2017.10.09. 09:30 – dankógábor

Meghalt Aradszky László

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aradszky.jpg

Vasárnap elhunyt az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes. 

Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt

- írta az Indexnek az énekes családja. Aradszky Zsolt, Aradszky László fia azt nyilatkozta, hogy semmi előjele nem volt a halálának, a kiérkező mentők sem tudtak már rajta segíteni. A halál oka pár napon belül derül ki.

Énekesi karrierje előtt Aradszky László a Töltőtolljavító Ktsz. dolgozója volt, majd 1958-tól kezdett el a szórakoztatóiparban tanulni. 1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést ért el a Még ide-oda húz a szív című dalával, amit Dobos Attila és S. Nagy István szerzett. Ezután indult be igazán a karrierje. Az Isten véled édes Piroskám című dallal ő lett a magyar hanglemezgyártás első aranylemezes előadója. 1969-től folyamatosan adta ki nagylemezeit, igaz, a másodikra elég sokat, 17 évet kellett várni, mivel külföldön énekelt. Haláláig aktív volt, a legutolsó nagylemeze idén jelent meg Ha megszólal a telefon címmel, de koncertjei is voltak tervezve. Számtalan díj mellett 2003-ban megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is.


hír gyász aradszky lászló táncdal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása