2016.01.24. 17:27 – m.adi

Miért olyan rút a valóság? – nyolc hazai újdonság

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az új év első dalmegosztásán bőven lehet érezni a téli hangulatot, a szokásosnál több melankolikus, visszafogott, vagy éppen szomorú dal gyűlt össze a két ünnep környékének terméséből. Ezek előadói között kevéssé ismert és még teljesen ismeretlen formációk váltják egymást, illetve találkozhattok két olyan zenésszel is a Roy és Ádám-os Nagy Ádám és a KFT-s Bornai Tibor személyében, akik a szokásostól eltérő oldalukat mutatják meg. Akiket pedig nem jár át a magyar néplélek, azok találnak magukat boldogabb darabokat is, úgyhogy hajrá, és ha valami megtetszett, akkor a poszt végén szavazni is tessék.


magyar újdonság dalmegosztás



2016.01.22. 14:57 – dankógábor

A bataclanos túlélők ingyen bemehetnek az Eagles Of Death Metal párizsi koncertjére

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eaglesofdeathmetaltc_01.jpg

Az Eagles Of Death Metal február 16-án lép fel újra Párizsban, miután tavaly november 13-án 87 ember esett áldozatul a terrortámadásnak. A zenekar eredeti terve az volt, hogy a tragédia helyszínén, a Bataclanban fejezik be a koncertet, de a klub egyelőre még nem nyitott újra. Az ingyen jegyhez január 5. és 20. között fel kellett venni a kapcsolatot a jegyárusító helyekkel, így jutott a belépőhöz, aki akart. Horváth Tibortól, a két magyar túlélő egyikétől megtudtuk, hogy ők nem éltek a lehetőséggel. Csak ezért most nem mennek ki Párizsba, de ha kint lennének, valószínűleg nem hagynák ki a koncertet. Helyette van ugye a február 20-ai budapesti buli, mint lehetőség, bár az akváriumos fellépés már telt házas, szóval senki ne rohanjon jegyet venni.


pop rock hír eagles of death metal



2016.01.22. 12:21 – Hirdetés

Új képzéseket indít az Akadémia38

Február 15-ig lehet jelentkezni az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolájába  

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

a38_concert01-690x450.jpg

A jó szakember kicsit őrült, nagyon elhivatott, és minden helyzetben feltalálja magát. Az Akadémia38 célja, hogy használható gyakorlati tudással és biztos elméleti alappal felvértezett szakembereket képezzen. Szuperintenzív gyakorlati képzés és komoly elméleti ismeretek neves oktatóktól, kis létszámú csoportokban az A38 egyedülállóan komplex technikáján – ez az Akadémia38, az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolája. Február 15-ig három képzésre lehet jelentkezni: koncerthangosító-, koncertvilágosító- és mozgóképgyártó-képzés indul az Akadémia38-on. Nyílt nap: 2016. február 6., 16 órától.


hír a38



2016.01.22. 10:36 – dankógábor

Iggy Pop és Josh Homme közös lemezt ad ki

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

igghomme.jpg

Amit ráadásul Matt Helders, az Arctic Monkeys dobosa játszott fel, valamint a Queens of the Stone Age-gitáros-billentyűs Dean Fertita is tagja a kvartettnek. Iggy Pop azt mondja, hogy ez igazából az ő szólólemeze, aminek Homme a producere. Homme pedig azt nyilatkozta, hogy őt lényegében a Post Pop Depression című, kilencszámos lemezen való munka mentette meg, mivel nem igazán tudta feldolgozni az Eagles Of Death Metal zenekarával történt párizsi terrortámadást, illetve azt, hogy ő nem volt jelen a tragédiánál. A zenekar nem csak a lemezt adja ki március 18-án, hanem turnét is terveznek. Sanszos, hogy a már bejelentett nyári Iggy Pop-koncertdátumok is ezzel a formációval lesznek, így a június 4-ei bécsi buli is a Rock In Viennán. A koncertfelálláshoz még a Queens Of The Stone Age-es Troy Van Leeuwen gitáros és a chavezes Matt Sweeney basszusgitáros is csatlakozik majd (Homme pedig szerintem nem lesz ott, de ne legyen igazam). Alább dal is van a lemezről, ráadásul még élő verzióban is.


pop rock hír iggy pop josh homme



2016.01.22. 09:00 – Lángoló

Itt egy új Dream Theater-dal a rockoperás lemezről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dreamtheater_1.jpg

Új lemezével a Dream Theater nagyon nagyot gondolt. A január 29-én megjelenő The Astonishing egy "retro futurista poszt apokaliptikus disztópikus" világban játszódik, ahol "középkori stílusú feudalizmus" uralkodik. Nem mondhatnánk rá már előre sem, hogy a punk irányába mozdultak volna. Biztos megihlette őket az Éhezők viadala. Szóval a lényegre törő dalok helyett kapunk kétlemeznyi progresszív metált a nagyívű zene mellé nagyívű sztorival. Az egyik ilyen nagyívű dal a Moment Of Betrayal lesz rajta, ezt meg is lehet hallgatni alább.


metál hír progresszív dream theater



2016.01.21. 20:00 – dankógábor

Két számnak pozitív a témája - Begotten Silence-albumpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

begotten_silence_promo_ke_p_faces_of_suffering.jpg

Nem szeretném kivenni a Begotten Silence zenekar szájából a szavakat, mutassák be ők az alább premierező első nagylemezüket. Török Csaba énekes mondja:

Az album központi témája a szenvedés, van olyan szám, ami a félelemről szól (Szunnyadó), van ami az őrületről (Maggot Injection), esetleg a bosszúról (Massacre Instinct), a mazochizmusról (The Canvas of Torment), de két számnak pozitív a témája: az Escalate arról szól, hogy a céljainkat csak a határaink kitolásával tudjuk elérni, az Omnipresent pedig arról, ahogyan az emlékek formálódnak bennünk. Bár egy kisebb konzisztencia van a számok témáját illetően, nem vetünk meg néha egy-két pozitív témát. Mellesleg minden szàm egy-egy különálló sztori.

Ezek után ki milyen zenére számít? Igen, olyan! Hallgassuk is meg!


premier metál hír death begotten silence



2016.01.21. 17:50 – _fá_

Inkább szólt a Nirvana - Imagine Dragons-koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Esküszöm, minden előítélet nélkül mentem el az Imagina Dragonsra. Nekem az a meggyőződésem, hogy egy popzenekar, ami Papp László méretű stadionban tud koncerteket adni, az jó eséllyel szórakoztató is lesz a maga módján. Épp olyan jól szórakoztam Shakirán, mint a Rammsteinen, pedig otthon egyiket se szoktam hallgatni. Az Imagine Dragonsnak még örültem is, mert bár a lemezeik soha nem voltak képesek rávenni akár egy újabb hallgatásra is, egy fiatal és nagyon up to date zenekarról van szó, akiknek tele kellett volna lenniük energiával. (Képek: Mahboubi Salim)


pop koncertbeszámoló imagine dragons



2016.01.21. 16:00 – Gnosis

Ne lustálkodj, mert szamár maradsz! - Rotten Sound-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rotten_sound-008_mg_2523.jpg

A pár nappal ezelőtti Wormed-dalpremier kapcsán kaptunk egy ilyen kommentet:

Hibátlan! jobban is rámehetnétek erre a vonalra: ANALEPSY, Abominable Putridity, Unfathomable Ruination, kis Cattle Decapitation. Szép zenék ezek egytől egyig :)

Habár a felsorolt zenekarok között nem szerepelt a Rotten Sound (és a smileyt sem tartjuk indokoltnak egy ilyen mogorva zsánernél), csak reménykedni tudunk, hogy a kedves kommentelőnk és sok más olvasónk is elégedett lesz ezzel az alig másfél perces új dallal.


hír grindcore rotten sound brutalitás a köbön



2016.01.21. 14:09 – dankógábor

A Primus agya összeállt John Lennon fiával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

claypoollennon.jpg

Az eredmény pedig olyan mintha John Lennon pszichedelikus énje mellé beszállt volna basszusgitározni Les Claypool. Sean Lennon hangja megtévesztésig olyan, mint az apjáé, Claypool pedig nem nagyon szólal meg a jellegzetes rajzfilmorgánumán, de azért a basszushangzása erősen rányomja a bélyegét a zenére. A formáció neve egyébként az, hogy The Claypool Lennon Delirium, a páros pedig akkor jött össze, mikor Lennon The Ghost of a Saber Tooth Tiger zenekara nyitott a Primus és a Dinosaur Jr. közös turnéján. Claypool a backstage-es jammelések során jött rá, hogy nem annyira elvetendő a közös projekt ötlete. Szóval van most ez a furcsa zene, ami azért még hallgatható is. Az alábbi nyolcperces számon elvileg Claypool csak basszusgitározik, minden mást Sean Lennon játszott fel.


pop rock hír sean lennon primus les claypool pszichdelikus the claypool lennon delirium



süti beállítások módosítása