2017.07.27. 12:10 – Lángoló

Napi SZIN, első rész - Programok a szerdai napra, a Kiestől az Enter Shikariig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_1557.jpg

Azzal kezdeni egy ajánlót, hogy nagyon gyorsan telik a nyár, körülbelül olyan ballépés, mint amikor valaki már júniusban iskolatáskát reklámoz. Ugyanakkor napokon belül itt az augusztus, ami azt jelenti, hogy már kevesebb mint egy hónap van hátra az idén már egy híján fél évszázados jubileumát ünneplő Szegedi Ifjúsági Napokig. A SZIN idei felhozatala a korábbiakhoz hasonlóan változatos, úgyhogy garantáltan mindenki megtalálhatja azokat a programokat, amelyekkel méltóképpen búcsúztathatja az idei nyarat, amíg pár napra ő maga is szegedivé változik. Most következő videós ráhangolódásunkban az első nap fellépőiből válogattunk, plusz van még egy jó hírünk a frissen felvett egyetemi hallgatóknak a cikk végén!

 KIES - Augusztus 23., szerda, 16:45, Borsodi Nagyszínpad

A saját bevallása szerint grunge/rockot játszó, szerintünk a punkból legalább annyit merítő Kies az első nap délutánján nyitja a Borsodi Nagyszínpad műsorát. Az energiával teli, nyers rockzenét játszó csapat tavasszal már bealapozott a Depresszió-turnéjának vendégeként, nyáron több fesztiválon is ott voltak, úgyhogy biztosan energikus bulira számíthat tőlük a közönség. 

Lóci Játszik - Augusztus 23., szerda, 17:00, Captain Morgan Aréna

Szinte a Kiessel egyidőben kezd a Captain Morgan Arénában az idei Nagy-Szín-Pad! győztes Lóci játszik. A névadó frontember, Csorba Lóci egyszemélyes projektjeként indult zenekar mára az egyik legígéretesebb produkciójává nőtte ki magát. Az idei, Krokodil című album, mely január elsején, 0 óra 1 perckor jelent meg, ezzel vitathatatlanul az év első nagylemezévé avanzsálva, valamint a Nagy-Szín-Pad! győzelem új kapukat nyitott meg a csapat előtt, rengeteg nyári fesztiválon fordulnak meg idén, augusztusban pedig a SZIN repertoárját színesítik majd a storyteller-jelleget továbbra is magukon viselő, izgalmas szövegvilágú dalaikkal.

Enter Shikari - Augusztus 23., szerda, 20:00, Borsodi Nagyszínpad 

Már az első nap is tartogat egy nemzetközi sztárfellépőt az Enter Shikari képében. Az angol csapat a post-hardcoret keveri mindenféle alternatív és elektronikus zenei hatásokkal, hozzánk pedig szinte már hazajárnak: 2015-ben három koncertet játszottak Magyarországon, 2016-ban a Barba Negrában léptek fel, idén a Volton, augusztus 23-án pedig a SZIN első napján nézhetik meg őket azok, akik a nyári fesztiválozásra Szegedet választják. A két évvel ezelőtt megjelent negyedik lemez, a Mindsweep ismét új oldaláról mutatta meg a stílusok közötti korlátokat elmosó csapatot, ugyanakkor élőben régóta a legintenzívebb zenekarok közé tartoznak, garantáltan nem fognak csalódást okozni a SZIN-en sem.

Tankcsapda - Augusztus 23., szerda, 21:45, Borsodi Nagyszínpad

Az Enter Shikarit a Tankcsapda követi a Nagyszínpadon, akik túlzás nélkül a magyar rockzene egyik állócsillagának számítanak mára. Az őszi, Hollandiát, Írországot, Németországot, Angliát érintő Európa-turné előtt a nyár végén Szegeden is hozzák majd azt a színvonalat, amit a legnépszerűbb hazai rockzenekartól várhat a közönség. Nehéz róluk újat írni, hiszen Lukácsék gyakorlatilag a szótári illusztrációja lehetne a zenekarnak, akik mindent elértek, és akikről mindenkinek van véleménye. Ők ezzel nagyon helyesen egyáltalán nem foglalkoznak, egy fesztiválon viszont mindig le tudnak nyomni vagy két tucat olyan dalt, ami után a közönség biztosan hiányolni fog még vagy tízet, hogy az meg miért nem volt. Ez meg nem akármilyen dolog, mondjon bárki bármit.  

Honeybeast - Augusztus 23., szerda, 20:00, Captain Morgan Aréna

A Honeybeast márciusban jelentette meg negyedik lemezét Súlytalan címmel, melyen némileg új vizekre eveztek, hiszen az albumon a korábbiaknál kissé lágyabb, akusztikusabb hangzással, kevesebb elektronikus hangszereléssel operálnak, de a jelek szerint nem lőttek mellé: ennél zsúfoltabb nyara talán nem is volt még a zenekarnak. Szerencsére egy koncert a SZIN első napján pont belefért még a naptárukba, így ha valaki az Enter Shikari helyett magyar zenekart hallgatna szívesen, a Honeybeast pont velük egyidőben kezd a Captain Morgan Arénában.

Rajtuk kívül is rengeteg érdekes produkció várja a közönséget a fesztivál első napján, a dumaszínházas Beliczai Balázs és Mogács Dániel stand-upjaitól a dél-afrikai énekessel felálló, pop-funk-hiphop vegyületet játszó Soul Surge-től az olyan keményebb kötésű fellépőkig, mint az Ørdøg, a Leander Kills, vagy a szegedi Tha Shudras, esetleg a világzenei színpadon a Random Trip, vagy a Csík Zenekar és a Kürtős Tanácsa koncertje. 

Kapcsolódó hírünk, hogy a felvételi ponthatárok közzétételétől július végéig kedvezményes, úgynevezett gólyabérletet kínál a Szegedi ifjúsági Napok a frissen felvett hallgatóknak, így nem csak a bejutásnak örülhetnek, akik megugrották a megfelelő ponthatárokat a különböző felsőoktatási intézményekbe. A SZIN ugyanis egy akcióval olcsóbb jegyet is kínál a „gólyáknak”. Eszerint a 19.990 forintos bérlet - július 31-ig - 15.990 forintba kerül a frissen felvetteknek, illetve a nappali tagozatos egyetemistának. Van még kérdés?

További információk a fesztivál honlapján, vagy a SZIN Facebookján


programajánló fesztivál szeged tankcsapda szin enter shikari szegedi ifjúsági napok honeybeast kies lóci játszik



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása