2017.08.29. 13:19 – Lángoló

Halott sztárokkal nevettetnek a Sűrített paradicsom első részében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

perjes_tamas.jpg

Közös produkciót hozott létre Perjés Péter és Tamás Nándor, akiket a debreceni rockzenei életből ismerhet a többség. Előbbi az August Förster énekese volt, valamint a Casanova Night Musical atyja, utóbbi pedig a Bearfood, a Wyrfarkas és a Crocodile Rock frontembere, valamint két korábban megjelent kötet szerzője. A zenészek közösen írtak egy könyvet Sűrített Paradicsom címmel, melynek első része, a Buli van a túlvilágon most látott most napvilágot. 

A szórakoztató vígjáték tíz fejezete a túlvilágon játszódik a Sűrített Paradicsom nevű szépségszalonban, ami egyben koktélbár is, és az égi Hollywood mesés tengerpartján áll. Ide járnak szépülni, pletykálni, mulatni a térben és időben kóborló holt lelkek, köztük azok a híres énekesek is, akik egy-egy ünnep estéjén az Úr színe előtt adják elő utolsó dalukat a bár színpadán. A buli végén az Úr dönt arról, hogy mi vár a fejezetek főhőseire: Pokol vagy Mennyország. A történetet a 14 éves, színes bőrű cipőpucoló kamasz fiú, Ted szemszögéből élvezhetjük végig.
A sztoriban keveredik a dráma a humorral, az ármány a szerelemmel, és közben szólnak a pop/rocktörténelem legnagyszerűbb zenéi.

A tíz fejezet során meghökkenhetünk Jim Morrison arcátlanságán, amint ellentmond az Úrnak, élvezhetjük Janis Joplin és Whitney Houston közös duettjét, nevethetünk Freddie Mercury páváskodásán, Bon Scott ordenáréságán, megborzonghatunk John Lennonnak a gyilkosával, Chapman-nel folytatott párbeszédén, jót derülhetünk Amy Winehouse látszólagos visszafogottságán, Luciano Pavarotti túlzott finomságán, Elvis Presley hétköznapiságán és Michael Jackson infantilizmusán.

Míg a zenészek felkészülnek a végső produkcióra, tanúi lehetünk a hihetetlennek tűnő találkozásoknak, amikor beugrik egy fazonigazításra vagy egy italra többek között Muhammad Ali, Julius Caesar, Alfred Hitchcock, Adolf Hitler, Ernest Hemingway, Bonaparte Napóleon, Agatha Christie, Jeanne d'Arc, Beethoven vagy éppen James Dean.

A szerzők elmondták, bíznak benne, hogy sokaknak fog tetszeni a könyvük, amivel további terveik is vannak, hiszen úgy íródott, hogy később színpadi darabot, vagy filmsorozatot is lehessen belőle készíteni.

A kötet a Líra és a Libri jóvoltából már országszerte kapható.


könyv hír sűrített paradicsom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása