2017.08.25. 18:00 – Gnosis

Összművészeti újdonság Szegedről - Sungazers-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

header.jpg

Szegeden tevékenykedik egy fiatal és ambiciózus srác, aki kivételesen nem az Inner Awakening tagja, hanem progos-elektros zenei koncepcióval szeretne ismertséget szerezni magának, galambpostázás helyett. Örömmel mutatjuk be ezt az érdekes kezdeményezést most nektek és egyben nálunk lehet elsőként megtekinteni a hamarosan közelgő EP egyik dalát. Na de lássuk a bemutatkozást:

Bemutatkozás - Eye Can’t Act 

A Sungazers Géczi Gergő szegedi bázisú, szóló poszt-progresszív zenei projektje. A célja egy összművészeti jelenségként éltetni az egészet azáltal, hogy koncepció gyanánt novellát ír, klipet rendez valamint időről időre más művészekkel is kollaborál. 2016 februárjában teljes önerőből jelent meg az első, tíz plusz egy számos nagylemeze Eye Can’t Act címmel, mely egy az egyben saját, ugyanakkor amatőr munka volt, kevés visszhanggal.

Objects 

Gergő pontosan egy éve írt egy kilenc fejezetes novellát, Objects címen, ami mintegy koncepcióként funkcionált. Ezt követően egy éven keresztül írta a dalokat hozzá. Kilenc fejezethez egyenként kilenc dal született, amelyek az adott történet-részletet hivatottak elmesélni. A novella konkrét cselekmény helyett inkább képekben mesél, valamint nagyban dominál benne a szürrealitás. A koncepcióhoz hozzá jött még az a kilenc kép, amiket Fazekas Hanga grafikus készített. 

Narrow Lungs EP 

Egy kilenc számos nagylemez stúdió körülmények között történő felvétele több szempontból sem működött, így Gergő megkereste Szabó Szebasztiánt, a Miracle Sound -szegedi stúdió- hangmérnökét, akivel végül három dalt választottak ki a kilencből. Ami a dobokat illeti, a felvételekben Roncsák Marcell végzett kiváló munkát. Gitárral, basszusgitárral Fazekas Máté is közreműködött, illetve velük tartott Pohl Judit is, az Elve zenekar énekesnője, aki háttérvokállal járult hozzá a dalok teljességéhez. Szabó Szebi és Sóti Norbert jóvoltából a felvételek gyorsan és gördülékenyen elkészültek. Párhuzamosan készült két rövidfilm is, ez az első teremti a vizuális világot a most megjelenő single-hez.

Ez alapvetően egy tájkép-koncepciójú lyric videó, mely még télen készült a Normafán. A felvételeket Chalhoub Emil fényképésznek köszönhetjük. Fontos célja van ennek a számnak, hiszen a globális felmelegedés elleni harcra lett felvértezve azáltal, hogy a számból érkező minden bevétel közvetlenül a WWF Hungary-nek lesz adományozva. Ha te is szeretnél segíteni, azt itt tudod megtenni és cserébe a számot, néhány artwork-öt és a dal korai demó verzióját is megkapod digitális formában. 

#inspireback mozgalom 

Mivel a novella, a képek, a kislemez és a kisfilmek közösen egy összművészeti képet adnak, az egész egy mozgalommal párhuzamosan indul, amely egy felületen összehozhatja a művészeket (vagy az az iránt érdeklődőket) profikat és amatőröket egyaránt. A koncepció az, hogy ha inspirál a dal, a novella, a képek, ne habozz és inspirálj vissza. Oszd meg az alkotásokkal kapcsolatos benyomásaidat, érzelmeidet a saját műfajodban készített alkotásokon keresztül. Írj befejezést, előzményt vagy egy köztes fejezetet a novellához. Minden alkotásért, fejezetért cserébe ingyen letöltési link jár a majd szeptember 15-én megjelenő kislemezhez. Minden alkotás, fejezet megjelenik majd a hivatalos weboldalon és hozzájárul a tervezett Objects nagylemezhez, ezáltal közösen megalkotva és tovább bővítve a koncepcióját. 


dalpremier Géczi Gergő Sungazers Lángoló Premier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása