2017.09.12. 13:09 – Nihil_AK

Decapitated - Emberrablás helyett csoportos nemi erőszak a vád

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

decapitated-2017.jpg

Egyre cifrább ügynek tűnik a Decapitated letartóztatásos balhéja. Most elhangzottak a konkrét vádak is, melyek csoportos nemi erőszakról szólnak. A vallomás alapján egy "kissé" eldurvult backstage buli képe rajzolódhat ki szemünk előtt, amire persze minden érintett teljesen máshogy emlékszik, valaki egyáltalán nem. Ráadásul most már nem egy nő szerepel a történetben, hanem kettő. Részletek a hajtás után.

A vádat emelő érintettek úgy nyilatkoztak, hogy a Decapitated tagjai az augusztus 31-ei, Spokane-beli koncertjük után meghívták őket egy italra a klub előtt parkoló turnébuszukba. Egyikük kérdésre elmondta, hogy izgatott volt, amiért a buszon lehet, majd kisvártatva a zenekar egyik tagja megfogta a melleit, később őt Michal Lysejko dobosként azonosította. Ugyanő elmondta, hogy kényelmetlenül érintette őket, amikor a zenekar tagjai egymás között lengyelül beszéltek, és hamarosan úgy érezték, a buszban uralkodó hangulat megváltozott, és a Decapitated tagjai zsákmányként kezdték méregetni őket. Ekkor ránézett a barátnőjére, és jelezte neki, hogy ideje lenne távozniuk a buszból. Ezután elment a busz mellékhelyiségébe - itt az eredeti forrás fürdőszobát említ, de én még egyetlen underground metálzenekar turnébuszában nem láttam szó szoros értelmében vett fürdőszobát, szóval egyezzünk ki ebben - , ahová követte az énekes, Rafal Piotrowski, aki erőszakoskodni kezdett vele. Erre ő ellenállt, és azt mondta, hogy a barátnőjével együtt szeretnék elhagyni a buszt, mire azt a választ
kapta, hogy ő már távozott, és szórakozzon inkább, ha már ott hagyta.

Ezt követően Piotrowski megragadta a karját, majd beszorította a helyiségbe, ahonnan az áldozat a tükörből és a szeme sarkából látta, hogy a zenekar tagjai egymás után megerőszakolják. A másik nő úgy nyilatkozott, hogy amíg a zenekartagok a megerőszakolták a barátnőjét, addig az énekes őt akarta orális szexre kényszeríteni, majd miután ellenállt, a földre térdeltette, aminek eredményeképpen zúzódásokat szenvedett a térdén és a lábszárán. Miután elhagyta a turnébuszt, nem sokkal később rendőrök állította meg ittas vezetés gyanúja miatt, és a járőrkocsi hátsó üléséről felhívta mobiltelefonján a barátnőjét, aki beszámolt a nemi erőszakról. Az állítólagos áldozatnak később a gitáros, Waclaw Kieltyka és egy másik, nem azonosított férfi segített összeszedni a ruháit, és lejutni a turnébuszról. Ezután északi irányba sétált a klubtól, és miután számos családtagját felhívta, tárcsázta a 911-et is. A helyszínre érkező rendőr ellenőrizni szerette volna a turnébuszt is, de addigra a zenekar már elindult a következő helyszínre. A rendőrségi vizsgálat során több külsérelmi nyomot is találtak rajta.

Már eddig is volt néhány ellentmondás, de ennek tetejébe a zenekar tagjai sem egybehangzóan reagáltak a vádakra. Michal Lysejko dobos vallomása szerint nem ismerte fel a lányokat, de egyébként sem kíván semmit mondani tolmács nélkül. A gitáros, Waclaw Kieltyka ezzel szemben megerősítette, hogy a zenekar énekes és basszusgitárosa szexuális kapcsolatba lépett a nevezett hölggyel a turnébusz vécéjében, és hozzájárult egy esetleges DNS-vizsgálathoz is. Az énekes, Pjotrowski megerősítette, hogy buli volt a buszon, és a nők is jelen voltak, ugyanakkor ennél többet csak az ügyvédje és egy tolmács jelenlétében kívánt nyilatkozni, míg a másik fő érintett, Hubert Wiecek basszusgitáros elismerte ugyan, hogy a nők a buszon tartózkodtak, de elmondása szerint a kanapén ült, és nem látta, hogy mi folyik a mellékhelyiségben. A további nyilatkozatot szintén tolmács jelenlétéhez kötötte, a DNS-vizsgálatot pedig mindketten elutasították.

Az egyik potenciális szemtanú, Wojciech Cichocki - valószínűleg a stáb egyik tagja - elmondása szerint aludt a turnébusz egy fülkéjében, és nem látta az állítólagos áldozatokat, legfeljebb egyiküket, a buszt korábban elhagyó nőt, néhány szempillantásra.

Szóval cifra sztori ez a javából. A zenekar tagjai továbbra is a Los Angeles megyei börtönben vannak, és nyilatkozatuk szerint készen állnak, hogy felvegyék a kesztyűt az ellenük felhozott vádakkal szemben, és bebizonyítsák a saját verziójukat, amit állításuk szerint számos szemtanú igazolhat. 

Nincs szándékomban ítélkezni senki felett, ugyanakkor a sztori kínosan emlékeztet a Satyricon 2004-es, szintén amerikai turnéján történtekre, amikor a zenekar két turnégitárosát fogták perbe gyakorlatilag ugyanilyen vádakkal. Ők végül tisztázni tudták magukat. A friss fejleményekről természetesen időben beszámolunk.


lengyel letartóztatás death metal rendőrségi ügy decapitated



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása