2017.09.15. 11:00 – Lángoló Gitárok

Édes rémálmok – Új klippel tér vissza a NimfoniA

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nimfonia_foto.jpg

Egy őrült szerelem elmúlását megjövendölő rémálmokat dolgoz fel a NimfoniA legújabb, visszatérésnek is nevezhető klipje. A zenekar idén már alakulásának hetedik évfordulóját ünnepelte, ugyanakkor az utóbbi években csak takaréklángon üzemelt a csapat, mivel a tagok közül néhányan külföldön tartózkodtak. Nemrég azonban mindenki hazatért, így már semmi nem állt az útjában annak, hogy új dalokat írjanak. A VickyWhite lát napvilágot most ezek közül, melynek érdekessége az, hogy neves közreműködők is játszanak benne. De hogy kik, az csak a folytatásban derül ki!

A NimfoniA 2010-ben alakult, a négyfős csapat - Debrecy Zozo, ének, gitár; Janky Zsolt, dob; Vermes Gábor, basszusgitár; és Kun Krisztián, billentyűk - számos anyagot írt és rögzített az évek során, erőteljes basszus és dobok, fülbemászó dallamok és érzelmes szövegek jellemzik őket. Csakúgy, mint a most megjelent VickyWhite-ot is, ami egy keserédes szerelmet dolgoz fel. A zenekar néhány tagja külföldön próbált szerencsét az elmúlt években, most azonban, mindenki újra Magyarországon van, vége az inaktív korszaknak, és a friss szám már azt jelzi, hogy újból belevetették magukat az alkotásba is.

 A visszatérő szerzeményről a zenekar frontembere, Debreczy Zozo mesélt:

„A dalt egy olyan love story inspirálta, ami végül egy édes rémálommá alakult. Amikor Angliában éltem, megismertem egy Vicky nevű lányt, akivel egymásba szerettünk és gyakran eljött hozzám, ahol szeretkeztünk és rengeteg dalt írtunk. Remek szerető és énekes volt, de egy idő után az egész kapcsolat megváltozott: folyamatosan, féltékenységről, fájdalomról álmodtam, és arról, hogy elhagy, hogy szétmegyünk. Tulajdonképpen ezek az álmok megjósolták a jövőt. Édes rémálmoknak neveztem őket. Ahogy ez a dal szövegében is megjelenik, Vicky képe elsötétedett számomra és minden más fekete lett, amikor elszakadtunk.”

A VickyWhite-ban a Quimbyből ismert Kiss Tibor és A Kutya Vacsorájában is játszó Vastag Gábor is játszanak szóló, illetve slide gitáron. A dalszöveget lekísérő, szürreális klipet Debreczy Zozo készítette, a dalt már angol és ausztrál rádiók játsszák, mától pedig elérhető az összes digitális zenemegosztón.

További információk a zenekar Facebook-oldalán

A poszt megjelenését a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


rock hír videoklip nimfonia dalpremier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása