2017.11.26. 18:33 – Nihil_AK

Német mozifilmhez írt zenét Josh Homme

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

josh_homme.jpg

Az idei Cannes-i Filmfesztiválon már bemutatták Fatih Akin török származású német filmrendező In the Fade című filmjét. Az In the Fade - eredeti címén Aus dem Nichts - egyfajta bosszúfilm, melyben egy asszony elégtételt vesz egy neonáci csoporton, akik megölték a férjét és a fiát. A főszereplőt Diane Kruger alakítja, akit olyan produkciókból ismerhet a közönség, mint a Becstelen Brigantyk, vagy a Trója. A Lángoló szempontjából  film érdekessége az, hogy zenéjét a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme komponálta, akinek ez az első hasonló jellegű munkája. A folytatásban bele is hallgathattok a soundtrackbe.

Az együttműködést a rendező kezdeményezte azzal, hogy elküldte a film nyers változatát Homme-nak megtekintésre. Akin így beszélt a közös munkáról:

Azonnal visszahívott, nagyon tetszett neki a film, részt akart venni benni. Négy vagy öt alkalommal beszéltünk telefonon, váltottunk vagy tíz e-mailt, és már küldte is a zenét. Mindenféle komplikációtól
mentes, gyors és tiszta munkafolyamat volt.

A filmzene felvételeiben a Queens ot the Stone Age tagjai, Michael Shuman és Troy Van Leeuwen is közreműködtek. Akinek tetszettek az utóbbi lemezek billentyűs, vonós hangszerelésű kísérletei, azok biztosan keblükre ölelik majd az anyagot. A soundtrack már elérhető az összes fontosabb streaming szolgáltatónál, az albumon pedig Homme-ék eredeti zenéje mellett olyan előadók szerepelnek egy-egy betétdallal, mint a Faith No More, Courtney Barnett, vagy Hindi Azra. 


film mozi filmzene hír queens of the stone age diane kruger josh homme teljes album



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása