2017.03.01. 13:32 – Lángoló

Márciusban a Fészek lesz egy napra az ipari zene mekkája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hidegroncs_harmadikember_fesztfoto-bihari_balazs_1.jpg

Március 24-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nembáj! Fest industrial - experimental találkozó a Fészek Kulturális Központban (Budapest V. ker. Kossuth Lajos utca 20, a Puskin mozi mellett az Astoriánál). A Nembáj! Fest a Harmadik Ember Fesztivál testvér rendezvényhez hasonlóan a hazai szubkulturális (neo-underground és avantgárd) zenét játszó formációknak ad fórumot. Ez az esemény annyiban tér el párjától, hogy inkább a kísérletező és indusztriális formációkat részesíti előnyben. A szervezők elkötelezettsége nem kérdéses, ezt támasztja alá az is, hogy a rendezvény abszolút önfenntartó és minden tekintetben autonóm.

A fellépők névsora:

Hideg Roncs - Broder Ferenc és Rácz Mihály két basszusgitáron alapuló drone/noise/ambient duója. Immáron három évtizedre visszatekintő, de a kilencvenes évek eleji legaktívabb időszak óta változatlan felállású zenekar. 

Pozvakowski - A hazai experimentális, vagy noise-rock egyik alapvetése, kiegészülve Szeredi Csaba vizuális alkotó 16 mm-es analóg filmvetítőivel. Az összkép elementáris, hazai és nemzetközi terepen egyaránt egyedülálló. 

Living Totem - A hazai elektronikus-indusztriális zene kultikus és megkerülhetetlen alakjának, Kraak-nak az egyszemélyes formációja: törzsi ipari-techno, együtt a vasszigor és a felengedés. 

Grol-Ba - Gerzson Pangea, az Entrópia Architektúra ex-basszistájának ipari/ambient szólóprodukciója kivételesen egyedülálló zenei utazást ígér.

A közelmúlt egyik nagy felfedezése a Landing Venus darkjazz/doom/psychedelic/postpunkja. Improvizációra épülő zenei szertartás, olyan megedzett zenészek találkozásából, akik az egyre erősebb hazai kortárs avantgárd-jazzből érkeztek, kiegészülve két elementáris énekesnővel. Mágia a javából. 

Sybian Pleasures – Ütős dinamikájú post punk/zaj-rock csontig hatoló gitárokkal és zörejekkel. A hazai noise-rock egyik legütősebb formációja. 

Live Animal Transport – Broder Ferenc és Juhász Pál (Paxtibi) drone/ambient elektronikus szabadcsapata. Varázslatos utazás és mágikus híradás a vegytiszta jelenlétből. 

BOM - A közelmúltban negyedszázados fennállását ünneplő Lyuhász Lyácint Bt. basszusgitárosának, Bíró Kornélnak ipari/noise-punk szólóformációja, megnyerően koncentrált zeneiséggel. 


hír zaj



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása