2017.08.24. 11:19 – Hirdetés

Ingyenes buli a bor mellett a második Vingardium Borligeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tavaly ismerkedhetett meg a nagyérdemű a Vingardium Borliget borfesztivállal, melyet nem Budapest belvárosában, hanem egy családi házas övezetében, a XVI. kerületi Erzsébetligetben szerveztek meg szeptember első hétvégéjén. Mit tudhat egy újabb fesztivál, legyen szó borról, zenéről vagy bármiről, és életképes lehet-e mindez egy olyan helyen, amiről az emberek nagy része azt se tudja, hogy létezik? Hogy lehet, hogy tavaly mégis óriási siker volt, és idén még én is kíváncsi lettem, annyi jót hallottam róla?

A recept viszonylag egyszerű alaptételekre épít. Az egyik, hogy akinek gyereke van, nehezen jut el fesztiválozni, mert a két kézműves asztal, amit ledobnak az egyik sarokba, még nem köti le a gyereket egy napon keresztül. A másik, hogy attól, hogy valakinek gyereke van, még benne van a rock’n’roll, és vannak akár saját igényei is. És hogy ez a kettő akár tud is működni egymás mellett, ha jól ki van találva.

Ennek megfelelően érezhetően több a gyerekprogram, mint a többi borfesztiválon, de ez nem nyomja rá a bélyegét a hangulatra – senki nem érzi magát a játszótéren. Olyan elemeket is behoztak, amit gyerek és felnőtt is tud élvezni, ez megint csak újdonság. Slackline, Hintayo, társasjáték,  szabadulószoba, csak hogy párat említsek.  Így a 30 borászati kiállítón és a gasztrón kívül is van élet. Külön móka, hogy aki úgy érzi, hogy az Örsnél van vége Budapestnek, az IKARUS nosztalgiajárattal mehet közvetlenül a fesztiválra.

No és akkor a koncertek. Kicsit vegyes felvágott a dolog, mert egyik nap Cimbaliband lesz a fő fellépő, másik nap a The Carbonfools, harmadik nap meg Gájer Bálint, de az tény, hogy egyik sem az a kategória, hogy „csak szóljon valami a háttérben”. A többi fellépő közül van kicsit populárisabb vonal is, de van, ami igazán nem mainstream, ami egy ilyen fesztiválon dicséretes. Erre mondjuk már a tavalyi tapasztalatok alapján is lehetett következtetni. A csendes kertvárosban a Bohemian Betyars akkora koncertet adott, hogy a Parkban sem lehetett volna nagyobbat bulizni, de a hálás és jófej közönség gyakorlatilag mindenre nyitott volt. Idén a Kéknyúlra vagy akár a Barabás Lőrincre is kíváncsi leszek, mit hoz ki egy ilyen közegből.

A belépés egyébként ingyenes, csak aki kóstolni akar, az fizet, no meg aki a többi szolgáltatást igénybe akarja venni, mert az csak pohárvásárlók számára elérhető.

A fesztiválpiacon igencsak túlkínálat van, de érdemes esélyt adni az új, fiatal kezdeményezéseknek, hátha tudnak valami újat mutatni.

VINGARDIUM Borliget (2017. szeptember 1-2-3., Erzsébetliget)


fesztivál hír vingardium borliget



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása