2017.06.01. 13:22 – dankógábor

Ezt a tíz zenekart tuti megnéznénk a Nova Rockon, ha a helyetekben lennénk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

greendaybangbang.jpg

Az idei Nova Rock részletes programtábláját már mutattuk, de mivel a június 14-től 17-ig tartó, Nickelsdorf (Miklóshalma) melletti buli töménytelen mennyiségű programot kínál, így kiválasztottunk belőle tízet, amiket mindenképpen megnéznénk, ha ott lennénk. Aztán lehet ott is leszünk, és megnézzük őket, de ne szaladjunk ennyire előre. (Természetesen a Slayert és David Hasselhoff záróbuliját mindenképpen megnéznénk, ez evidens, szóval ezeket bele sem vettük a felsorolásba.)

Suicidal Tendencies

Egyrészt a kaliforniai hardcore-metal-funk zenekar nekem gyerekkori kedvenceim, másrészt zseniális koncertzenekar, kiváló zenészekkel. Mike Muir frontember pláne, aki jellegzetes szökdécselős sáskajárásával szaladozik fel-alá a színpadon. Az mondjuk kérdés, hogy hogyan abszolválják majd a koncert végi tömegjelenetes produkciójukat ezen a nagy színpadon, de a Szigeten is megcsinálták már, hogy felhívták a fél sátrat magukhoz, szóval lehet itt sem marad el. Azt mondjuk megnézném, amikor Dave Lombardo dobos összefut majd előző zenekarának tagjaival az öltözőben, de simán lehet, hogy a Slayer a lehető legtávolabb kérte magát a Suicidaltől, hogy ne legyednek kellemetlen pillanatok.

Dillinger Escape Plan

Legutóbb a Dillinger Escape Plant egy fesztiválon láttam, ami kifejezetten pozitív csalódás volt. Mármint az, hogy a klubokban hihetetlenül intenzív hardcore-zenekar egy fesztivál nagyobb, közönségtől elszeparált színpadán is letaglózó tudott lenni, nem kellett feltétlen a közönség fején rohangálniuk hozzá. Kétségeim vannak viszont, hogy a Nova Rock sokkal-sokkal nagyobb színpadát is belakják-e majd, ráadásul fényes nappal, de bemelegítésnek biztos jó lesz a koncert a budapesti búcsúbuli előtt.

Gojira

A Gojira valahogy elment eddig mellettem, bár az új lemezük beharangozásának kitett két klipes dallal maximálisan elégedett voltam. Az biztos, hogy Franciaország egyik (ha nem A) legjobb metálzenekaráról beszélünk, már-már kultikus státusszal, szóval érdemes megnézni kiváló hangzás mellett a csapatot. Főleg, hogy még nem láttam.

Mastodon

A Metál Megmentőit mindig meg kell nézni, ha alkalom nyílik rá. Ráadásul előző nap Budapesten is megtesszük majd ezt, a Nován meg azért megyünk el rájuk, hogy vajon egyszer végre adnak-e egy klassz koncertet az osztrák pusztában. Ok, a Metallica előtt a Slayerrel karöltve nem voltak rosszak, de amúgy mindig felejthető volt az ottani bulijuk. Reméljük most nem lesz az.

In Flames

Új lemezével az In Flames nagyon a popba csúszott át, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan jók élőben, mint régen. Már csak emiatt is meg kell nézni őket.

Code Orange

Tavaly előtt a Red Bull miniszínpadán lépett fel a Code Orange, ahol egyszerűen taglózóak voltak. Be is indult az a vagy száz fő, akik megnézték őket. Akkor konkrétan az időben közvetlenül utánuk fellépő Mastodon kis cincogásnak tűnt hozzájuk képest. Most viszont az egyik nagy színpadon ők kezdenek majd. Ezt nézhetjük előrelépésnek is, többen látják majd őket, de nehezen tudom elképzelni, hogy annyira hatásosak lesznek, mint 2015-ben. Aztán majd jól rám cáfolnak.

Prophets Of Rage

Ezt a zenekart én egyelőre csak egy haknizó csapatnak tartom, de abban is biztos vagyok, hogy nagyon jó koncertet adnak majd a Nova Rockon. A Rage Against The Machine, a Public Enemy és a Cypress Hill tagjaiból összeállt supergroup az anyazenekaraik dalait játssza, némileg másképpen, de ugyan olyan erővel. A helyzet az, hogy RATM hangszeresei élőben nagyon-nagyon jók, ezért kötelező ez a koncert is. FRISSÍTÉS: A cikk élesítése után jött egy új dal és klip a zenekartól, ez látható fentebb.

System Of A Down

Egészen addig nem akartam a System Of A Down-t élőben látni, amíg a legutóbbi Nova Rock-os koncertjükre el nem vitt a sors. Az élő videókon abszolút nem volt meggyőző a teljesítményük, de a 2011-es bulijuk abszolút meggyőző volt. Videón ilyen tesze-tosza társaságnak tűntek, főleg Serj Tankian, de élőben ennek nyoma sem volt. Szóval minden bizonnyal most sem hibáznak majd.

Rancid

Tinikén rengeteget hallhattam az első pár lemezüket, néztem a klipjeiket, de mai napig az egyik legjobb kaliforniai punkzenekarnak tartom őket. Jön az új lemezük is, ritkán járnak erre (most viszont másnap Budapesten is fellépnek), és talán hosszabb lesz a fellépésük is a fesztiválon, mint nálunk.

Green Day

Nálunk ugyanis külön bulijuk lesz, de ugyancsak a Green Day előtt, akik most már konstans tartják a stadionzenekar szintet, minden megmozdulásuk esemény. Új lemezük is van, amin akadnak jó dalok is, szóval a régi slágerekkel összepakolva biztos, hogy minden rajongó álma teljesül majd.


fesztivál hír nova rock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása