2017.05.24. 14:13 – -dj-

Idén nyáron DARK NIGHTS: METAL címmel indul event a DC Comicsnál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dark_nights-metal_promo.jpg

A képregény piacon az eventek az egyszerre gyűlölt és imádott kategóriát képviselik. Olyan különálló sztorikról van szó, amik megrengetik az egész szuperhős univerzumot (persze a DC és a Marvel külön-külön univerzum, sőt a helyzet házon belül is bonyolultabb, de ebbe most ne menjünk bele), és egyben kihat az összes éppen futó sztorivonalra, ami az egyes füzetekben fut. A rajongók azért imádják, mert ezekben a sztorikban tényleg bazinagy események vannak, nagy bunyókkal, nagy pózolásokkal, ami egy jó rajzoló kezében még jól is néz ki. Az utálat meg azért egyértelmű, mert a műfajban már minden klisét ellőttek, és csak néha akad olyan event, ami igazán üt, már ami a sztorit illeti. Az utóbbi időben talán a Secret Wars volt ilyen a Marvelnél, vagy jóval régebben a Blackest Night a DC-nél.

A DC kb. egy hónapja jelentette be, hogy a nyáron indul náluk a Dark Nights: Metal című eventtet (ami lényegében egy új történetet jelent), amiről friss hír, hogy hat részes lesz. A dologban több érdekesség is akad; egyrészt a címe, másrészt az írója, aki nem más, mint Scott Snyder, harmadrészt a rajzolója, aki Greg Capullo, negyedrészt pedig az, hogy az előzetes képek alapján ez az event jóval komorabb lesz a korábbiaknál, és kissé talán beleviszik a manapság olyan népszerű Warhammer univerzum sajátos hangulatát.

Snyder és Capullo egyébként évekig vitte a Batman-sztorivonalat, és talán a legjobb páros volt a karakter történetében, olyan emlékezetes és valóban zseniális történetekkel, mint a The Court of Owls vagy a Death of the Family. Aztán szépen lassan kifulladtak, és le is adták a karaktert, de a rajongók nyomására Snyder a mai napig futtat egy Batman-sorozatot, ami valamennyire független a főágtól. A lényeg, hogy az alkotók nem kispályások. Szóval talán most valóban más lesz ez az event, mint a többi. Na de tényleg, ilyen címmel nem is lehet rossz.

dark_nights-metal_promo_1.jpg


képregény batman dc comics



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása