2017.04.17. 08:54 – Lángoló Gitárok

Meghalt Allan Holdsworth

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

allan_holdsworth.jpg

Hetvenéves korában elhunyt Allan Holdsworth, a legendás progresszív rock és jazz gitáros, aki stílusok felett álló munkásságával számtalan zenészre gyakorolt hatást, Eddie Van Halentől Steve Lukatheren át Fredrik Thordendalig. Váratlan halálának közvetlen oka még nem ismert, a hírt a lánya tette közzé a Facebookon.

"Nehéz szívvel értesítünk mindenkit szeretett apánk eltávozásáról. Kérjük, tartsátok tiszteletben a család magánéletét, és adjatok időt, amíg feldolgozzuk az apa, a nagyapa, a barát, és a zenei zseni elveszítését. A közeli barátokat értesíteni fogjuk a temetés időpontjáról, ahol mindannyiukat szívesen látjuk. Még tagadhatatlanul a sokk hatása alatt állunk, amit váratlan halála okozott nekünk, és nem tudjuk szavakba önteni a túláradó szomorúságot, amit elvesztése okoz. Rettenetesen hiányozni fog."

Holdsworth pályafutását az ‘Igginbottom nevű zenekarban kezdte a hatvanas évek végén, majd olyan projektekben vett részt, mint a Soft Machine, a New Tony Williams Lifetime, a Pierre Moerlen’s Gong, vagy a Bruford and U.K. Első szólóalbumát 1982-ben jelentette meg I.O.U. címmel, és később olyan, mára már alapműveknek tekintett lemezeket készített, mint a Metal Fatigue vagy az Avatachron. Holdsword halálával egyik legegyénibb világú, úttörő gitárosát veszítette el a zeneművészet, akit stílustól függetlenül rengetegen soroltak a legnagyobbak közé. Eddie Van Halen egy 2008-as interjúban így nyilatkozott róla:

"Holdsworth annyira átkozottul jó, hogy semmit sem tudok lenyúlni tőle. Én két kézzel tudom csak megcsinálni azt, amit ő eggyel eljátszik."


jazz halál hír progresszív rock fúziós jazz allan holdsworth



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása