2017.08.01. 11:34 – Lángoló Gitárok

Napi SZIN, második rész - Az év fesztiválkelléke, valamint ajánló a csütörtöki napra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_2156.jpg

Na mi lett az idei év legfontosabb fesztiválkelléke? A Szegedi Ifjúsági Napok online kutatása szerint az okostelefon. Két tucat különböző tárgy versengett egymással majd’ egy hónapon át a SZIN közösségi oldalán, hogy melyik legyen „A 2017-es év legfontosabb fesztiválkelléke” A döntőbe jutott három tárgy közül a legtöbb szavazatot az okostelefon kapta, a második legfontosabb a bankkártya, azt követi a napszemüveg. És ha már úgyis ott lesz a fesztiválon az okostelefon, akkor érdemes letölteni a SZIN appot és összerakni az „Az ÉN SZINem”menüben az augusztus 23-26 közötti Szegedi Ifjúsági Napokkihagyhatatlan koncertjeit. A folytatásban ajánlunk is néhányat, ezúttal a második, csütörtöki napra. 

A SZIN második napja ismét stand-up előadással indul be, Dombóvári István és Bellus István kezdik a délutánt a Captain Morgan Arénában. Persze rajtuk kívül is rengeteg kitűnő programot kínál a csütörtöki nap. A fesztivál fellépőit bemutató összeállításunk második részében ők következnek.

Tirke Honolulu - Augusztus 24., csütörtök, 22:30, Szurdi Zsolt Színpad

Mindjárt itt a Tirke Honolulu, akiket már tavalyi összeállításunkban is kiemeltünk, ők este fél tizenegykor érkeznek a Szurdi Zsoltról, a Szeged Városi Rock Klub, és a Gőzerő zenekar idén áprilisban elhunyt vezetőjéről elnevezett színpadra. A túlzás nélkül kultikus szegedi csapat fellépése azért is lesz különleges, mert a koncerten csatlakozik hozzájuk a fesztivál idei arca, Anger Zsolt is. A zenekari Facebookon erről azt írják, hogy, idézzük "régi harcostársunk visszatér zenei gyökereihez: velünk már akkor is mutogatta magát, mielőtt filmvászonra került. Azóta bezzeg mi vagyunk rá büszkébbek, mint viszont... Ez persze nem igaz, csak szerénységünk mondatja ezt velünk." Hogy a harcostárs ebben az esetben mit takar, nem tekinthető teljesen tisztázottnak, de a koncerten ez is biztosan kiderül, mi megnéznénk a helyetekben.

Baron Mantis - Augusztus 24., csütörtök, 16:00, Árkád Világzenei Színpad

A délutánt az Árkád Világzenei Színpadon a Baron Mantis kezdi, akik lényegre törő, sallangmentes rockzenével hívják fel magukra a figyelmet, saját definíciójuk szerint hihetetlen energiával és szakító hangzással sáskahadként lepik el az újdonságra kiéhezett nagyérdemű tudatát, hogy szeretetpetéit vaskos riffekbe és kíméletlenül zakatoló ritmusokba ágyazva keltsék ki. Ennél szebben mi sem tudnánk megfogalmazni a lényeget. Ami biztos, hogy ha valakit érdekel egy érdekes hangzású magyar csapat, az ne tántorogjon csütörtök délután sokáig másnaposan, inkább nézze meg a Baron Mantis koncertjét!

PASO - Augusztus 24., csütörtök, 19:00, Árkád Világzenei Színpad

A PASO-t lehet szeretni, vagy nem szeretni, az viszont elvitathatatlan, hogy kevés náluk szórakoztatóbb zenekart választhat az ember, ha ki akar rúgni a hámból egy fesztiválon. Persze ők is tesznek ezért, és nem csak az olyan dalokkal, mint a hajnalban hazafelé igyekvők legnagyobb himnusza, a Részeg. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, a zene mellett a szövegre is érdemes odafigyelni, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, akár olyan témákról, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése. Aki eddig "csak" bulizott rájuk, a SZINen a szövegre is odafigyelhet majd, már ha tud! 

Irie Maffia - Augusztus 24., csütörtök, 18:15, Borsodi Nagyszínpad

Az Irie Maffia tavaly ünnepelte tizedik születésnapját. A mozgalmas év után néhány hónap pihenőre vonult a zenekar, de április óta ismét aktívak, és már javában zajlik a Champions Tour! A turné kapcsán készült új fotókon a frontemberek sportolók bőrébe bújtak, és az idei SZINen is legalább olyan teljesítményt várhat tőlük a közönség, amely méltó lesz a számos hatást ötvöző reggae / funk magyar veteránjaihoz.

Rajtuk kívül méltán érdemes még a figyelemre a Russkaja, vagy a Budapest Bár az Árkád Világzenei Színpadon, és biztosan nem okoz majd csalódást a Brains és a Halott Pénz sem az este két főzenekaraként. Aki kevésbé mainstream előadókra vágyik, azoknak ajánljuk a Half Note City koncertjét éjféltől a Szurdi Zsolt színpadon, a rockosabb vonalat kedvelőknek a Cloud 9+ is érdekes lehet este fél nyolctól a Party Arénában. A tribute zenekarokért általában véve nem lelkesedünk, de a Sabbath Szombat és a Sonic Temple szerencsére két igazán jó zenekar dalait adja elő, érdemes lesz belenézni!

További információk a fesztivál honlapján vagy a SZIN Facebookján


programajánló fesztivál szin irie maffia paso szegedi ifjúsági napok tirke honolulu baron mantis



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása