2017.05.03. 10:28 – dankógábor

Possessed-koncert lesz Budapesten + Macabre, Death By Stereo és még sokan mások

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

possessed.jpg

2017-ben is lesz Purci Dance Party, méghozzá augusztus 7-én, a Dürer Kertben. Nagy öröm ez, főleg, hogy a laza kis fesztiválnak beillő összeállításban a főzenekar a Possessed lesz. Fiataloknak és tudatlanoknak érdemes itt megjegyezni, hogy a Possessedet szokták az első death metal zenekarként emlegetni, az 1985-ös Seven Churches albumuk pedig a műfaj egyik (ha nem A) legnagyobb klasszikusa. Egy év múlva kijött még egy jóval technikásabb zenét tartalmazó lemezük, majd egy 1987-es EP után feloszlottak, Larry LaLonde gitáros pedig egy kis kitérő után beszállt a Primusba. Jeff Becerra énekes (aki egy 1990-es lövöldözésben deréktól lefelé megbénult) 2007-ben indította újra a zenekart, azóta töretlenül koncerteznek, de új dalokat nem írnak.

Aztán lesz még az este Macabre-koncert is. Ők 1985 óta ontják magukból a  betegebbnél betegebb anyagokat, a saját maguk által kifejlesztett murder metal stílusban. Ez egyébként a thrash, death és a grindcore keverékét jelenti sorozatgyilkosokról, tömeggyilkosokról és egyéb hasonló dolgokról szóló, morbid humorral tálalt szövegekkel kísérve. Aztán, hogy még némileg a műfajon belül maradjunk, lesz Siberian Meat Grinder is Oroszországból, akik már hazajárnak hozzánk.

Aztán ugorjunk egy műfajt a punk hardcore-ra, lesz ugyanis Death By Stereo, a nevük hallatán pedig jó páran rohanni fognak jegyet venni. Aztán lesz még igen klassz post punk a Child Bite-tól, nekik ráadásul friss lemezük is van, tavaly jött ki Phil Anselmo kiadójánál. Szinén a volt Pantera-frontember adja ki a Syk lemezeit is, ők avantgarde stílusba sorolják magukat.

És hogy tényleg teljes legyen a buli, magyar részről fellép még a Liberal Youth, a Crippled Fox és a S.O.T.E.

cudriparty.jpg


hír possessed



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása