2016.07.24. 12:55 – dankógábor

Kegyetlen lett a MSTRKRFT és a Converge énekesének közös dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mstrkrft.jpg

A MSTRKRFT egy elektronikus tánczenét játszó kanadai duó. Viszonylag ismertek, és elismertek, jártak már Magyarországon is, sok ínyenc is bírja őket. Most jött ki a harmadik nagylemezük, ami így kezdőik:

Ez teljesen megszokott, semmi durva kilengést nem okoz a duó eddigi munkáihoz képest. Viszont így végződik:


hardcore hír electro mstrkrft converge jacob bannon



2016.07.22. 11:24 – Szponzorált Tartalom

Nézd a legjobb helyről Steve Vai koncertjét!

Ibanez Gitárterasz a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vai15.jpg

Jövő csütörtökön a világ egyik legnagyobb gitárhőse látogat ismét hazánkba. A legendás Passion and Warfare album huszonötödik évfordulóját ünneplő turné július 28.-án ér a Budapest Parkba, az este folyamán pedig a teljes lemezanyag hallható lesz Steve Vai és zenekara előadásában. Ez már önmagában jó hír, a még jobb viszont az, hogy két olvasónk a legjobb helyről, a Budapest Park Heineken Lounge teraszáról nézheti meg a bulit, és még a sörfogyasztást is mi álljuk. Játék és további infók a hajtás után!


gitár programajánló koncert nyereményjáték steve vai ibanez budapest park



2016.07.22. 10:44 – herma

Fjordok, erdők, gleccserek torzító nélkül - Myrkur unplugged anyaggal tér vissza

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mausoleum.jpg

Nagy vitákat váltott ki a black metal kedvelői között Myrkur, azaz Amalie Bruun tavalyi debütalbuma. A dán származású, az Egyesült Államokban tevékenykedő énekesnő ugyanis elég nagy kiadói hátszéllel robbant be a köztudatba, és lemezének felvezető dalában az Ulver egyik korai klasszikusa hagyott túlontúl mély nyomot. No meg volt, akinek nem volt elég kemény, amit csinál, másokat az extrémebb, károgós részek voltak zavartak, az igazán szakavatottak meg az eredetiséget hiányolták. Sokaknak persze tetszett, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy bűn rossz semmiképp sem volt, a skandináv népzenéből merítő angyali hangon előadott akusztikus részek pedig kifejezetten szépre sikerültek. Akik kiegyeznek a legutóbbi mondattal, azok most örülhetnek, mivel egy idén rögzített, száz százalékban akusztikus koncert felvétele lát augusztus 19-én napvilágot.


folk dal hír akusztikus blackgaze myrkur



2016.07.22. 09:31 – Gnosis

Ilyen egy 9/10-es Korn-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

korn2.jpg

Legalábbis ezt nyilatkozta nemrég James „Munky” Shaffer gitáros az október 21-én megjelenő, The Serenity of Suffering cím új Korn-lemez kapcsán:

Ha az első albumunkat (Korn) tízesnek vesszük, akkor az új az tuti kilences.

Az a fő, hogy önbizalomból nincs hiány és ezt a Rotting In Vain című számot hallva akár kilences is lehetne, ha soha, egyetlen dalt se ismernénk a debüt óta. Na de ne legyünk túl szigorúak, maga a dal egy faék egyszerűségű Korn-szám, leszámítva, hogy nincs csattogó basszus, viszont van helyette ismét Jonathan Davis-es kutyaugatás. Akár még jó is lehet a lemez, mondjuk tíz dalból kilenc.


rock metál hír numetal korn



2016.07.21. 22:21 – dankógábor

Meghalt Németh László Fritz, a Vágtázó Halottkémek gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Molnár Lajos Lujó VHK-gitáros Facebookján jelent meg a hír, hogy meghalt zenésztársa, Németh László Fritz. Grandpierre Atilla az Indexnek megerősítette a hírt, illetve még annyit mondott, hogy Fritz nagyjából három hete tudta meg, hogy halálos beteg, valószínűleg a betességgel összefüggésben tört el a lába és műteni kellett. Ezután viszont egyre inkább romlott az állapota, ma pedig a szervezete feladta a küzdelmet. Fritz 1982 óta volt a Vágtázó Halottkémek tagja. 16 évesen szállt be a zenekarba, és azóta kitartott a csapat mellett jóban rosszban. A VHK szünetelése alatt a Magura Napotvet, majd a Magura zenekarokban játszott Both Miklóssal, illetve a Mestyán Ádám VHK-basszusgitáros és Dus Polett énekesnő alapította Yava zenekarnak is tagja volt. A júliusi 15-ei VHK-koncerten egyébként még fel akart lépni, de már nem tudott elmenni, így helyettesítő gitárossal játszottak. Az ötvenévesen elhunyt Fritz már a második halottja a VHK-nak. 2012-ben, máig tisztázatlan körülmények között, Szumátrán halt meg Balatoni Boli Endre, a zenekar üstdobosa. (Fotó: Markovics Balázs)


hír magura vhk gyászhír vágtázó halottkémek németh lászló fritz



2016.07.21. 16:00 – Gnosis

Érdekes zene Tasmániából - Départe-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

departe2016_alidavis_bb_b_w5.jpg

A Départe eredetileg Ørannis néven indult el a black metalos világhírnév felé még 2011-ben, a világ egyik legismertebb metálszínteréről, az ausztráliai Tasmániából. A srácok hamar rájöttek, hogy teljes zsákutca számukra a vegytiszta fekete fémmel próbálkozniuk és inkább nevet és műfajt cseréltek. Ez utóbbi történetesen azt jelenti, hogy bár nem kukázták ki teljesen a black metalt, de cserébe mellé behozták a doom-, death-stílusjegyeket, és alkalomadtán az énekes nem csak hörög, károg, üvölt, hanem dallamokra is vetemedik. A kiadó szerint ez az egész nem más, mint post-black metal, és hát kik vagyunk mi, hogy ezzel vitatkozzunk. Mindenesetre a most nálunk premierező Vessel című szám meghallgatható és teljesen rendben van.


dalpremier post-black metal départe



2016.07.21. 15:27 – Lángoló

Szabó Balázs Bandája a Balaton közepén lép fel pénteken

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A május vége óta zajló MOL Nagyon Balaton programsorozat idén már olyan eseményeket tudhat maga mögött, mint az Ultrabalaton futóverseny, a látogatócsúcsot döntő 10. jubileumi Balaton Sound, a VinCE Balaton borfesztivál, a badacsonyi borászokat felvonultató Badacsony Bor7, illetve a VeszprémFest, ami többek közt Jamie Cullum, Lisa Stansfield és a Rozé, Rizling és Jazz napok boros-jazzenés programjával zajlott Veszprémben.


folk pop rock hír szabó balázs bandája nagyon balaton



2016.07.21. 14:05 – SCs

Delejes pillantások a mikrofonnál – hat idei lemez rövid kritikája

Lángoló Lemezek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az, hogy egy rock- vagy metálzenekar élén énekesnő áll, ma már messze nem hangzik olyan érdekesen, mint húsz évvel ezelőtt. Az angyali hangon dalolgató, leggyakrabban fekete csipkékben a színpadon vonagló gótikus démonhölgyek mintha kihalófélben lennének, ám helyüket átvették a retro/okkult rock/metál mezőny delejes pillantásokat lövellő tagjai, és minden egyéb stílusban is egyre több a nő a mikrofon mögött. Erre az esztendőre is jutott bőven „énekesnős” lemezből, még a felsorolásuknak sem érdemes nekikezdeni, számuk annyi, mint a magyar celebpartikon feltűnő ízléstelen dekoltázsoké. Sőt, a hátralévő néhány hónap is tartogat jó pár izgalmat. Nemsokára jön a negyedik SubRosa-album, hét év után lesz új Madder Mortem, és az olyan sarlatánságokról se feledkezzünk meg, mint a hirtelen és érthetetlenül népszerűvé váló Blues Pills, amely augusztus elején adja ki
második LP-jét. Róluk garantáltan nem esik szó az alábbiakban, hat másik zenekarról és énekesnőjéről annál inkább.


lemezkritikák blood ceremony universe217 bad acid oceans of slumber purson prisitne



2016.07.21. 11:43 – Lángoló

Két vidéki klubkoncertet ad itthon az Ignite decemberben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ignite5.jpg

Az Ignite múlt hét csütörtökön adott egy bulit a Rockmaratonon, majd elindult fellépni pár másik európai városban is. Az amerikai-magyar hardcore-zenekar viszont ősszel egy monstre turnéval tér vissza a kontinensre, aminek a végén két magyar koncertet is adnak, de egyiket sem a fővárosban. December 10-én a székesfehérvári FEZEN Klubban lépnek fel, majd a debreceni Roncsbárban is adnak egy koncertet december 11-én. Téglás Zoli énekes ezt mondja erről:

Nagyon klassz koncerteket játszottunk a fesztiválokon, és a fővárosi klubokban, de most szeretnénk kisebb helyeken is fellépni. Sokan voltak, akik nem tudtak eljönni korábban egy-egy nagy fesztiválra, vagy nem tudtak jegyet venni a teltházas budapesti koncertekre. Elsősorban rájuk gondoltunk akkor, amikor úgy döntöttünk hogy idén két kisebb vidéki helyen játszunk. A jegyárakat is úgy alakítottuk, hogy az megfizethető legyen mindenkinek.

A 28 állomásos turnéra a kocsma punk Paddy And The Rats is elkíséri a zenekart, kihagyva az utolsó, debreceni koncertet.


punk hardcore hír ignite



süti beállítások módosítása