2017.02.21. 10:38 – roska

A Pink Floyddal valószínűleg már nem, de a mexikói határon még könnyen felléphet Roger Waters

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rogerwaters.jpg

Sűrű volt az elmúlt hét Roger Waters számára. Először bejelentette új szólóalbumának címét, aztán azt, hogy ami őt illeti, szívesen benne lenne egy végső Pink Floyd-koncertben, most pedig azzal rukkolt elő, hogy eljátssza a The Wall-t a mexikói határon. Na de inkább szép sorjában.

 

Mikor két évtized kihagyás után, 2014-ben a Pink Floyd megjelentette a The Endless River-t, úgy állt a helyzet, hogy a lemez lesz a zenekar utolsó közös projektje. Pár napja azonban, mikor a Victoria & Albert Múzeumban rendezett Pink Floyd-kiállítás megnyitóján nekik szegezték a kérdést, hogy összeállnának-e újra egy egyszeri, Glastonbury-szerű showra, Roger Waters basszusgitáros-énekes és Nick Mason dobos egyaránt nyitottnak tűnt az ötletre. Azt azonban még utóbbi is elismerte, hogy azért nem túl nagy az esély egy ilyen újraegyesülésre – már csak azért sem, mert Waters és David Gilmour gitáros-énekes kapcsolata messze nem felhőtlen, de ha ezen túl is lépnének, Gilmournak akkor is az önkéntes nyugdíjból kéne visszatérnie. Plusz Waters amúgy is el lesz foglalva az új szólóalbumát promotáló turnéjával.

Mint kiderült, az említett album az Is This the Life We Really Want? címre hallgat, és bár megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, annyit elárult róla Waters, hogy egyebek mellett a szerelemről fog szólni a 12 számos lemez, amihez a Radiohead producerét, Nigel Godrich-et is megnyerte magának. Az albumhoz, ami mellesleg 1992 óta az első könnyűzenei stúdiólemez lesz tőle, egy rövid videó is készült, amit a Facebookon tett közzé a zenész.

Ami pedig a mexikói falat illeti, Waters szerint „a zene egy legitim hely a tiltakozás kifejezésére, a zenészeknek joga és feladata, hogy felszólaljanak”, így pedig ő sem szeretné szó nélkül hagyni Trump falmániáját. A jelenlegi elnök egyébként is megkapta mostanában a magáét az énekestől:

A The Wall pedig a címén túl azért is remek választás Waters szerint, mert mondandója nagyonis aktuális a jelenlegi politikai helyzetben.


koncert pink floyd album trump roger waters the wall



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása