2017.02.16. 08:32 – Hirdetés

Holnap este Zorall és Hollywood Rose a Barba Negrában

Egy koncert, ami születésnap, farsang és lemezbemutató is egyben!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zorall.jpg

Holnap ünnepli 15 éves születésnapját a Zorall, akik az új lemezüket bemutató Hollywood Rose társaságában hatalmas farsangi bulit és hajnalig tartó rock 'n rollt ígérnek péntek estére a Barba Negrában. További részletek a koncertről a hajtás után!

A történet immár másfél évtizeddel ezelőtt úgy kezdődött, hogy Barbaró Attila - miután Zámbó Jimmy sajnálatosan itt hagyta ezt a világot - fájdalmának enyhítése érdekében, nyakába akasztotta gitárját, és elkezdett saját magának Jimmy-számokat gyártani rockosított verzióban. A felvételeket megmutatta barátainak, akik pár sör után heves bólogatásba kezdtek, és biztatták a bánatos gitárost, hogy folytassa az alkotást, és szedjen hozzá össze egy bandát, mellyel koncert formában is élvezhető lenne a muzsika.

Hangya, a basszeros (Lévai-Hangyássy László) hamar csatlakozott, az első pár próbát megélt dobos helyére Bonyhádi Bálint, a Junkies akkori dobosa került, a szólógitáros Szőke Gábor, alias "Szösző", a rock'n'roll gitározás egyik legavatottabb itthoni mestere (ma The Joystix) lett. A banda a Zorall nevet kapta, melyet az énekes, Szendrey "Szasza" Zsolt akkor még kissé kétes mosollyal fogadott. A repertoár tekintetében terítékre kerülő, nagy magyar popklasszikusok mellé passzintott, külföldi rock klasszikusokkal hatalmas sikert arattak a közönség soraiban, még akkor is, amikor a Sziget táncdalfesztivál sátrában a zenekar mindössze nyolc számot játszott, igaz, azokat kétszer adták elő egymás után, egyszer Zorall-ingben, egyszer pedig félmeztelenül.

Néhány tagcsere után állandósult a zenekar összetétele, Szösző távozása után Weisz "Kicsi" László vette át a szólógitárosi szerepet, akit egy személyre szabott hirdetésben - "Balkezes, parasztgibsonos gitárost keresünk, Lacik előnyben! (sic)" találtak meg, a dobok mögé pedig a Sing-Sing eredeti, remek kettő/négyes tempójú dobosa, Boros Péter "Pöpi" érkezett.

A zenekar bontogatta szárnyait, ahol lehetőség adódott, ott fel is léptek. Hangya összekapta a csapatát, lelkesen járták a fesztiválokat, motorostalálkozókat, falunapokat, koncerttermeket. Kevesen, de tudhatják páran, a Zorall börtönökben is volt, persze nem a tagok fékevesztett mulatozási szokásai miatt, hanem jótékony megfontolásból, a bentlakók szórakoztatása érdekében. A csapat ebben a nem szokványos közegben is parádésan megállta helyét. Lelkesen gyártották a lemezeket, teltházas koncerteket, fesztiválokat játszottak itthon, és a határokon túli magyarlakta területeken, Erdélyben és a Felvidéken, ahová gyakran a rajongókkal közösen utaztak, együtt megélve a turnézás örömeit, a boldog pillanatokat, és a fájdalmas másnaposságokat egyaránt. Zorall Sörolimpia, kalóz túrák, majd jött London és Dublin bevétele - ki tudja, hogy hová visz még a Zorallosok útja? A következő állomás viszont már biztos: holnap este a Barba Negra! Legyetek ott ti is, és ünnepeljetek együtt a 15 éves Zorallal! 

További információk a koncert Facebook-eseményén!


hirdetés programajánló koncert zorall hollywood rose barba negra



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása