2017.10.05. 15:50 – Szponzorált Tartalom

Mit csinálnak a zenészek a Budapest Music Expon? Nyolc miniinterjú az idei rendezvény fellépőivel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pusztaicsaba.jpg

Holnap indul a Budapest Music Expo, amelyről már több programajánlót olvashattatok nálunk. A rendezvény előtt megkérdeztünk néhány fellépőt, ki mivel tölti majd az idejét a rendezvényen, ahol három napon keresztül a zenéé és a hangszereké a főszerep. A folytatásban jön nyolc miniinterjú kedvcsinálóként! 

HANGÁCSI MÁRTON

hangacsimarton_foto_sinco.jpg

Mit fogsz csinálni az expón?

Egy minikoncertet fogok adni kiváló hangszerészem, a Svajcsik Gitár Műhely standjánál, október 6-án, pénteken 17 óra 20 perctől. 

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Általában mindent végig szoktam futni, de mindig azoknál a standoknál, cuccoknál időzök, amik aktuálisan érdekelnek. Idén a stúdiótechnikai standokat fogom megnézni, de biztos kipróbálok sok hangszert is.

Mi a legfrissebb cuccod?

Három élő videót jelentettem meg szeptemberben. Rooftop Session névre kereszteltem őket, és jól bemutatják, hogyan szólalnak meg a dalaim élőben.

NAGY ÁDÁM

nagy_adam2.JPG

Mit fogsz csinálni az expón?

Október 7-én és 8-án, azaz szombaton és vasárnap egyaránt délután háromtól a Roland színpadon lesz egy bemutatóm, ahol az ACS-pro akusztikus gitarerősítőt, és a GR-55 gitárszintetizátort fogom megismertetni a közönséggel. Szombaton a Roy és Ádám Trió is fellép ezen a színpadon délután öttől.

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Mindent, amit csak időm, lehetőségem enged. Szinte minden érdekel, ami a zenével, vagy bármilyen hangszerrel kapcsolatos, akár kipróbálni, akár csak hallgatni, szemlélni. Ha választanom kell, talán a koncertek kevésbé, inkább a szakmaibb bemutatók miatt megyek. 

Mi a legfrissebb cuccod?

Utolsó munkám a Roy és Ádám Trió legfrissebb, idén tavasszal megjelent nagylemeze. Egyenlőre két dal jelent meg klip formájában, de az album végighallgatható a YouTube-on.

PETRUSKA ANDRÁS

petruska.jpg

Mit fogsz csinálni az expón?

Pénteken 17 órától a Fülesbagoly színpadon tartok egy rövid szólókoncertet, amit nagyon várok, mert évek óta nem volt ilyen. Vasárnap pedig a Yamaha egészen elképesztő Transacoustic nevű akusztikus gitárját mutatom be 12:20-kor a G csarnokban.

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Egyedüli tervem a barátok, partnerek meglátogatása, a többi alakul magától. Ha éppen nem vágyom semmire, akkor nem igazán jellemző rám a nézelődés, de azért érdemes nyitva tartani a szemem, pár éve például így botlottam bele egy álom-gitártokba, ami azóta is jelentősen megkönnyíti az életemet.

Mi a legfrissebb cuccod?

A 2016-os, Kapunyitó című, második lemezemhez idén tavasszal készítettünk egy újabb, igazán különleges klipet, ezúttal a Miért pont én? című dalhoz, amiben minden szerepet én magam alakítok. Fél lábbal már kifele állok az albumból, már dolgozom a harmadikon, illetve azt megelőző, kisebb meglepetéseken is.

PRIBOJSZKI MÁTYÁS

pribojszkimatyas.jpg

Mit fogsz csinálni az expón?

Az idei Music Expón a Music Mercant / Fon Trade által forgalmazott HOHNER szájharmonikákat fogom bemutatni, mivel a német HOHNER cég hivatalos, nemzetközi endorsere vagyok, hosszú évek óta. A kis workshopom inkább egy vidám, interaktív kérdezz-felelek lesz élőben, természetesen zenei bemutatókkal, Szász Ferenc gitáros barátom, kollégám közreműködésével. Egyébként hivatalosan ez a duó formációnk a GRUNTING PIGS, amellyel rendszeresen turnézunk itthon és külföldön is. Novemberben háromhetes holland és belga turnén veszünk részt, emellett dolgozunk az új lemezünkön is.

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Látogatóként meglátogatom a QSC (Interton Group), a Shure, az Eldorádó, a Stage Shop, valamint a Forte Music standjait!

Mi a legfrissebb cuccod?

Legutóbbi nagy élményem, azon kívül, hogy minket választottak előzenekarának, de együtt is muzsikálhattam a legendás Tom Jones-szal! Zenekarommal a Pribojszki Mátyás Banddel, valamint a duó formációmmal, a Grunting Pigs-szel egyaránt rendszeresen koncertezünk itthon és külföldön. Mindkét formációmmal új lemezre készülünk 2018-ban, emellett szeretném folytatni az elmúlt több mint húsz év misszióját, hogy képviseljem az élőzenét és természetesen a bluest, sok muzsikával, turnéval. 

PUSZTAI CSABA

pusztaicsaba.jpg

Mit fogsz csinálni az expón? 

Játszom a Meinl standján a Z-Drums Percussion Show-val. Ebben az egyedülálló formációban országszerte elismert könnyűzenei ütőhangszeresek játszanak. Az előadások a Hungexpo „Hangos csarnokában” a G73-as standnál lesznek a következő beosztás szerint: 

2017. október 6. péntek: 11:40-12:00
2017. október 7. szombat: 11:40-12:00
2017. október 8. vasárnap: 10:15-10:30 és 16:00-16:20 (Drumcircle)

Akit érdekelnek az ütőhangszerek, semmiképpen ne hagyja ki!  

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Cimborákat, hiszen ez az esemény mindig olyan, mint egy oriási osztálytalálkozó. Emellett pedig dobokat és ütőhangszereket minden mennyiségben!  

Mi a legfrissebb cuccod?
A Trans-Formation lemez most jelent meg, ezen Pozsár Eszterrel, Eichinger Tiborral és Frey Györggyel játszom együtt. A Budapest Voices-zal pedig hamarosan kijön egy új átdolgozás, amihez klip is készül.

SÁNDOR DANI

sandordani.jpg

Mit fogsz csinálni az expón? 

Két zenekarral is fellépek. Előbb a Telma Lincoln & Minimysttel az Öröm a Zene tehetséggondozó döntőjében, vasárnap 12.05-kor, majd nem sokkal később a colorStarral 14.45-kor az RCF színpadon.

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Körbe szoktam járni az egész Expo-t, és megnézem az újdonságokat. Mindig rengeteg érdekességet találok, amiket ki is tudok próbálni.

Mi a legfrissebb cuccod?

Egy nyári colorStar koncertfelvétel a Budapest Parkból. Ilyen lesz a készülő új lemez is, ami jövő tavasszal várható.

SZAKONYI MILÁN

szakonyimilan.jpg

Mit fogsz csinálni az expón? 

Hajdu Klárival lesz fellépésem szombaton 13:20-tól a G69 Yamaha standnál.

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Látogatóként mindenevő vagyok, nem tudok sajnos semmit kiemelni, mert minden érdekel: mikrofonok, aktív hangfalak, gitárok, kütyük, billentyűs hangszerek, na meg a fellépők is. 

Mi a legfrissebb cuccod?

Mostanában a saját projektemet eléggé elhanyagoltam, inkább más popzenei produkciókban tevékenykedtem, például Boggie és Horányi Juli új lemezére csináltam hangszereléseket.

SZIPKA-LOOPS

szipka-loops2.jpg

Mit fogsz csinálni az expón? 

Az egyszemélyes looper produkcióm repertoárjából fogok megmutatni egy kis részletet a Music Expo-n vasárnap 15:10 és 15:40 között a Fülesbagoly színpadán.

Mi az, amit látogatóként nézel majd meg?

Látogatóként, illetve basszusgitárosként feltétlenül rá fogok kukkantani a Blasius-basszusgitárok standjára. Bár magam is egy olyan hangszeren játszom, itt mindig találok valami újdonságot, amibe beleszeretek.

Mi a legfrissebb cuccod?

Legújabb home-made klipem még nyáron készült, közel egy nap alatt találtam ki, írtam meg a szöveget, illetve vettem fel és vágtam meg az egyszerű videót. Ez a szám nevezhető a Future Bass albumom "outro" - jának, hiszen nem sokkal a megjelenése után írtam.


programajánló bme szakma hangszer szponzoráció hangszerkiállítás miniinterjú budapest music expo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása