2017.03.01. 10:43 – dankógábor

Új klipet ad ki, és jubileumi turné(ká)ra indul a Shapat Terror

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

shtp_showbarlang.jpg

Idén 15 éves a Shapat Terror, amit úgy gondoltak, hogy egy turnéval a legjobb megünnepelni. Az egri stoner metal zenekar a turné bejelentését megsüvegelendő új klipet is kiadott, amit Szilágyi Rudolf barátjuk készített, és igyekeztek vele visszatükrözni a szám hangulatát. A Homokvihar című dal egyébként a tavaly megjelent Újratervezés lemezükön található eredetileg. Alább meg is lehet nézni a videót, illetve a négy jubileumi kérdés alatt ott a turné plakátja is.

Mit jelent az, hogy turnéra indul a zenekar? Ez elég nagyszabásúnak hangzik, főleg egy ilyen nyugodtan dolgozgató csapattól.

Azért nem lesz az olyan nagyszabású, de tőlünk ez mindenképpen szokatlan. Az adta az apropót, hogy idén lesz 15 éves a zenekar, és szerettünk volna egy kis megmozdulást. Binder Gáspár Cudi Purci bookingos barátunk segítségével összejött első körben három hazai koncert tavaszra. Lesz egy zágrábi állomás is szintén tavasszal, illetve egy ötállomásos felállás őszre. A Torn from Earth fog minket elkisérni ezekra a csodálatos estékre, amiken viszonylag hosszabb műsoridőt tervezünk. A turnén sok olyan nóta el fog hangzani a 15 év terméséből, amiket koncerten ritkán játszunk. 

Mi volt az elmúlt 15 év legjobb pillanata?

Ez nehéz kérdés, mert rengeteg jó dolog történik velünk. Kettőt említenénk azért. Az egyik az egri Magyar Dal Napja koncert, amikor a fő utcán felállított színpadon játszottunk, emberi időpontban. Nagyon jól esett, hogy szülők, rokonok is el tudtak jönni. A másik pedig a Red Fang előtti düreres koncert. Telt házas nagy terem előtt játszani hatalmas érzés volt. 

És mi volt a legrosszabb?

Ati (Pálkovács Attila gitáros - a szerk.) kiválása a zenekarból. Koncert téren pedig egy Vekeri tó fesztiválos, nulla közönséges buli.

Meddig kell a következő stúdiófelvételre várni?

Pikk-pakk 4-5 év. Ki tudja? Inkább semmit nem ígérünk csak annyit, hogy gyorsabbak leszünk, mint a Tool.

shpt_turneka1-01.jpeg

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


premier rock metál hír stoner shapat terror



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása