2016.12.18. 14:31 – Gnosis

Underground élet a Hargitán - Siculicidium-interjú

Lángoló Interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lugosi-siculicidium_2016_mch.jpg A Siculicidium mindig is kedves volt fekete szívünknek, a monoton és szürke hétköznapokat sikerült a zenéjükkel kicsit még monotonabbá és szürkébbé varázsolniuk, a végén már azon vettük észre magunkat hogy még az elidegenedéstől is elidegenedtünk. Ennél nagyobb visszaigazolást nem is kaphatna zenéjére ez a hargitai zenészcsapat, akik az undergroundban csak papíron léteznek, szívük szerint amúgy ott sem igazán. A Lángoló Gitároknak elsőként (!) sikerült a világon (és ez most nem túlzás, hanem tény) interjút készítenie Lugosi Béla énekessel és Pestifer gitáros/dalszerzővel. A laza beszélgetés során többek között kiderült az is, hogy a zenekar 13 éves fennállása óta ki viseli nehezebben a másnaposságot, milyen zenei hatásaik vannak/voltak illetve, hogy ki nem fog szólózni az új Wolfsgrey-lemezen.


hargita siculicidium



2016.12.17. 09:27 – dankógábor

Karácsonyra jön az új Nine Ninch Nails-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nin_atticus.jpg

Jó, nem lemez, csak EP, de a zenekar régebben kiadott már pár klassz EP-t (Broken, például), szóval nem kell sírni, hogy csak öt szám lesz rajta. Egész pontosan december 23-án jelenik meg a Not The Actual Events, amit Trent Reznor egy barátságtalan, nehezen befogadható anyagként jellemez, amit hangosan kell lejátszani, szóval elég izgalmasan hangzik. Reznor azt mondja, muszáj volt megszületnie. Mellesleg hivatalosan beszállt a Nine Inch Nailsbe Atticus Ross (a képen előtérben) is, akivel Reznor már egy rakás filmzenét is csinált például. Az EP-n kívül még jön a régi lemezek bakelit újrakiadása, illetve egy The Fragile: Deviations 1 négyvinyles cucc, tele kölönlegességekkel az 1999-es The Fragile lemez idejéből, ahogy a címe is elárulja. Ebből csak egy nyomás lesz, szóval siessen, akinek kell


rock hír electro industrial nine inch nails



2016.12.16. 15:49 – roska

Itt az ultimate karácsonyi dal egy rakat sztárral

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

christmascorden640.jpg

James Corden tudja, hogyan járjon nézői kedvében. A karácsony közeledtével nem érte be annyival, hogy csak szimplán meghívja Mariah Carey-t egy közös carpool karaoke-ra és elénekeljék minden rádióadó és pláza karácsonyi zeneválogatásának központi darabját, az All I Want For Christmas-t, hanem igazi meglepetéssel készült. Mint az most kiderült, év közbeni vendégei jó részét is rávette ugyanerre, vagyis, hogy elénekeljék a mindenki által ismert slágert, és most ebből készített egy baromi feelgood videót. Szóval egy kis karácsony, Red Hot Chili Peppers, Lady GagaAdele, Chris Martin, Elton John és a többiek a tovább mögött.


red hot chili peppers gwen stefani karácsony elton john lady gaga chris martin mariah carey adele james corden



2016.12.16. 14:49 – Nihil_AK

Vignetta Robi és a többiek - Új dal az Immolationtól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

immolationbanddec2016peomo_638.jpg

Február végén érkezik az új Immolation, amiről már ki is szivárgott egy új dal, a Destructive Current. Nagy meglepetés nincs, hiszen a szerzemény alapján a zenekar tizedik, Atonement című albumán sem fogja alapjaiban megváltoztatni a stílusát, de hát csodálkoznánk is, ha így lenne: már az első, 1991-ben megjelent első anyagukon is annyira kiforrott, egyedi zenei világuk volt, ami csak az igazán jó bandák sajátja. A játék neve death metal, amelynek két sarokköve a frontember Ross Dolan egyedi orgánuma, és a műfaj egyik titkos gitárhőse, Robert Vigna (magyarosított néven Vignetta Róbert), aki még huszoniksz év után sem unta meg a védjegyszerű, megtekert riffek gyártását. További biztos pont még a régi bútordarab, Steve Shalaty (magyarosított néven Saláta Pista) dobolása, illetve Paul Orofino hangmérnök, meg a Millbrook stúdió, innentől kezdve borítékolni lehet, hogy most sem lőnek majd mellé. A friss sláger alapján, melyet egy 360 fokos borítónézegetős videóban tálaltak, mindenki eldöntheti, hogy ez jó lesz-e neki, vagy sem.


hír immolation death metal új dal 360 fokos videó



2016.12.16. 13:40 – Lángoló

Álomszerű világot alkot a Tape Delay

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tapedelay_image_05_kicsi.jpg

A soulos, electrós, popos, olykor a távol-kelet világát, vagy a 80-as évek bőrdzsekis romantikáját megidéző Tape Delay ötlete három éve fogalmazódott meg Szőke Zoltánban. 2016 nyarán kelt életre és azév őszén debütált a közönség előtt. Az első hírek és megjelenések konkrét név és arc nélkül történtek, hogy a közönség a zenére tudjon koncentrálni. Tape Delay projekt mögött Szőke áll, az élő fellépések alkalmával zenekarrá alakulva szólal meg a Tape Delay Live Set Szőke Bence dobos, Ménesi Móric gitáros és Háló Gergő szintetizátoros segítségével. Zwickl Ábel felel a felvételek összerakásáért, kialakításáért és az élő koncert technikai részéért. (Fotó: Bodnár Zsófi)


pop hír soul electro tape delay



2016.12.16. 10:00 – Lángoló

Felkelt Jancsi, a mekis dolgozó - Itt a Kelemen Kabátban új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kelemenkabatban.jpg

A rádiókból már ömlik egy ideje a Kelemen Kabátban Felkel a város című dala, ami a csapat új lemezének második száma. Szóval ideje volt, hogy klipet is kapjon a szerzemény, ezt mutatjuk most be itt a Lángolón. Horváth Boldi énekes:

A dal a hajnali, reggeli pillanatokat foglalja össze. Számunkra a reggel, az éjszaka és a nappal, vagyis két világ misztikus találkozása.

A videót Lehel Olivér rendezte, és tele van olyan jelenettel, amit a rajongók küldtek a zenekarnak a reggelükről. Egyébként maga az új Kelemen Kabátban-lemez valamikor jövőre jön majd ki, és a csapat nagyjából kéthavonta megjelenő kislemeziből fog majd állni. Koncert legközelebb december 27-én lesz az A38-on.


premier pop hír kelemen kabátban



2016.12.16. 08:57 – Nihil_AK

Billentyűs nélkül az Enslaved

Herbrand Larsen a jövőben inkább a stúdiózásra koncentrálna

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

667x375_kiff_290916.jpg

Kisebbfajta meglepetés, de a progresszív black metal csapatból tizenhárom év után kilépett a billentyűs/énekes Herbrand Larsen. Bár ennyi idő még egy munkahelyen is hosszú időnek számít manapság, nem örülünk a hírnek, mivel Larsen fontos alkotóelemét adja a jelenlegi Enslaved-hangzásnak, és bár a szintit Ivar Bjornson korábban is meg tudta oldani, a tiszta énekes részek előadása mindenképpen sarkalatos pont lesz a jövőt illetően. A hangulat a nyilatkozatok alapján baráti a felek között.


hír enslaved black metal norvég tagcsere viking metal



2016.12.15. 17:13 – Hirdetés

Jelmezes maszkabál és metálkarácsony a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

peterfy_bori_love_band.jpg

A Barba Negra nem áll le, kimaxolja még a karácsony előtti időszakot is, varázsdobozából jobbnál jobb koncerteket húz elő a szórakozni vágyók számára. A Péterfy Bori & Love Band egy kicsit sem szokványos, karácsonyi farsangra, míg a Depresszió zenekar évzáró nagykoncertre hív, de az MTV Headbangers Tour budapesti állomása is óriásit fog szólni az adventi éjszakában, hiszen olyan zenekarok közreműködnek rajta, mint az Iced Earth, a Kataklysm, az Ensiferum és az Unearth. További részletek a hajtás után. 


hirdetés farsang pop programajánló rock metál koncert depresszió karácsony ensiferum kataklysm iced earth nova prospect péterfi bori unearth barba negra



2016.12.15. 16:00 – Nihil_AK

Ultrakomplex teadélután - Replacire-dalpremier

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

replacire-0214-small-tom_couture.jpg

Mindazok, akik éjszakánként nyugtalanul forgolódtak amiatt, hogy vajon mikor érkezik meg az az ultrakomplex death metal zenekar, akik akár még a Gorgutsra is rá tudnak fejelni komplexitásban, most megnyugodhatnak. A bostoni Replacire ugyanis bő három perces, Do Not Deviate címet kapott dalában annyi témát pakolt egymásra, amelyből egy-egy hagyományosabb metálbanda a fél lemezt megírja, de lehet, hogy az egészet. Ehhez hasonló rifftengert utoljára talán a Cryptopsy And Then You'll Beg lemezén lehetett hallani, de akkor sem járunk messze az igazságtól, ha egy korai Atheisttel jammelő Necrophagist képe dereng fel lelki szemeink előtt. Ők maguk a Deathre és a Cynicre hivatkoznak, meg vagyunk lepve. Tipikusan az a zenekar, amely a fél életét a próbateremben tölti, a másik felét pedig otthoni gyakorlással, hogy aztán ötven embert érdekeljenek egy-egy erre szakosodott fesztivál délutáni műsorsávjában, és ez ebben az esetben az elismerés hangja. Efféle zenét manapság kizárólag szent őrültek csinálnak, úgyhogy minimum a tiszteletet kijár nekik. Második lemezük hamarosan megjelenik a Season of Mist gondozásában, addig is érdemes elkezdeni az ismerkedést a 2012-es, Human Burden című debütalbummal. Az új dal a hajtás után élvezhető.


premier dal death metal komplex season of mist technical death replacire vár minket boston megjött a parancs



süti beállítások módosítása