2017.06.15. 13:04 – Nihil_AK

Yoko Ono negyvenöt év után lett az Imagine társszerzője

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

yoko-ono-john-lennon-920x584.jpg

Negyvenöt évvel a dal kiadása után hivatalosan is elismerték szerzőnek John Lennon özvegyét a néhai Beatle talán legismertebb szólódalában. 1971-es debütálásakor egyedült Lennont tüntették fel dalszerzőként, Ono és Phil Spector pedig a dal társproducereiként szerepeltek. Az Imagine-t nemrég az Egyesült Államok Nemzeti Zenekiadóinak Szövetsége az évszázad dalának díját kapta, Yoko a díjátadón értesült a jó hírről. Mindez Lennon kívánsága szerint, aki egy 1980-as interjúban úgy fogalmazott, hogy felesége megérdemelné a titulust az dalra tett inspirációja miatt. Nem annyira meglepő ez: a Guns 'n Roses It'So Easy című számának egyik társszerzője a zenekar egyik haverja, West Arkeen volt, aki amúgy tevőlegesen semmit nem tett hozzá a dalhoz, de ő mutatta meg a zenekari tagoknak a nyitott D-hangolást, amely nélkül a későbbi sláger meg sem születhetett volna. További "mi lett volna, ha" típusú híreink a hajtás után.

Mi lett volna, ha tényleg összegyűjtök még húsz ilyet, ahelyett, hogy nem tettem? Inkább hallgassátok meg a dalt, mert bárki is írta, jó. 


dal john lennon yoko ono szerző imagine



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása