2017.04.21. 10:23 – dankógábor

10 éves a Record Store Day - Buli a Musiclandben és a Wave-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rsd10.jpg

Idén lesz tizedik alkalommal Record Store Day vagy magyarul, a Lemezboltok napja. Annak idején azért találták ki, hogy minden év április harmadik szombatján legyen egy ilyen nap, mert a lemezeladások meredeken zuhantak, tenni kellett valamit a megállítására. Ez lényegében sikerült is, legalábbis ha a bakeliteldásokat (szakszerűen: vinyleladásokat) nézzük, ezek ugyanis jelenleg is felfelé szálló ágban vannak. Ha nem is az induláskor, de nem sokkal azután Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Musicland és a Wave lemezboltokban szokott ilyenkor buli lenni (illetve a Deepbe is jutnak exkluzív anyagok), ami nem csak azt jelenti, hogy a megszokottnál többen mennek be a boltokba az exkluzív, erre a napra időzített kiadványok miatt, hanem koncerteket is. 

Idén tíztől este nyolcig nyitva tartó, használt hanghordozókra 10 százalék kedvezményt adó Musiclandben ez lesz a sorrend:

12:00 Volkova Sisters
14:00 Szabó Benedek és a Galaxisok
16:00 Palma Hills 
18:00 Hoodoo Offenders

Illetve DJ-k lesznek az éppen üres órákban.

A Wave-ben pedig ez:

12:00 Halál;orgazmus
13:00 pozvakowski
15:00 Anton Vezuv
17:00 Németh Róbert

Ráadásul nem csak külföldi megjelenések lesznek, hanem magyarok is. Például egy Klinik kiadós válogatás is kijön extrém limitált példányszámban vinylen, amin egy eddig nem hallott, tegnap nálunk bemutatott ARONS Land Cargo Co.-dal is helyet kapott, illetve ezen napon jelenik meg a Hoodoo Offenders második lemeze is.

Akinek pedig nem elég ennyi, az elmehet a hivatalos afterpartyra a Beat On The Bratbe.


hír record store day



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása