2017.01.30. 10:00 – Lángoló

Tizenhárom év után itt az első C.A.F.B.-dal Szakácsi Greggel

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cafb_foto_david_zsolt.jpg

Napokon belül érkezik az az EP, amit a nyáron megjelenő nagylemezük előfutáraként rögzített Szakácsi Greg és a C.A.F.B. zenekar. A korongon a már korábban közzétett Bikini-feldolgozás mellett négy saját szerzemény szerepel. A Békásmegyer, Szigony utca az első C.A.F.B.-szám, melyet Szakácsi és a punkzenekar a 13 év után megjelenő közös kiadványról előzetesként bemutat. (Fotó: Dávid Zsolt)

Január elején jelentette be Szakácsi Greg, hogy új albumot ad ki a C.A.F.B. zenekarral. Az együttes Seattle-ben élő alapítója utoljára 2004-ben készített lemezt az első csapatával, és bár a Naiv című kiadvány után született néhány demófelvétel, ezek hivatalosan nem kerültek forgalomba. A klasszikus felállásban készülő stúdióalbum előfutáraként egy EP-t is ígért a zenekar. Az egyszerűen csak EP’17 című anyag munkálatai már befejeződtek, néhány napon belül elérhető lesz a digitális zeneszolgáltatókon, illetve CD formátumban.

Jó, hogy újra egymásra találtunk a srácokkal. Mintha soha nem lett volna szünet, mindent ott folytattunk, ahol abbahagytuk annak idején. Ezzel a lemezzel a C.A.F.B. végre ismét úgy állhat közönség elé, ahogy 20 évvel ezelőtt, a Zanza című album megjelenésekor ismertek minket.

- mondja Szakácsi.

Az amerikai kiadásban napvilágot látó ötszámos korongról a Megüssem, vagy ne üssem című Bikini-feldolgozást január elején mutatta be a zenekar, de az első saját szerzeménynek itt és most van a premierje a Lángolón:

A Békásmegyer, Szigony utca című dal Szakácsi pályafutásának kezdeteiről szól, a fiatal punk gyermekkori élményeit és gondolatait idézve állít emléket barátjának, akivel 1990-ben közösen alapította a ma már kultikus C.A.F.B. zenekart. Szita Mihály (Mike) akkor a Szigony utcában lakott – a zenész 2001-ben heroinfüggőségének áldozata lett.

Sokszor gondolok a korai évekre, amikor a zene mellett a punk is az életünk részévé vált. Mike volt a legjobb barátom, ő vitt bele ebbe az egészbe. Mindig terveztük, hogy majd meglátogat Seattle-ben, de sajnos ez a pillanat sosem jött el. Mikor 2001-ben elhunyt, bennem is meghalt valami, de az emlékét örökre megtartom a dalaimban. Amink van, az neki is köszönhető, és ezt mindenki tudja, aki ismeri a C.A.F.B.-t

– mondja Szakácsi, hozzátéve: természetesen Sütő Lajos és Urbán László is kellett a folytatáshoz, hogy a zenekar tovább menjen azon az úton, amin Mike-kal elindultak, így a dal ugyanúgy nekik is szól.

A szerzemény a napokban érkező EP-n és a nyárra ígért nagylemezen is szerepel majd. A két kiadvány megjelenése közt március 11-én a Dürer kertben találkozhat a közönség az eredeti felállásban visszatérő zenekarral, ahol Sütő Lajos, Mogyorósi István, Urbán László és Szakácsi Greg a tavalyi telt házas C.A.F.B.-koncerthez hasonlóan a Prosectura és a HétköznaPI CSAlódások társaságában lép fel.

És álljon itt a Bikini-feldolgozás is:


premier punk rock hír c.a.f.b. cafb



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása