintos belépő valószínűleg senkit nem vág földhöz. A Rakéta fesztivál keretein belül rendezik meg az első magyarországi Ladyfestet is, ami azt jelenti, hogy szombaton szinte kizárólag női előadók lépnek majd fel, illetve lesznek workshopok, csak nőknek (a Ladyfestről bővebben a Dalszerző oldalán). Alább az esemény flyere, amin minden fontos infó rajta van, annyi változással, hogy szerdán a Dope Calypso ujjtörés miatt elmarad a Beat On The Bratben, helyettük a Meteo zenekar játszik majd.


fesztivál hír rakéta



2016.05.30. 13:00 – mista

Őrületes nosztalgiadiszkó lesz a hétvégén Szegeden

Pénteken kezdődik az idei Deja Vu Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deja_vu_2015_kozonseg_01.jpg

Szegeden idén is lesz Deja Vu Fesztivál, mint az elmúlt három évben mindig, tavaly óta viszont sok változás történt: új helyszínen, több színpaddal és több külföldi fellépővel, de egy nappal rövidebb bulit rendeznek. Szóval töményebb lesz a nosztalgiasokk, amit idén főként a kilencvenes évek diszkóelőadói okoznak majd. A június első hétvégéjén, vagyis most pénteken, szombaton és vasárnap tartott fesztiválon olyan külföldi fellépők lesznek, mint a Rednex, a Fun Factory, a Corona, Ice MC, Dr. Alban, a C-Block és a Brooklyn Bounce. Egy komplett Viva Dance Hits '96 simán összejönne belőlük, ami jól mutatja, hogy évről évre egyre súlyosabb dolog a Deja Vu Feszitvál Szegeden.


pop fesztivál hír trance dance house nosztalgia elektronikus deja vu fesztivál



2016.05.30. 11:00 – Lángoló

Most már tényleg omlik a teljes HEGY - lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hegy_0282.jpg

Ahogy egyszer már írtuk itt a Lángolón, a Hegy nevű zenekar 2015. áprilisában állt össze a szintén budapesti Octahed ritmusszekciójából, akik magukhoz édesgették az azóta megboldogult szegedi Real Lies gitárosát. Saját elmondásuk szerint a lemez anyaga teljesen természetes, magától értetődő módon állt össze, a kreatív folyamat már az első próbán masszívan megkezdődött, onnantól pedig nem volt megállás. A trio munkájának eredménye egy majdnem 50 perces, jobb híján post rockként címkézhető lemez formájában alább hallható. Az album hivatalosan június 1-jén jelenik meg a GarageLive records gondozásában,  a lemezbemutatóra pedig augusztus 12-én kerül sor a GMK-ban a belga Terraformer társaságában.


premier rock hír post hegy



2016.05.30. 10:50 – dankógábor

Wolfmother-koncert lesz az Akváriumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wolfmother_2.jpg

November 9-én koncertet ad a Wolfmother az Akvárium klubban, az A38 szervezésében. Ennek most valószínűleg jó sokan örülnek, annyian, hogy nem hiszem, hogy a koncert napjára maradna akár csak egy darab jegy is. Az ausztrál rockzenekar a nemrég megjelent albumát turnéztatja, és először lépnek fel Magyarországon. A Wolfmother tíz évvel ezelőtt robbant be a rockszíntérre. Berobbantak, pedig semmi különlegeset nem csináltak, csak a hatvanas-hetvenes évek pszichedelikus rockzenéjét játszották XXI. századi köntösben. Az első lemezük nagyon sikeres lett, Andrew Stockdale gitáros-énekes pedig kicsit olyan, mintha meg is kattant volna. Mondjuk egy nyilván mindegy, mivel lényegében ő maga a Wolfmother, tök mindegy kik játszanak mellette. Egyszer például annyira elege lett a névből, hogy kiadott egy kvázi Wolfmother-albumot a saját neve alatt, fel is oszlatta a zenekart, aztán hirtelen meggondolta magát, és ismét lett Wolfmother. De a lényeg, hogy a zenekar tulajdonképpen most is olyan, mint az induláskor, szóval tuti jó szórakozás lesz.


rock hír wolfmother



süti beállítások módosítása