2017.01.02. 18:00 – Gnosis

Alter-funky a városban - Re-start-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

13495400_1744570242448469_6914278259091149765_o.jpg

A Re-Start az évek során sokat alakult, volt több neve, változó tagjai, a koncepció viszont mindig ugyanaz maradt, csinálni egy kreatív, ötletes és többnyire alternatív szövegekkel operáló pop-rock zenekart, akik képesek hangulattal megtölteni a koncertjeiket és fergetegesen élvezni is azokat. - tudhattuk meg a zenekartól.

A képlet annyiban módosult, hogy a szövevényes kezdet (jelen formáció kezdete 2013 környékére datálható) utáni megszilárdult felállásból (az alapító tagok: Lukács Máté - ének, gitár; Teimel Viktor - dobok) mára egy olyan négyes lett (aki közben csatlakozott: Lipcsei János - Szólógitár, Szekeres-Gaál Bence - basszusgitár), amelynek zenéjében a funky, blues és rock n roll stílusjegyei is fokozatosan érezhetővé válnak.

Máté: Ahogyan egyre jobban megismertük egymást, egyre inkább elkezdtük egymás zenéit hallgatni és egyre jobban hatottak ránk egymás ötletei, elképzelései. Így történt, hogy némely alternatív szövegem mögé a megszokott 4 akkordos megoldások helyett okosan variált funky vagy éppen blues alapok kerültek, illetve így alakult, hogy egyszer csak úgy előszedtük a Red Hot Chilli Peppers összes B-side dalát, gyakorlásképp. Persze volt még egy rakat zene amit elkezdtünk egymástól "elcsenni", a Hiperkarmától - KC Robertsig minden hatással volt ránk az új dalok kiötlése és a közös jammelések közben.

Az év elején kiadott Transzformáció EP-n  bár még érezhető az útkeresés, a rajongói visszajelzések rendkívül pozitívnak bizonyultak. Mostanra főleg az alter-funky irány tetszett meg a csapat tagjainak, így a 2017-re tervezett első igazi közös nagylemez már vélhetőleg tele lesz ilyen stílusú dalokkal. A kissé blues-os Város ennek a lemeznek az előszele.

Máté: Maga a dal egyébként pont arra a nem túl vidám érzéshalmazra mutat, amikor már teljesen különállónak érzed magad ebben a kaotikus világban, nem érted, ki-mit-miért tesz és inkább teljesen beolvadsz a háttérbe, mint egy láthatatlan külső szemlélő, netalántán menekülni kezdesz - hátha máshol jobban észrevesznek.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


alter funky re-start lángoló premier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása