2017.04.25. 15:23 – dankógábor

Tiszta Pink Floyd az új Roger Waters-dal

roger-waters.jpg

Kissé elsiklottunk felette pár napja, de most pótlunk. Igen, Roger Waters tényleg új dalt adott ki, ami ráadásul egy új albumon lesz rajta. A Pink Floyd egykori vezére az 1992-es Amused to Death óta nem adott ki könnyűzenei albumot, viszont legalább 2005-ben volt egy operalemeze Ça Ira címmel. Persze ez nem tartotta vissza attól, hogy grandiózus turnékat szervezzen az egykori zenekarának lemezeit reciklálva, szóval azt nem lehetett mondani, hogy pihengetne. Csak az újd alok nem jöttek, biztos nem volt ihletben. Most viszont tényleg megjelenik egy új Roger Waters-nagylemez Is This The Life We Really Want? címmel, amiről a Smell The Rosest, (ami a hangzását tekintve akár a Dark Side Of The Moon-on is elfért volna) meg is lehet hallgatni. A producer a Radiohead hatodik tagja, Nigel Gondrich volt. Ő beszélte rá Waterst, hogy egy sima rocklemezt adjon ki, egy konceptalbum helyett. Ettől függetlenül biztos, hogy sok megmondás lesz rajta a szociálisan rendkívül érzékeny zenésztől, aki legszívesebben mindenfajta fal vagy kerítés mellett fellépne, hogy felszólaljon az igazságtalanság ellen. Csoda, hogy a GYODA még nem tűnt fel neki, pedig akkor legalább mehetnénk a déli határra Roger Waters-koncertre. 


rock hír roger watersKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

beBe · http://www.friweb.hu/bebrevszkydaniel/ 2017.04.26. 10:29:09

Annyit hozzá, hogy ez a zene inkább a Pigs-re emlékeztet, vagy a Sheep-re zeneiségét tekintve, mint a Dark Side Of The Moon album bármelyik dalára, ami tele van szintis, pszichederikus hangzásvilággal... kontra Animals, amiben pedig alig van billentyű is. Sokkal tisztább rock&roll album ilyen értelemben. Csak Gilmour profi szólómotívumai hiányoznak belőle.
A ritmika, akkordfogások, jellemzően Animalsos benyomást keltenek a közepén egy kis "Wall-os kirohanással" és a kutyaugatás is benne van... talán még az Animalsról :D
A Dirk Side-hoz semmi köze nincs ennek a zenének...
Ennek ellenére nagyon jó kis dal... :D

Pink Floyd - Pigs (Three Different Ones)
www.youtube.com/watch?v=2Okd3Oyii7E&index=3&list=PL94gOvpr5yt2mKUAwVTaz50LMdZza8SOK

Pink Floyd - Sheep - Animals 1977
www.youtube.com/watch?v=98SAT32a_9A&list=PL94gOvpr5yt2mKUAwVTaz50LMdZza8SOK&index=4

bollokcs 2017.04.26. 10:48:41

Engem inkább a Have a Cigar-ra emlékeztet a Wish You Were Here-ről.