2017.06.14. 14:00 – dankógábor

Popzene nem hülyéknek - Új Köpönyegforgatók-klip

Lángoló Galéria

koponyegforgatok2.jpg

Még csak bő fél éve létezik, de már hét könnyűzenei tehetségkutató döntőjébe bejutott a Köpönyegforgatók, ráadásul nálunk volt az első daluk premierje is. Az együttes tagjai több helyről is elhozták a legjobb zenész díjakat, két tehetségkutatót pedig meg is nyertek. A trió ontja magából a dalokat, most a Bőségszaru című számmal, és a hozzá forgatott, 360 fokos kamerával készült klippel jöttek ki. Premier alább.

A szigetszentmiklósi, a tatabányai, a paksi, a kecskeméti a hajdúszoboszlói (mind az öt Öröm a Zene szervezésű) valamint a budapesti Soundcheck és a Müpa Garázsband tehetségkutató döntőjébe is bejutott bő fél év leforgása alatt a Köpönyegforgatók. Ráadásul két megmérettetésen is Barkóczi Bence volt a legjobb gitáros, egy versenyen pedig Zakar Viktor a legjobb dobos. Két tehetségkutatót meg is nyertek, a hajdúszoboszlói Szobrockot, illetve Soundcheck Országos Zenei Tehetségkutatót. Utóbbinál nyerték a klipkészítési lehetőséget. (A videót egyébként Kátai Artúr kollégánk rendezte és vágta.)

Peres Gergő énekes-basszusgitáros ezt mondja róla:

A fő motívum a kevés-sok ellentét, illetve annak végletei, továbbá az ezzel kapcsolatos közhelyek kiforgatása és kifigurázása. Közben persze arról is szól, hogy az se feltétlenül ideális, sőt, még rosszabb is lehet, ha valamiből indokolatlanul sok van. A klip sztorija is ezt mutatja be. 

A gyerekkori barátokból álló Köpönyegforgatók igyekszik kitágítani a popzene határait. Megkapták már a „popzene nem hülyéknek” jelzőt, Beck Zoli pedig úgy fogalmazott róluk, hogy játékos dekadencia.

Júniusban még három bulit lenyomnak, 24-én Tiszaújvárosban, 25-én Kecskeméten, 30-án Budapesten zenélnek. Utóbbi az Ellátóházban lesz, ingyenesen látogatható, és az Ed Is On lesz az est vendége.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop rock hír köpönyegforgatókKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.