2016.09.18. 21:16 – dankógábor

Váratlan Mutilation Rites-koncert lesz Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mutilation-rites-press.jpg

Jó, nem annyira váratlan, mint annak idején a Meshuggah volt a Kultiplexben, de azért mégis csak két hetük volt a rajongóknak felkészülni a New York-i zenekarra, akik alapvetően black metalt játszanak, de van bennük jó adag punk is, hozzáállásban legalábbis. Legutóbb az olasz Hierophanttal koncerteztek a Dürer Kert kistermében, és mivel az kiváló előadás volt, így most is lehet reménykedni hasonlóban. A zenéjükre mondták már, hogy egy mocskosabb Converge vagy durva Mastodon, de a Darkthrone-t is nagyon imádja a társaság. Előzenekaruk a belga Wiegedood lesz, akiket meg a Gorgorothoz hasonlítanak, de alapvetően post-metal és sludge amit játszanak, némi hardcore-ral keverve. Lesz még egy felvezetés a görög Dead Creed képében, amit akusztikus death metalnak is szoktak hívni, vagy katakomba bluesnak. Mindez szeptember 20-án, kedden a Dürer Kertben.


punk metál hardcore hír black sludge mutilation rites wiegedood



2016.09.18. 09:21 – Hirdetés

Infected Rain és Be Under Arms ma este a Dürer Kertben

Vasárnapi modern metal buli válogatott fellépőkkel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

infected_rain.jpg
Bár a szláv nyelvterületről nem elsősorban a naprakész metálzene jut az egyszeri zenehallgató eszébe, mostanában egyre több zenekar látogat hazánkba keletről is. Az ukrán Jinjer után most a moldáv Infected Rain és az orosz Be Under Arms játszik Budapesten, akik szintén női frontemberekkel lépnek színpadra, olyan kitűnő magyar csapatok társaságában, mint a Samas, és az élőben ma debütáló Symmetry Of The Void. Aki a hét utolsó napján is koncertre vágyik, nem lőhet mellé ma este a Dürer Kertben. 


hirdetés programajánló koncert metal nu metal dürer kert samas infected rain be under arms symmetry of the void



2016.09.17. 10:25 – Nihil_AK

A Prodigy arca - Keith Flint titkos élete

Napi könnyű + rengeteg meztelen nőt tartalmazó videóklip (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2015prodigy_firestarter_still_010515_hero.jpg

Szeptember 17. Nagy Lajos kiadja a kassai privilégiumot, elfogadják az Egyesült Államok alkotmányát. Charles Darwin megérkezik a Galapagos-szigetekre. Az első sikeres műtét, melyben sziámi ikreket választanak szét. Antall József találkozik II. János Pál pápával. Megszületik Hank Williams, Anastacia és Keith Flint. Hosszas várakozás és a megjelenési dátumok többszöri elcsúsztatása után megjelenik a Guns N'Roses dupla albuma, a Use Your Illusion I-II. A nap kérdése: Hova tűnt Damon Hill?


születésnap napi csöcsök electro meztelenség prodigy the prodigy keith flint 18+ napi könnyű kevésbé közismert projektek



2016.09.16. 17:39 – Hirdetés

Egy karszalagnyi a nyár legjavából – Kapuzárási Piknik fesztivál a Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bpark_bori.jpg

A Budapest Parkban egészen szeptember végéig tombol a nyár, amit egy hatalmas fesztivállal, a Kapuzárási Piknikkel búcsúztatnak öt napon keresztül, a legnépszerűbb hazai zenekarokkal és egy izgalmas sztárvendéggel, a brit slágergyáros Example-lel szeptember 21 és 25 között. További infók a hajtás után! 


hirdetés programajánló fesztivál budapest park kapuzárási piknik



2016.09.16. 16:29 – Lángoló Gitárok

Kaland az élet - Megjelent a Kies bemutatkozó albuma, itt a címadó dalhoz készült videó

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kies_face.jpg

A Kies féktelen lendülettel veszi be a magyar rockzene színterét, hiszen bár alig egy éve léteznek, sorra gyűjtik a szakmai elismeréseket, járják az országot, olyan zenekarok előtt nyitják az estét, mint például az Enter Shikari, emellett pedig gyártják a klipeket. Most a lemez címadó dalára készült videót mutatjuk be nektek, melynek címe: Kaland az élet! A zenekar holnap este az AWS társaságában mutatja be az új lemezt az A38 hajón, szóval már ma el lehet kezdeni készülődni a bulira.


premier pop rock videóklip új lemez kies kaland az élet



2016.09.16. 13:54 – Nihil_AK

Tomas, a gőzmozdony - Itt van egy új Meshuggah-dal is!

Mindez 360 fokos szöveges videó formájában élvezhető

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meshuggah.jpg

Úgy látszik, ma a dal- és egyéb premierek napja van. És még nem ért véget. A Meshuggah Nostrum címmel hozott ki egy újabb számot a hamarosan érkező lemezről. A felvétel mondhatni tipikus szerzemény is lehetne a svédektől, de azért azt hozzá kell tenni, hogy ritmusvilágát tekintve jóval jazzesebb, mint bármi, amit az utóbbi jó tíz évben kiadtak. Tomas Haake legalábbis úgy tördeli a ritmusokat, mint az egyszeri óvodás a ropit két gőzmozdonyos mesefilm nézése közben. Thordendal úr ehhez még hozzácsapott egy olyan gitárszólót, amelynek hallatán Allan Holdsworth is félre fogja nyelni a csipketeát, Jens Kidman pedig szokás szerint érces hangon kajabál az egyekre. Marten Hagström és Dick Lövren urak hozzák és ajánlják magukat. Mi is csak ajánlani tudjuk őket. A dalhoz egy 360 fokos szöveges videó is készült, amelyet megpróbáltunk teljes valójában megnézni, de sajnos annyira sikerült elállítani a nézőpontot, hogy még a szöveget sem tudtuk elolvasni. Reméljük, kedves olvasóink nagyobb szerencsével járnak!


premier dal metál meshuggah szöveges videó matek metál 360 fokos videó



2016.09.16. 12:28 – Nihil_AK

Új dal és videóklip a Ghosttól

Ma jelenik meg a Popestar című EP

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ghost.jpeg

A svéd Ghost a mai nap folyamán jelenteti meg Popestar című EP-jét, melyen egy új dal és négy feldolgozás kap helyet. A saját szerzemény a Square Hammer címet viseli, a refrénje pedig olyan ragadós, mint a gyümölcsízű golyórágó három-négy perc után. Egy klip is készült hozzá, amit a hajtás után meg is nézhettek! A Popestaron egyébként a zenekar olyan előadók dalait dolgozta fel, mint az Echo and the Bunnymen, Frankie Lane, vagy a Eurythmics. Kíváncsian várjuk.


premier videó svédország ghost új dal okkult rock



2016.09.16. 09:58 – Lángoló Gitárok

Stuttgart Special - The Houdinis - Watch The Lights

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_houdinis_band_photo3_nologo.jpg

Idén áprilisban jelent meg a HS7 későbbi és korábbi tagjait is magában tudó The Houdinis Ember című első lemeze, melynek nyitódalához most készült el a hivatalos videó. A Watch The Lights még a nyolcvanas években, a zenekar első aktív korszakában íródott, hogy idén végre lemezre is kerülhessen, kissé modernizált, 2016-os kiadásban. A kisfilm nyersanyagát még a lemez felvételekor, Stuttgartban rögzítették a fiúk, hogy végül egy igazi csináld-magad klipként mostanra készüljön el a végleges változat. A hajtás után mindezt magatokévá is tehetitek!


premier pop rock videóklip post-punk the houdinis



2016.09.15. 17:39 – Gnosis

Vasárnap este Wovenhand-koncert lesz az A38-on

Koncertajánló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ss_wovenhand_000236_5.jpg

Az egykori 16 Horsepower zenekari vezetője, a keresztényi szeretetet fennen hangoztató, mára már kultstátuszba lépett David Eugene Edwards és Wovenhand csapata szinte már hazajár Magyarországra, hol önállóan, hol a Szigeten a Muzsikással kollaborálva, ráadásul mindig különleges élményt szerezve a hallgatóknak/rajongóknak. Az introvertált frontember zenéje alapvetően bluesos folk-rock (és ezernyi más címke se lenne túlzás), előadásmódja és színpadi kiállása pedig kétségtelenül szuggesztív és magával ragadó. Bár lemezen nem mindig sikerül hozni azt az energiát és szakrális rock and roll érzést, ami a koncerteken oly jellemző a csapatra, az utolsó két albumuk javuló tendenciát mutat. A legutóbbi lemezük pár hete jelent meg és lentebb meg is hallgatható. Vasárnap este az A38 színpadán újra láthatjuk a Wovenhandet, akiket ezúttal Emma Ruth Rundle (őt a poszt-metálos Red Sparowes-ből lehet ismerni) kísér el a főzenekar Star Treatment című lemezbemutató turnéjára.


koncertajánló wovenhand



süti beállítások módosítása