2017.07.10. 13:42 – Hirdetés

Jövőre 50 éves a SZIN!

A szervezők várják a relikviákat a jubileumi megemlékezéshez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

unnamed.png

Idén már egy év híján fél évszázada rendezik meg a Szegedi Ifjúsági Napokat, ami ezzel az egyik legrégebb óta megrendezett könnyűzenei fesztivál az egész világon. Érdekes belegondolni, hogy hazánkban van olyan fesztivál, ami hamarabb volt, mint Woodstock. A szervezők már most készülnek a nagy jubileumra, ehhez a közönség segítségét is várják: ha vannak eredeti relikviáid, koncertbelépők, plakátok, fotók, videók, vagy bármi hasonló, juttasd el hozzájuk, és ha szerencsés vagy, akár örökös belépőt is nyerhetsz a fesztiválra! 


A Szegedi Ifjúsági Napok a legnagyobb múltú fesztivál, amire már a hatvanas évek végén összegyűltek szerte az országból az akkori hippik, és ahol a kor legnagyobbjai, az amúgy tiltottak is - bármilyen furcsa, akkoriban volt ilyen - léptek fel, ami még kurrensebbé tette ezt a rendezvényt. Az első évben még karneválnak hívták, és a városháza előtt rendezték a koncerteket. 

Ötven év hosszú idő, főleg egy fesztivál történetében. Számos szerelmet írt már a rakpart, túlélt egy rendszerváltást és megannyi változást, sőt a belvárosi karneváli hangulat kikerült a Partfürdőre, így a koncertek között a parton, a vízben vagy éppen a medencében töltődhetnek fel a fiatalok. A SZIN szervezői arra kérik azokat, akik valaha “SZINre léptek”, hogy túrják át a fiókokat, forgassák fel a padlást és a pincét, és keressenek SZINes relikviákat!

A szervezők a megosztani kívánt fotókat, koncertjegyeket, plakátokat, videókat, egyszóval fesztiválos emlékeket a SZIN főhadiszállásán, az IH Rendezvényközpontban - Szeged, Felső Tisza-part 2. - már most is várják, a fesztivál ideje alatt pedig a fesztiválon kialakított SZIN50 Standnál lehet leadni. A szervezők főképp eredeti relikviákat várnak, amit természetesen a tervezett kiállítás után visszaszolgáltatnak a tulajdonosnak, de akinek esetleg digitalis formában van meg archív fotója, az a info@szin.org címre is beküldheti. Természetesen a szervezők ajándékokat, és örök bérleteket is kisorsolnak majd a lelkes keresgélők között! 

A rendezvényig még bő másfél hónap van hátra, de kedvcsinálóként addig is itt egy kifejezetten érdekes dokumentumfim a fesztiválról, kereken húsz évvel ezelőttről! 


fesztivál szeged évforduló szin jubileum szegedi ifjúsági napok progamajánló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása