2017.06.12. 11:35 – Hirdetés

Ma este bulit ad a garázsrock-sámán - King Khan a Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kingkahn.jpg

Ha Roky Ericksont a Sun Ra Arkestra kísérné, vagy ha James Brown helyettesítené Lou Reedet a The Velvet Underground élén, a végeredmény akár a King Khan & The Shrines is lehetne. A cirkuszi garázspunkot soullal és r&b-vel vegyítő kilencfős bazári garázsprodukció minden fellépése egyszerre izzasztó klubkoncert, voodoo szertartás és valóságos házibuli. Erről a hazai közönség három éve a Kuplungban már meggyőződhetett, idén júniusban pedig az A38 Hajóra tér vissza a garázsrock-sámán és zenekara, hogy bebizonyítsák: nem csak a The Sonicsnak áll jól a fúvósokkal megtámogatott gitárzene.

Az ezredfordulón alapított King Khan & The Shrines valószínűleg a legszórakoztatóbb színpadi produkció az Ike & Tina óta. De hát mit várhatunk egy olyan zenekartól, amiben együtt játszik Ron Streeter (aki még Curtis Mayfielddel és Stevie Wonderrel is koncertezett), a német John Coltrane, Torben Wesche, a híres francia rockabilly baritonszaxofonos Frederic Brissbaud és a trombitás Simon Wojan, a ritmusszekció pedig a Freak Brothers legelvetemültebb pillanatait idézi? A pszichedelikus soul big band ceremóniamestere pedig maga King Khan, akinek James Brownból, Sun Rából és Pókemberből gyúrt elképesztő színpadi jelenléte önmagában elviszi a show-t. Nem csoda, hogy hamar felfedezték magának a Black Lips tagjai és Mark Sultan is – a The Almighty Defenders és a The King Khan & BBQ Show lemezei pedig önmagukért beszélnek.

A több mint tíz éve színpadtól színpadig vándorló cirkuszi horda persze nem talált fel semmi újat, szimplán fogta a The Rolling Stones és a The 13th Floor Elevators jelentette alapokat, megfejelte őket fúvósokkal és némi kuplés hangulattal, valamint a hatvanas éveket idéző doo-wooppal. Viszont teszik ezt annyi energiával és életörömmel, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni pocakos-turbános családapát és zenészeit. Így nem kérdés, hogy június 12. valóságos örömünnep lesz azoknak, akik valamiért lemaradtak a három évvel ezelőtti kuplungos koncertről és azoknak, akik izzadtan és széles vigyorral tombolták végig az azóta legendássá vált fülledt klubbulit.

---

A grunge, garázs és beat elemekkel működő The Beans 2015 őszén mutatkozott be a G3 klubban megrendezett Kikeltetőben, majd ezzel a lendülettel össze is törte egyetlen gitárját. Később egy kölcsön gitárral Vida Áron felvette az első albumukat, a tizenkét számos igen pörgős Glitch-et, valamint még két albumnyi anyagot demózott fel. Azóta van újra saját gitár, még több elismerés (a nyár albuma, az év debütálása), felkérések, A38 tetőterasz a Rakéta Fesztiválon, Index, phenom'enon, Keret - az év lemeze válogatás, és megfordultak már a legtöbb fővárosi klubban is, majd a 2017-es évet megnyitandó a Made In Pécs fesztivál gálaestjén újabb gitártörésre került sor. Azóta az egész magyar zeneipari szcéna fogadásokat köt, mikor lesz a következő gitártörés.

King Khan & The Shrines (CA/DE)

The Beans (HU)

június 12., hétfő 19:00

A38 Hajó Tetőterasz – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján


hír king khan



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása