2017.07.30. 11:04 – m.adi

Ne keresd az igazit, az én voltam – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hazai zenekarok szerencsére a nyár közepén sem álltak le az új megjelenésekkel, amikből most ismét összegyűlt egy csokorra való, benne egy olyan Bankrupt-számmal, ami egy kis átalakulás után Péterfy Bori & Love Band-dalként született újjá, és lett sokkal híresebb, mint az eredeti. Lentebb mindkettőt hallhatjátok, Siklósi Bence, az Umami Fétis, a Meztelen Diplomaták, a Lépjünk a holdra, a Bálna és a Trick újdonságával együtt, ezeket pedig mind-mind megválaszthatjátok a lista legjobbjának a poszt végén, ahogy az máskor is szokott lenni. 

Tovább folytatja a munkát Tövisházi Ambrussal a Bankrupt, ami azért jó hír, mert eddig baromi jó számok születtek ebből a koprodukcióból, nekem a Lee Marvin még mindig nagy kedvencem. Most egy stalker-témájú dalt hozott a már több mint húszéves zenekar Törlöm a számod címmel, aminek megint kifejezetten szellemes szövege van, a refrén és a verzék is nagyon jók, a kellemes, zongorás lüktetés pedig nagyon passzol ehhez. A zenekar egyébként szokásához híven most is úgy érzi, hogy fehérneműs csajokkal lehet a legjobb klipet forgatni, és most is csinált angol verziót az aktuális számából, aminek szintén nagyon vicces a szövege.

Nem csak nekem tetszett első hallásra a Törlöm a számod szövege, hanem Tövisházi Ambrusnak is, aki miután meghallotta a demóját, úgy érezte, hogy ebből Péterfy Bori-dalt kell csinálni. Készült tehát egy csajos változat a stalkeres szövegből, ami kapott egy jórészt elektronikus, de stílusra abszolút Péterfy Bori & Love Band-es kíséretet, és tadámm, így született a Ne keresd az igazit, az én voltam. Igazából a dal bankruptos verziója jobb egy kicsit, a boris változat olyan lett, ami koncerteken tud majd igazán jól szólni, de ott abszolút ütni fog.

Érdekes utat jár be a szemünk láttára Siklósi Bence, aki februárban még egy rádióbarát popszámmal mutatkozott be, majd áprilisban egy keményebb, társadalomkritikus dallal folytatta, most pedig egy agyament elektróval indult el valami egészen új irányba. A dal stílusát jól érzékelteti az, hogy a klipjében három gorillát látunk, amiből a rózsaszín általában ritmusra veri a mellét, a kék kicsit összevissza tátog, a sárga pedig úgy bólogat, mintha biztonsági őr lenne egy olyan koncerten, ami azért egy kicsit tetszik neki. A maga őrültségében egyébként elég jó szám a Dawn, úgyhogy kíváncsi vagyok, legközelebb egy hegedűversenyt van death metalt hallunk-e majd az énekestől.

Az előző számnál még sokkal agyamentebb az Umami Fétis újdonsága, a Gonosz Szambája, amiről a készítők azt mondták, hogy „olyan, mint az élet: semmi értelme, de imádjuk”. Nem csodálom, mert tényleg tök jó ez a kisiklott hip-hop, ahogy egy kollégám megfogalmazta a zenekar stílusát tavaly. Szellemes szövegek, ragadós refrén, ordítozó srác, szintiző és karatézó szöcske, mi kell még?

Elektronikus lüktetéssel teremt nyári hangulatot az alapvetően könnyed beatpopban utazó Meztelen Diplomaták Ne menj haza című száma. Erre az érzésre a hozzákészült klip is jócskán rásegít, amely a zenekar gitárosának (Seltsam János) Portón rögzített felvételei nyomán született meg. A dal az elválás előtti gondolatok hullámzását mutatja be, amik bár gyakran ellentmondásosan hömpölyögnek egymás után, végül könnyedén simulnak bele az elkerülhetetlenbe, csakúgy, mint ez a szám is az ember fülébe. (H.Tina)

A Lépjünk a holdra zenekar Űrhajós című dala már a címválasztásában sejteti, hogy a csapat még eléggé korai fázisban van, ahol egyelőre csak az alap gegeket lövi el. Ezt viszont nem teszi olyan rosszul, de azért van még hova fejlődnie a formációnak mielőtt a holdat célozná meg. A jelenlegi felállásban 2016 szeptemberétől játszó alternatívrock-banda legújabb száma szövegének értelmezése a klipben megjelenő szövegaláfestés ellenére is kihívás elé állítaná még a legedzettebb Kispál-rajongót is, de a gitárdallam egész szerethetővé teszi az egészet. A szám utolsó harmadának ritmusváltása pedig kifejezetten jó, talán önmagában jobban meg is állná a helyét, ha a srácok erre a részre építették volna fel az egész dalt. Mindenesetre a holdra szállás még odébb van, de azért a későbbiekben érdemes követni a fiúk további lépéseit is. (H.Tina)

Egy informatikai értékesítő, egy logisztikus és egy felhasználói élménytervező alkotja a Bálna zenekart, ami letisztult rockzenét játszik, nálunk most a legújabb klipjüket láthatjátok, ami a Probléma című számhoz készült. Ahogy sejteni lehet, a dal egy problémáról szól, méghozzá olyanról, amiből nagyobbat csinálunk, mint amilyen valójában. A szám legjobb része a középső instrumentális betét, a szöveges részek már annyira nem azok, én nem is nagyon értem általában, hogy mit mond Tóth Krisztián énekes. A dalhoz készült klipben a zenekar tagjait láthatjuk, de persze nem szokványos módon, ahogy halad a szám, egyre jobban összekeverednek az emberek, és egyre többször látunk egy beszélő szájat nagyon közelről.

Tök profira sikerült a Trick nevű budapesti grunge-rock trió bemutatkozó klipje, ami Tompafény című számukhoz forgott. Pedig no budget produkcióként készült, azaz a stáb tagjai nem a pénzért csinálták végig a háromnapos forgatást, hanem valami szebb cél érdekében. A videóban azt látjuk, ahogy két jó barát kiviszi harmadik, ekkor már kukászsákban lévő társukat egy elhagyatott bányába, hogy ott jól elégessék a hulláját. Zeneileg amúgy tök jó a dal, főleg a basszustémák vannak ott, a refrént viszont itt sem sikerült megértenem, amíg nem olvastam el a szöveget.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


magyar újdonság bankrupt péterfy bori & love band meztelen diplomaták dalmegosztás umami fétis



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása