2017.04.21. 12:46 – Lángoló

Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n  

sinco_quimby_170420hadik_02.jpg

Hazánk egyik legnépszerűbb koncertzenekara, a Quimby tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a jubileumra pedig teljesen a saját képükre formálták az Arénát. A grandiózus koncertet fel is vették természetesen, így április 20-tól megvásárolható DVD-n, a kijelölt MOL kutakon.

A Quimby az alapítástól eltelt időszak dalait és élményeit egy monumentális előadásba – Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásba – sűrítették, vendégzenészekkel, táncosokkal és különleges látványvilággal.

Az Aréna egy grandiózus hely és mivel jól sikerült, ezért egy grandiózus, pozitív élményben volt részünk. Kipróbálhattuk a nagy ecsetjeinket és hozzá kell tenni azt is, hogy ebben a munkában rengetegen segítettek minket. Nekünk tulajdonképpen az volt a feladatunk, hogy jól eljátsszuk a dalainkat és felépítsünk egy olyan dramaturgiát, amin szépen tud suhanni a műsor és végig tudjuk az embereket vinni egy sokszínű, emóciókban gazdag hullámvasúton. És ehhez jött még nagyon-nagyon sok segítség, a táncosok, a vendégzenészek, a díszlet, a vizuál, hogy egy ekkora léptékű helyen, egy világszínvonalú történet születhessen meg

- mondta Kiss Tibi, a zenekar frontembere.

Az arénás koncerten körülbelül 200 ember dolgozott, külön csapat munkáját dicséri az erre a koncertre született látványvilág és óriási díszlet is. Az általuk és a zenekar által megalkotott világ pedig egy közel háromórás, összművészeti előadásban öltött testet november 26-án, a Papp László Budapest Sportarénában, telt ház előtt.

Egy kb. 30 fős stáb dolgozott a háttérben magán a videófelvételeken is: 10 HD kamera, egy úgynevezett PoleCam, - ami egy különlegesebb, hátsó perspektívát ad - és két GoPro rögzítette a koncert minden pillanatát. A GoPro-t olyan helyen tudta rögzíteni a stáb, ahová egyébként operatőr nem jut be: a dobokhoz és a perkához, mindemellett pedig további négy kamera dolgozott még a színpad két oldalán látható vetítőre is. Ebből a közel három órás anyagból állt össze a most már kapható DVD.

Az idei tervekről pedig ezt mondja Kiss Tibi:

Felelevenítettük a régi dalokat és minden egyes próba vagy vendégzenészekkel eltöltött idő is inspirált minket, vannak, akiket még a turné alatt is látni lehet majd. Most fel vagyunk töltekezve ezáltal, és sok részletét láthatják majd ennek a dolognak. Nyilván nem akkorábban, mint az Arénában, - mert az egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt – de bőven lesz újdonság a tavalyi koncerthez képest és nem mellesleg egy új lemezünk is megjelent, aminek a dalai beszivárognak a műsorba.

Itt egy részlet a DVD-ből:


pop rock hír quimbyKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.