2017.01.14. 16:37 – dankógábor

Egy hétig emésztettük a Made In Pécs fesztivált, de most megmondjuk milyen volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jó. 

Reggel 10-es koncert, @junkiejackflash.pecs Amúgy nincs is olyan hideg. #madeinpecsfesztival

Lángoló Gitárok (@langologitarok) által közzétett fénykép,

Tényleg jó buli volt 2017 első szombatján egész nap Pécsen mászkálni és folyamatosan koncertekbe ütközni. Kérdés persze, hogy van-e értelme reggel tíztől este tízig egyszerre hat helyen felléptetni 109 zenekart, de egyelőre senki nem panaszkodik, már most várják sokan 2018 első nagy buliját.

Igen, Pécsen 109 olyan zenekar van (egész pontosan 109 olyan pécsi kötődésű zenekar van), akiknek van legalább 20 perces műsora (ez volt a kritérium) és ebbe nem számolják bele az olyan nagyobb tömegeket vonzó zenekarokat, mint a Punnany Massif, Halott Pénz, Kiscsillag vagy 30Y. Az olyan kisebbek, de már országosan is egyre ismertebbek viszont itt voltak, mint a Junkie Jack Flash, a Mongooz And The Magnet vagy a Psycho Mutants, akik mondjuk már nem is most kezdték. Na meg a húszéves Malediction is fellépett a príma death black metaljával, kár, hogy épp nem volt énekesük, így instrumentálban csépelték szét a leglepukkantabb leghangulatosabb helyszínnek számító Strausz - Ti-ti-tát, ahol a koncertek mellett Rockfater osztotta az észt folyamatosan a pult mellől, csak néha-néha elhagyva a fix pontját egy-egy headbang miatt.

Hogy mennyi zenekart lehet így megnézni? Olyan 18-at simán, még úgy is, ha mindegyiket helyszínváltással abszolválja az ember. A helyszínek ugyanis tényleg nincsenek messze egymástól, átszerelések alatt laza sétával elérhető még az egymástól legtávolabb lévő kettő is. Persze az idei január 7 picit nehezített pálya volt, de a konstansan mínusz 10 fok alatt lévő szabadtéri hőmérséklet csupán egy kis pikáns hangulatot adott az élményhez.

A legjobb amúgy az, ha nem nagyon tervez az ember, maximum pár zenekart néz ki (mondjuk név alapján, ha nem ismer senkit), amúgy meg csak slattyog a helyszínek között. Persze így bele lehet futni rendkívül rossz produkciókba is, de érdekes módon csak egy nagyon kínos koncertbe (Detty Juju) akadtunk, és még meglepetés is volt például a Tablespoon képében, akik meglepően hangulatos stoneres rockot játszottak duóként.

Ez meg már a Tablespoon @ #madeinpecsfesztival

Lángoló Gitárok (@langologitarok) által közzétett fénykép,

Ami még meglepő volt, hogy minden helyszín tökéletesen szólt. Már a reggel tízkor, picit álmosan induló, de a tizedik percre (azaz a koncert felére) felpörgő Junkie Jack Flash is példaértékű volt hangzásban a Pécsi Est Caféban, de az említett Strausz - Ti-ti-tá is kiváló volt egész nap. Ezen a két helyen voltak egyébként a nagyon hangos csapatok, talán még a Trafik keltett nagyobb zajt, a többiek (Nappali, Eozin, Szabadkikötő) inkább a csendesebb, akusztikusabb produkciókra mentek rá. Az esti záróbuli pedig természetesen a kifejezetten koncerthelyszínként működő Pécsi Est Caféban volt a Beansszel és a Nobody Elseszel, akik ugyan nem pécsiek, de a szervezők szerint valami frissel álltak elő 2016-ban.

Hogy mi is ez a Made In Pécs fesztivál, igazából nem tudom. Általában a showcase bulikon szoktak ismeretlen csapatok fellépni ennyien, és ilyen rövid műsorral, tehát így is fel lehet fogni ezt a napot. De mivel itt nem volt direktbe zeneipari eszmecsere, így inkább tényleg csak egy nagy buli az egész, ráadásul nem csak a közönség számára. Hogy jövőre ugyanilyen marad-e, nem tudni, de az már biztos, hogy lesz és dátum is van hozzá. 2018-ban január 6-án majd lehet brutál mennyiségű pécsi zenekart megnézni Pécsen. Tényleg nem rossz élmény.

Malediction, hörgés nélkül. :( #madeinpecsfesztival

Lángoló Gitárok (@langologitarok) által közzétett fénykép,


fesztivál hír made in pécs



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása