2017.04.20. 14:00 – Lángoló

Komor, déli blues - Itt egy eddig kiadatlan ARONS Land Cargo Co.-dal és -klip

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

arons_lcc_gold_rush_press_kicsi.jpg

Egy vadonatúj, eddig még kiadatlan ARONS Land Cargo Co.-felvételt szállított Hajba Áron a Klinik kiadó idei Record Store Day alkalmából megjelenő 12 inches split albumára. A komor, déli bluesokat idéző Gold Rush egy szuggesztív szövegvideót is kapott a Fortepan archívumából válogatott, bányászok mindennapjait ábrázoló képek felhasználásával. Ennek van a premierje alább itt a Lángolón. (Fotó: Kósa Péter)

Eredetileg egy egyszál akusztikus gitáros dalt terveztem, de amint megszületett a zenei téma, rögtön megszólaltak a fejemben az egyéb hangszerek. Az elképzeléseim nagyon szépen találkoztak a Klinik tonstudio kínálta lehetőségekkel, ahol az egyik sarokban áll egy régi, rossz állapotú pianino is, erre rögtön szemet vetettem. Ennek a hangszernek, és a zongora tökéletlenségének köszönhető a dal atmoszférájának nagy része

- mesélte Hajba Áron a felvétel körülményeiről.

A legtöbb hangszert Hajba szólaltatja meg, ugyanakkor a felvételen a zenész bátyja, Hajba Imre közreműködött basszusgitáron, valamint a dal rögzítését és keverését is ő jegyzi. A maszterelést Puha Szabolcs végezte, a szövegvideó pedig ezúttal is Jakab Péter munkája volt. Hajba Áronnal legközelebb április 27-én találkozhat a közönség a Toldi Klubban, a Papaver Cousins lemezbemutatójának vendégeként, szólóban.

A dal fizikailag április 22-én jelenik meg a zenekar felvételeit is gondozó Klinik kiadó 12″ vinyl split lemezén, ami extrán limitált darabszámban elérhető lesz a budapesti Wave és Musicland lemezboltokban, valamint online már előrendelhető a kiadó Bandcamp-oldaláról. A teljes kiadvány az alábbi linken meghallgatható, az Anton Vezuv, a Musica Moralia, Norbert Kristof és az ARONS Land Cargo Co. egy-egy vadonatúj felvételével:

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier hír blues arons land cargo co



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása