2017.08.01. 16:36 – Kovács.Attila

Az anyatej világnapja - Ismeretterjesztés és egy kis Red Hot Chili Peppers

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mother_s_milk.JPG

Ma van az anyatej világnapja, tudtátok ezt? Meg is ragadom az alkalmat, hogy egy nyilvánvaló zenei párhuzam okán megemlékezzünk róla. A folytatásban érdekes adatok, és egy huszonnyolc évvel ezelőtti Red Hot Chili Peppers-lemez, csak mert megtehetjük.

A világnappal kapcsolatban az anyatej pozitív hatásairól lesz szó. Idézem:

"Az anyatej az újszülöttek elsőszámú tápláléka, mielőtt képesek lennének megenni és megemészteni más ételeket. A totyogókor utáni szoptatás idézem, egészségi előnyökkel jár. Úgy, mint a hirtelen csecsemőhalál kisebb veszélye, magasabb intelligencia, a középfüli fertőzések, megfázás, influenza, alacsonyabb rizikójú rák, gyermekkori leukémia, cukorbetegség, asztma, ekcéma, fogbetegségek, későbbi elhízási hajlam, pszichológiai rendellenességek kisebb valószínűsége. A szoptatás ugyanakkor az anyáknak is egészségügyi előnyökkel jár. Segíti a méh terhesség előtti méretének elérését, csökkenti a szülés utáni vérzést és hamarabb érik el az anyák terhesség előtti súlyukat. Sőt a szoptatás egyaránt csökkenti a mellrák későbbi kialakulásának esélyét." (Forrás: Wikipedia)

Hihetetlen dolgokat lehet megtudni, ha az ember olvasgat egy kicsit. Mindemellett a Red Hot Chili Peppers negyedik albumának is ez a címe, amely lemez két hét múlva ünnepli megjelenésének huszonnyolcadik évfordulóját. Ezen az anyagon játszott először együtt a zenekar leginkább klasszikusnak tekintett felállása, az akkor még csak 19 éves John Frusciante gitáros, és Chad Smith dobos közreműködésével. Olyan kitűnő dalok találhatók rajta, mint a Higher Ground, a Knock Me Down, vagy Jimi Hendrix Fire-jének feldolgozása. A mai jeles nap alkalmából akár meg is hallgathatjátok!


red hot chili peppers ismeretterjesztés világnap anyatej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása