2016.08.21. 20:00 – Lángoló

Magyarul rappelni vagy angolul rappelni? - Itt egy új AYAHUASKA-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ayahusaka.jpg

Közel két hónapja debütált oldalunkon a dunaújvárosi AYAHUASKA Látlelet című klipje. Nem késlekedtek sokat a srácok, hiszen máris itt a következő videó a Paradigma című kislemezről, melynek címe What’s up man. A szövegek témája leginkább a magyar zenekarok angol nyelven való megszólalásának témáját boncolgatja, viszonylag szókimondó stílusban. A zenekar az indulásakor többször is megkapta, hogy az ilyen stílusú zene csak angol nyelven tud működni, erre reflektálva készült el a szám, és a hozzá tartozó szövegvideó. A vizuális megjelenítés Csipke István keze munkája, a keverésért pedig a kecskeméti Area 51 súdió munkatársai Kiss József és Schautek Bálint a felelősek. A kislemez megjelentetése ezennel elérkezett a féltávhoz, hiszen a már megjelent két dal mellé még kettőt tervez a csapat, de állításuk szerint a java még csak most jön.


premier metál hiphop hír ayahuaska



2016.08.21. 15:00 – Lángoló

A kitartásról szól a BeatKOHO új dala és klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beatkoho_img_9604.jpg

Új videoklippel jelentkezik a BeatKOHO. A dunaújvárosi hip-hop-zenekar két hónappal ezelőtt megjelent Máshol lennék után mutatja be a KZDDK-t, azaz: Kezdődik. A kitartásról, és az életben bekövetkező változások pozitív megéléséről szóló szám videójában - a zenekar mellett - a Blero tánccsoport tagjai szerepelnek, egy tehetségkutatóba ágyazva.


pop hiphop hír beatkoho



2016.08.19. 20:00 – Gnosis

Az erdélyi kultúrterroristák újra támadnak - Siculicidium-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

000316.jpg

Két évvel ezelőtt lehetett utoljára hallani a székely true arcokról, akkor volt is nálunk egy Siculicidium-lemezpremier, és most újra itt vannak, mégpedig egy félórás EP-vel. Négy saját dal és három feldolgozás (Beherit, Desaster, Swans(!)) lesz az ősszel megjelenő Land Beyond The Forest című anyagon, amiről most a Return To The Solar Temple című darabot ti is lefülelhetitek, csak itt a Lángolón. A dal elég pőre és faék egyszerűségű, ami igazi Sicu' védjegy, ám mégis tökéletesen eltalált, különösen a levezetés sikerült parádésra. Az ének maradt ugyanaz a rettenetes/tökéletes (elég megosztó volt ez ugyanis nálunk mindig),  de talán mintha most a felvétel keverésénél hátrébb fröcsögne Béla Lugosi (igen, ez az énekes neve), mint a korábbi lemezeken. Remélem egyetlen true hungarian blackmetalost sem sértek meg azzal, ha azt gondolom, hogy a Siculicidium az a zenekar most, akik képesek a Tormentor hagyta űrt idehaza betölteni.Részünkről kíváncsian várjuk az EP-t.


siculicidium dalpremier



2016.08.19. 17:33 – Nihil_AK

Best of Szeged, első fejezet

Szegedi zenekarok az idei SZINen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nyers.jpg

Az idei SZIN fellépőinek dicséretes módon meglehetősen nagy hányadát adják a helyi zenekarok. Kétrészes ajánlónkban most rájuk koncentrálunk, hiszen ha csak a fesztivál programkínálatát nézzük meg alaposabban, akkor is számos kitűnő produkcióval találkozhatunk. A nemzetközi fellépők mellett érdemes rájuk is odafigyelni, jöjjön tehát szubjektív Best Of Szeged ajánlónk első része!


programajánló fesztivál szeged szin dystopia nyers komfortzóna szegedi ifjúsági napok gőzerő helyi hősök s hit gyulekezete



2016.08.19. 16:00 – Gnosis

Melankolikus gondolatok - Mist Of Misery-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mistofmi.jpg

A Mist of Misery egy hat éve létező svéd blackmetal zenekar, a teljes ismeretlenségükért ezidáig két kis- és egy nagylemez volt a felelős. Most viszont úgy gondolták, hogy elég a tespedésből és a második, Absence című lemezzel betörnek az Elitisták közé, de nem a nagyon brutális zeneiséget választva, hanem a dallamosabb, líraibb vonalat erősítve. Az album hallgatása során felsejlik néha a Dimmu Borgir vagy a ColdWorld zenekarok hatása is, ám jólesően amatőrebben és hihetőbben megközelítve a pátoszos hangulatot, ráadásul DSBM-elemeket is beleszőve a dalokba, amitől ridegebb és szomorúbb lesz a mondanivaló. Az augusztus 31-én megjelenő lemezt teljes egészében most ti is meghallgathatjátok nálunk:


lemezpremier mist of misery



2016.08.19. 10:45 – dankógábor

Újra Budapestre jön a Crippled Black Phoenix, az európai turnéjuk vendége a The Devil's Trade lesz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cbp_ss.jpg

Pontosíthatjuk úgy is, hogy a Crippled Black Phoenix már a napokban itt lebzselt Budapesten, sőt, a fenti képen is ők vannak, ahogy a Supersize Recordingsban zenélnek. Ősszel viszont európai turnéra indulnak, ahol a vendégük az amerikai Publicist UK és Makó Dávid egyszemélyes projektje, a nagylemezét a napokban bónuszolva, vinylen is kiadó The Devil's Trade lesz. A turné természetesen elér Magyarországra is, december 15-én a Dürer Kertben lépnek fel. Az apropó most az új nagylemez lesz, ami ősszel jelenik meg a Season Of Mistnél. A magyarországi stúdiózás egyébként nem ehhez kapcsolódik, de egyelőre legyen meglepetés, hogy mi lesz belőle.


folk rock hír crippled black phoenix the devils trade



2016.08.19. 08:57 – Nihil_AK

Itt az első dal az új Darkthrone-lemezről

Bónusz Fenriz kommentárral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fenriz.jpeg

Miközben mindenki az új Metallica-dallal van elfoglalva, az underground mélyebb bugyraiban szintén érdekes dolgok történnek. Minden idők legjobb metálzenekara, a Darkthrone ugyanis tegnap délután szintén kihozott egy új szerzeményt Tundra Leech címmel, amely a hamarosan érkező Arctic Thunder lemez nyitószáma is egyben. Jellemző módon semmilyen különösebb felhajtás nem kísérte a premiert: némi facebookos hangulatcsinálás után Fenriz saját Soundcloud-csatornáján lett közzétéve a dal. Fenriz volt olyan kedves, hogy némi kommentárt is fűzött a számhoz, melyben a Hellhammer és a Poison Idea frigyének titulálta friss alkotásukat, és a végeredményt hallgatva nem is nagyon tudunk vele vitába szállni. A dal végén a felvételek készítéséről is hallhat néhány hasznos információt a necro hangzás műhelytitkaira kiéhezett nagyközönség. A hajtás után tehát itt a Tundra Leech, és a Darkthrone, akik szerencsére most is elfelejtették megtagadni magukat.


premier diy black metal darkthrone fenriz nocturno culto trve arctic thunder thundra leech



2016.08.18. 22:54 – dankógábor

JÉZUSMÁRIA! Itt egy új Metallica-dal, és jön a lemez is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metallica2016.jpeg

Nem kapok levegőt. Ilyen váratlanul nem jöhet ez. Pedig de, akárhányszor olvasom hírt, igaznak tűnik.

HÁROM HÓNAP MÚLVA ITT AZ ÚJ METALLICA-LEMEZ

Az lesz a címe, hogy Hardwired…To Self-Destruct, és a címadó dalt is meg lehet hallgatni róla, itt alább. Ja meg klip is van hozzá, jó sok stroboszkóppal, de ez mindegy is. Az már nem mindegy, hogy a dal egy bő háromperces thrash metal szám. Nem gondoltam volna, hogy képesek még ilyenre. Azért hogy csavarjanak egyet a dolgon, a lemez 80 perces lesz, de két korongon, hat-hat dallal, szóval lesz itt epika. Szóval kétszer negyven. Vagy egyszer harminc és egyszer ötven. Kiderül. Na de tessék meghallgatni, aztán véleményt mondani.


metál hír metallica thrash



süti beállítások módosítása