2017.02.16. 10:13 – Lángoló

Szokatlanul sok külföldi zenekar lesz a Fishing On Orfűn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fishingonorfu4.jpg

Közzétette legnagyobb zenei helyszínei programját az idén 10 éves Fishing on Orfű. Habár a fesztivál új színpadának, az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel (főleg énekes-dalszerzők) fellépőire, valamint az idén startoló külső helyszínek programjára még márciusig várni kell, már most is bőven van miből szemezgetnie azoknak, akik akár csak egy-egy napra látogatnának ki Orfűre. 

A fesztivál nem változtatott a koncepción. Itt lesznek a legnépszerűbb alternatív zenekarok (30Y, Halott Pénz, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Punnany Massif, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Vad Fruttik) ugyanúgy, mint az undergroundabb csapatok (Bobafett, Csaknekedkislány, Jazzékiel, Ördög, Makrohang, Óriás, Ricsárdgír, Sör és fű, Uzipov).

A 10. Fishing on Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól. A legnagyobb érdeklődésre Lovasi András szülinapi koncertje tart számot, aki ’csendesülős’ módon összegzi az első 50 év legkedvesebb dalait. A szülinapi vendégek között ott lesznek a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag tagjai és még sokan mások. A keddi napon még olyan zenekarok adnak akusztikusabb koncertet, mint a Csík zenekar, a Budapest Bár, a RacKaláka (ez Ferenczi György zenekara és a Kaláka kollaborációja), a fesztivál nyitónapja február eleje óta telt házas.

Meglepően sok külföldi zenekar is elmegy Pécs mellé az idén. Több, mint tíz nemzetközi produkció érkezik idén a Panoráma kempingbe, leginkább a keményebb gitárzenék kedvelőinek kedvezve. A legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként érkező Pulled Apart by Horses és a Black Peaks, vagy az idén bemutatkozó, dob-gitár felállású ’68, Gallery Circus, God Damn és a noiserock-ban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. Utóbbi ráadásul ma este lép fel a Dürer Kertben is. Angol és amerikai zenekarokon túl jön még a szerb Threesome és a Repetitor, valamint a román Palma Hills.

2017 számos újítást hoz a Fishing életében. Az új erdei helyszín, A tűzhöz közel fellépőit vagy az idén debütáló külső helyszínek részletes programját is márciusban jelentik be a szervezők, hiszen idén lesz a Fonóval közösen szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT által kurált színházi helyszín a Kemencés udvarban. És persze idén is lesz víziszínpad, mozi, pódiumbeszélgetések, valamint még több offprogram, mint eddig valaha. 3 és 4 napos bérletek valamint napijegyek kaphatóak a Ticketportal hálózatában.

 foo_2017_plakat.jpg


fesztivál hír fishing on orfű



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása