2017.04.09. 19:00 – Lángoló

Dühös zarándoklat a belső pokol legmélyére - Itt a Stabbed első nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stabbed_kicsi.jpg

A tavaly megjelent Submerge EP óta a Stabbed zenekar nagy energiákkal dolgozott első nagylemeze megírásán, a koncertezést leszámítva ezért is voltak egy kicsit csendesebbek a külvilág felé.

Most, a megjelenés előtt, csapaton belül úgy éreztük, megérte ez a remeteség, de a döntést a hallgatókra bízzuk. Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vettük fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét/fülét dicsérik. A borítót ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada- Tyr-dobosként ismert, de a Sunwharf zenekarban is éneklő Tadeusz Rieckmann vendégénekel egy dalunkban.

- mondta a zenekar. Alább a premier, illetve még több információ. (Fotó: Bodnár Dávid)

A zenekar ezt mondja a hangzásról:

Az EP-hez képest zeneileg bevállaltunk egy kis kísérletezést, módosítottunk a hangzás arányain, sokkal inkább a groove-ok, az elsöprő nyers energia dominálnak a korábbi ambient és post elemek helyett. Úgy érezzük, ez már egy érettebb, kerekebb anyag lett, de mivel minden zenekar ezt mondja, fogalmazzunk úgy, hogy a miénk izgalmasan szögletes lett éles csúcsokkal, hajmeresztő magasságokkal, őszinte zuhanásokkal. Keverésben, felvétel minőségben is sikerült erőteljesen fejlődnünk, nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, Vári Gábor félelmetesen profi munkát végzett.

A lemez mától meghallgatható a zenekar Bandcamp oldalán, valamint Youtube csatornáján, hétfőtől pedig elérhető a legtöbb online streaming szolgáltatónál (Spotify, iTunes, Deezer, Amazon, Soundcloud stb).

A zenekart legközelebb az április 14-i lemezbemutatójukon lehet megnézni a Moshing Rabbits fesztivál keretében, ahol többek között a Strong Deformity, Omega Diatribe és Cadaveres zenekarok társaságában játszanak.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


premier metál hír stabbed



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása