2017.04.13. 11:00 – dankógábor

Gimme Danger – Iggy Pop és a Stooges ma este a Titanicon

Jim Jarmusch dokumentumfilmje az Uránia moziban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stooges_kicsi.jpg

A 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál utolsó napjának utolsó vetítése egy igazi zenei csemege. Április 13-án 21 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik Jim Jarmusch Gimme Danger című zenés dokumentumfilmjét a hamarosan 70. születésnapját ünneplő Iggy Popről és az 50 éve alakult Stoogesról, melynek eredeti felállásából már csak Iggy Pop él, de a csapatban később megforduló tagok közül is már hárman elhunytak.

 Ezt írja még a Titanic sajtóanyaga:

Az 1960-as évek zenei világába bombaként csapódott be a Stooges agresszív és erőteljes rock and roll zenéje. A rock, a blues, a rhythm and blues és a dzsessz elemeinek keverésével ez az új irányzat alapozta meg a későbbi punk és alternatív rockzenéket. A zenekar lemezeinél még hírhedtebbé váltak a vad fellépések a frontember, Iggy Pop őrületes jelenlétével. Jim Jarmusch zenés dokumentumfilmje ennek a rendkívüli együttesnek, a világ egyik leghíresebb rock and roll bandájának a történetét mutatja be a zenei, kulturális, politikai és történelmi kontextus felrajzolásával. A kultrendező Jarmusch-t nem kell bemutatni a moziközönségnek, a kortárs filmművészet meghatározó alakja. Nyilatkozata szerint a zene „a legmagasabb és legszebb formája a kifejezésnek, zene nélkül az élet értelmetlen”. Mozifilmjei mellett forgatott videoklipeket is, többek között a Talking Headsnek, Tom Waitsnek és Neil Youngnak.

Jegyek itt kaphatók.


stooges hír iggy pop titanic iggy and the stooges



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása