2016.10.16. 19:00 – Lángoló

Ilyen a szerelem a Nomad szerint

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nomad_heroes_03_small.jpg

Október 21-én jelenik meg a Nomad harmadik lemeze, Márványmenyasszony címmel. A 12 dalos albumon ott lesz a rádiókból ismerős Sajnálom új verziója, a digitális kislemezen korábban napvilágot látott Igazából, valamint a koncerteken már játszott Bárcsak itt lennél, illetve az itt alább bemutatkozó A szerelem ilyen című dal is. Az új anyag felvezetéseként a Nomad egy speciális lemezbemutató partyt tart október 20-án a Londoner Music Pubban (1073 Bp., Kertész u. 3.), ahová csak azok léphetnek be, akik előrendelik (mondjuk a Popshopon keresztül) vagy a helyszínen megvásárolják a Márványmenyasszony albumot. Az eseményen dedikálás is lesz, sőt, egy minikoncert keretén belül a rajongók élőben is megismerkedhetnek az új dalokkal. A csapat október 14-én kezdte meg őszi turnéját Miskolcon, a budapesti lemezbemutató pedig november 19-én lesz az Akváriumban. 


rock hír nomad



2016.10.16. 13:19 – m.adi

Bahrein és egy szellemváros – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Elvont és pop, modern és retro, szomorú és boldog zenék keverednek az aktuális dalmegosztásban, ami olyan zenekarokat vonultat fel, mint a Pegazusok nem léteznek, a Kaktus, vagy a Jáde Nyúl, na meg több olyat is, aminek legelső anyagát hallhatjátok alább. Szokás szerint most is lehet szavazni a legjobbra a poszt végén, de addig még kilenc tétel hátra van, kezdjünk is bele.


magyar tweed pán péter pegazusok nem lézteznek dalmegosztás kaktus jade nyúl belly of paris clap4what grizzly vibrations ialaz



2016.10.15. 13:21 – dankógábor

Brian Molkónak jól, de a közönségnek nagyon rosszul indult a Placebo best of turnéja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két szám után véget ért a Placebo turnényitánya a a dániai Aarhusban. A brit zenekar október 13-án adta ezt az ultrarövid koncertet, mivel a második dal alatt Brian Molko énekes kvázi összeomlott. A nyitó Pure Morning még rendesen lement, és a Loud Like Love eleje is rendben volt, de aztán váratlanul valami nagyon elromlott, mert tele lett hibával a dal második fele. Ezután Molko és a basszusgitáros Stefan Olsdal valamin hosszan elbeszélgettek, majd az énekes a közönségnek kezdett szónokolni, de annak meg se füle, se farka nem volt, úgyhogy jobbnak látták, ha levezetik a színpadról, és lemondják a bulit. Később kiadtak egy közleményt, hogy Molkónál valamilyen gyógyszer ütött be ennyire durván, és természetesen rettenetesen sajnálják a történteket. Jó hír, hogy a másnapi, koppenhágai koncert rendben lement, szóval úgy néz ki nincs veszélyben a november 11-ei, budapesti koncert, ahol a magyar rajongókkal is megünnepli első húsz évét a Placebo. (Photo by SoundOfAarhus)


rock hír placebo



2016.10.14. 12:16 – Hirdetés

Ben Caplan and The Casual Smokers - Hatalmas szakáll mögött még nagyobb hang

Lángoló Játék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ben_caplan_press_photo.jpg

A kanadai Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers több tucat ország után először érkezik Budapestre, rakoncátlan sörényével, óriás szakállával és annál is hatalmasabb, zengő hangjával, hogy kelet-európai, valamint zsidó ihletettségű folk muzsikájával a Dürer Kertbe is elhozza ördöngős kabaréra emlékeztető showját október 20-án.


játék folk hír the devils trade ben caplan



2016.10.14. 10:27 – dankógábor

Itt van egy kis részlet az új Life Of Agonyból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lifeofagony2016.jpg

A Life Of Agony új lemeze 12 év szünet után követi a 2005-ben megjelent Broken Valleyt, és ez lesz az első, amin Keith Caputo énekes már Mina keresztnévvel és nőként hallható. Az alábbi részel alapján mindez semmilyen változást nem jelent majd zeneileg a New York-i zenekar számára, nagyjából a Broken Valley folytatása sejlik fel a másfél perc alapján. A lemez 2017 tavaszán jelenik meg Place Where There's No More Pain címmel. Alan Robert basszusgitáros még korábban mondta, hogy a zenekar tulajdonképpen a szenvedés miatt létezik ma is. Azért, hogy a koncertek alatt legalább valami fényt gyújtson egymásnak az együttes és a közönség. Aki esetleg nem lenne képben: a Life Of Agony 1993-ban megjelent első, mára már klasszikus, River Runs Red című konceptlemeze azzal ér véget, hogy a főszereplő öngyilkos lesz. Szóval ilyen indulás, illetve egy Caputo-interjú után nem csodálkozunk semmin.


rock metál hardcore hír life of agony



2016.10.14. 09:53 – Gnosis

Egészen brutális és menő lett az új The Weeknd-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the-weeknd-top-10-remixes.jpg

A november 25-én megjelenő új The Weeknd-album első száma után, ami a Daft Punkkal közösen készült el, itt egy újabb dal és klip, ami igencsak látványosra és erőszakosra sikerült. Hihetetlenül pörgős és vagány az egész, aki bírja az fps-szerű számítógépes játékokat, az tuti elélvez a False Alarm klipjétől.


the weeknd biting elbows ilya naishuller



2016.10.14. 09:34 – Lángoló

A nagyvárosi élet cirkusza - Cabaret Medrano 15 éves születésnapi koncert a Gödörben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cabaretmedrano.jpg

A Cabaret Medrano zenekar Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt 2001-ben. Dalaikban keveredik a 20-as évek berlini kabaréjának, a Brecht songoknak és Budapest éjszakai figuráinak világa. Minden dal egyben egy mini novella és minden koncert egy kicsit színházi előadás is, ahol a hangulattal együtt alakul a történet és az azt leíró zene is, hiszen minden alkalom elengedhetetlen kellékei az improvizáció és a játékosság. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.


hír cabaret medrano



2016.10.13. 17:00 – Lángoló

Emberek, asszonyok, Tafi kutya, döglött hal, Tisza, miegymás - Itt az Angertea új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

angertea.jpg

Az Angertea zenekar elkészült a márciusban kiadott Snakes in Blossom lemezének második hivatalos klipjével. Mihály Gergely frontember mondja:

A videót a Tisza című dalhoz csináltuk, és érdekessége, hogy csupa szentesi kötődésű ember (és asszony) szerepel benne. Az egyik főszereplő Kárász Zénó művész úr, akit egy koncertünkön ismertünk meg, ahol kiderült róla, hogy hatalmas Angertea-rajongó. A másik főhős Hajdú Balázs országosan ismert humorista, aki nagyon jó barátunk, és volt iskolatársunk. Pluszban pedig vannak itt szép lányok, szétcsúszott zenekartagok, Tafi Kutya, Kárász úr (a döglött hal), meg egy kis abszurd horrorkabaré a tiszai-alföldi életről, ami szabad értelmezésű, de nekünk nagyjából a jó és rossz kapcsolatát körvonalazza. A halat nem bántottuk, nem vagyunk szadisták, már döglötten vettük, sőt kárpótlásként egy horgász havertól kértünk egy élő kárászt, amit jól visszaengedtünk a szentesi Tiszába.

A zenekar tavasszal szépen körbeturnézta az országot, most ősszel pedig kicsit pihen. Az egyetlen ez évre meghirdetett koncertjük október 22-én lesz a Hódstock Fesztiválon olyan zenekarok társaságában, mint az Ördög, és az Omega Diatribe.


premier rock metál hír angertea



2016.10.13. 13:21 – dankógábor

Bob Dylan kapta az irodalmi Nobel-díjat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Svéd Királyi Akadémia csütörtökön bejelentette, hogy 2016-ban az irodalmi Nobel-díjat Robert Allen Zimmerman, azaz Bob Dylan kapja. Az 1941-ben született Dylant nem csak zenészként tartják számon, hanem költőként is, így neve csak amiatt meglepetés, hogy előzetesen nem nagyon tippelt rá senki. Krasznahorkai Lászlót és Nádas Pétert viszont a fogadóirodák is az első tízbe sorolták. Azt, hogy kik voltak még Dylan ellenfelei, ötven év múlva, tehát 2066-ban tudhatjuk meg a Nobel-díj szabályzata szerint. A zenész egyébként 1993 óta az első amerikai, aki irodalmi Nobel-díjat kapott. Bob Dylan legutóbbi nagylemeze idén májusban jelent meg.


folk pop rock bob dylan hír blues



süti beállítások módosítása