2017.09.08. 11:00 – Lángoló Gitárok

Egy dal két nyelven, két videóval - Memphis Belle klippremier

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sam_0031_mp4_00_00_19_06_still001.jpg

Nem túl gyakori, hogy egy zenekar két különböző klipet forgat egy dal két változatára, azonban a szombathelyi Memphis Belle most ezt is kipipálhatja. A tavaly márciusban megjelent bemutatkozó album If I Could Do It All Again dalának most megjelent Egy nap című magyar változatára új klip készült, a két változat pedig kapcsolódik egymáshoz, hiszen ugyanazon a helyszínen forgatott a zenekar. Klippremier a hajtás után!  

A Memphis Belle tagjai sokféle formációban álltak már együtt színpadon, saját bevallásuk szerint azonban az igazi kiteljesedést ez a projekt adja meg számukra, minden korábbi csak a „témával töltődés” időszaka volt. Élmények, életérzések, helyek és utazások olvadnak össze a csapat zenéjében és szövegeiben.

Keszei Tamás által megálmodott hangzást és mondanivalót Aradszki Zsombor zenei és hangszerelési ötletei mentették meg a tábortűz melletti dudorászás során eltékozolt, jópofa dalötletek sorsától. Az egészet Újvári Timi énekhangja és személyisége tölti meg élettel, akiről a zenekar tagjai a következőket mondták:

Timi maga a zene: neki nem kell instrukciókat adni, vagy elmagyarázni, hogy mit szeretnénk kihozni egy adott dalból. Ő tudja és csinálja, megéli és átadja. Hiteles és magával ragadóan szerény.

A dalokhoz a hiányzó hangokat a ritmusszekció, Czetter Gábor dobos és Weinelt Gábor basszusgitáros teszi hozzá, az eredmény pedig egyszerűen szerethető, dúdolható, táncolható, minőségi zene. Első magyar nyelvű dalukat, a Bőröndbe zárt világot a Petőfi Rádió mutatta be, majd játszotta rendszeresen számos vidéki állomással együtt. A Bőröndbe zárt világ, és a most megjelent Egy nap című dal eredetije a Cabinsize című debütáló albumon jelent meg először angol nyelven. A dalok a koncerteken már angolul is nagyon népszerűek voltak, de magyar változatban talán még jobban belopják magukat a közönség szívébe.  

A Bőröndbe zárt világ után hamar elkészült a következő magyar számuk Egy nap címmel. A dal eredetijét, angolul, If I Could Do It All Again címmel ugyancsak hallható volt már az első lemezen és a koncerteken. A fordítás végül annyira jól sikerült, hogy még magát a csapatot is meglepte, és úgy érzik, sikerült rácáfolniuk arra, hogy az angol dalok csak bugyután szólhatnak magyarul. 

A koncertek mellett most a stúdiómunkák kapják a legfontosabb szerepet a Memphis Belle életében, hiszen jövő év elejére tervezik a következő teljes albumot. Addig is ismerkedjetek velük magyarul és angolul egyaránt! 

A poszt megjelenését a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier magyar pop rock szombathely videóklip új dal memphis belle



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása