2017.09.09. 15:00 – Nihil_AK

Grandiózus box set a King Crimson korai albumaiból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

king_crimson_now.jpg

Azt ismeritek, hogy állítólag a King Crimson-főnök Robert Frippnek van egy olyan szobája a házában, ahol egy széken és egy gitáron kívül semmi nincs, nehogy valami is elterelje a figyelmét az alkotásról? Na, ezek után már nem is lehet csodálkozni azon, hogy a zenekar következő kiadványa a legfrissebb hírek szerint egy 27 CD-t tartalmazó box set lesz, amely nem csak az év elején elhunyt John Wetton énekessel készült összes lemezt tartalmazza majd, de tizenöt albumnyi korábban sosem publikát korabeli koncertfelvételt is. A Sailors' Tales - merthogy ez lesz a kiadvány címe - ezen kívül Blu-ray és DVD formátumú élő anyagokat is magában foglal majd, mondhatni kimerítően dokumentálva a zenekar klasszikus korszakát. A ronda öregember - nem mi mondtuk, idézet a korábbi frontembertől - és zenekara jelenleg épp dupla kvartett felállásban turnézik az Egyesült Államokban, és a hírek szerint maga Adrian Belew is csatlakozik majd hozzájuk a mostani koncerteken. Mondanánk, hogy örülnénk egy magyar állomásnak ebből a műsorból, de inkább kivesszük a kezünket a biliből. Hogy zene is legyen a hírben, a folytatásban hallgassátok meg minden idők egyik legjobb dalát, melynek címe Starless, és amely az utolsó Wettonnal készült stúdióalbum, a Red zárótétele.

Azt egyébként nagyon régóta meg szerettem volna írni, és végre van is rá alkalom, hogy pár éve egy hosszabb utazás során épp ezt a lemezt hallgattam a vonaton, akkor először, és arra lettem figyelmes, hogy az egyik dalban két percig tartó csönd van. Teljesen el voltam ragadtatva, hogy basszus, ezek mekkora művészek már, ezt is meg merik csinálni, csak hogy valódi tartalmat adjanak a mondásnak, miszerint a zene a hangjegyek közti űr. Ja. Ki volt húzódva a füles a lejátszóból. Na ennyit rólam és a King Crimsonról. 


rock újrakiadás hír progresszív king crimson box set



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása