2017.01.18. 12:02 – Lángoló

2017-ben az A38 Hajó működteti a Cseh Tamás Programirodát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az NKA Cseh Tamás Programja január 17-i sajtótájékoztatóját Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy a Cseh Tamás Program eddig működése révén óriási lendületet kapott a magyar könnyűzene. Az NKA támogatásából megvalósuló, egymásra épülő nyolc alprogramból a könnyűzenei élet szinte valamennyi szereplője igényelhetett és kapott támogatást: zenészek, klubosok, médiumok, menedzserek, kezdő és befutott nagyzenekarok, koncertszervezők, nemzetközi koncertszervezők.

Az idei évadban például 27 induló előadó kapott egyenként kétmillió forint támogatást, amit minimum öt új dal rögzítésére, egy profi videoklip elkészítésre, promócióra és lemezbemutató turnéra használhatnak fel. A Cseh Tamás Program jelentős összegekkel támogatja a vidéki és határon túli magyar klubokat, a hazai zenekarok külföldi fellépéseit, a könnyűzenei médiumok és sajtótermékek működését. Ezen kívül sokat tesz a zenei piac fejlődéséért, a szakmai döntéseket támogató iparági kutatásokért, a szakemberképzésért, a könnyűzenei örökséget feltáró és megőrző történeti kutatásokért. Mindehhez a forrást az üres adathordozók után szedett jogdíjból befolyó bevételek NKA-hoz kerülő negyedének egy része biztosítja.

A Cseh Tamás Program szerteágazó feladatainak adminisztratív és szakmai támogatását a Cseh Tamás Programiroda látja el. A programiroda 2017-es működtetésére a NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tavaly ősszel nyílt pályázatot írt ki. A novemberi határidőre hat érvényes pályázat érkezett. Ezek közül, többkörös döntési folyamat után választotta ki a testület a nyertest, az A38 Hajót, illetve az ezt működtető A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft-t.

A programiroda szakmai feladatainak ellátására – az előző évekhez hasonlóan – százmillió forintot biztosít a Cseh Tamás Program kollégiuma.

A második felszólaló, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumának vezetője részletezte a program működését, kiemelve a zökkenőmentes átadás-átvételt. Így biztosított, hogy a program folyamatosan tudja támogatni a magyar könnyűzenét. A gyorsaság különösen fontos volt, hiszen január 26-án lejárnak az idei első pályázati határidők. A Cseh Tamás Program aktuális pályázatait a fővárosi klubok támogatására, a nemzetközi fellépések finanszírozására, illetve a nyomtatott és online könnyűzenei sajtótermékek támogatására írták ki.

A Cseh Tamás Programiroda vezetője, Boross Zoltán kiemelte, hogy az iroda működése során a legfontosabb alapelv a transzparencia, az átláthatóság, a nyitott kommunikáció. Az a cél, hogy világos alapelvek szerint, a zenészekkel együttműködve és őket szakmailag támogatva folyjon a munka. Bemutatta a programiroda új munkatársait: Bali Dávid a nemzetközi programokért felel, Vasák Benedek a kommunikációt viszi, a programiroda titkára Facsády Orsolya lesz.


hír cstp



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása