2017.03.23. 15:54 – Hirdetés

Latinos desert blues a mexikói határ mellől - Xixa-koncert a Dürer Kertben

xixaaa.jpg

Alig negyven mérföldre a mexikói határtól, az arizonai Tusconban egy végtelenül sajátos zenei színtér éledt újjá az elmúlt húsz évben: a latin ritmusok, a desert blues és a hetvenes évek pszichedelikus kísérleteinek találkozása kimeríthetetlennek tűnik a grindhouse filmek hangulatán túl is, és ez hatványozottan igaz a Glitterhouse Records szárnyai alatt működő Xixára. A zenekar, ahol Bob Dylan egykori dobosa, a Giant Sand két jelenlegi, valamint a Calexico egykori tagjai működnek együtt, márciusban a Dürer Kert 041-es termében adja első hazai koncertjét, az A38 Hajó szervezésében.


hír psycho mutants xixa2017.03.23. 14:21 – Lángoló

A Bagossy Brothers Company most elmondja, honnan jöttek a dalaik

bagossy_brothers_company2.jpg

A Bagossy Brothers Company 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el, Ha rólad szólna címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, a Lángolón bemutatkozó Elviszlek. 2016 tavaszán a zenekar újabb, ismét nálunk debütáló anyaggal jelentkezett a Vakít a kék című EP formájában, a NagySzínPad tehetségmutatóban, pedig a döntőig jutott. Most viszont megjelent a zenekar második nagylemeze A Nap felé címmel, aminek a bemutatója április 7-én lesz az Akvárium Klubban. És hogy minden infót elmondtunk, alább tessék meghallgatni a nagylemezt, illetve alatta tessék elolvasni, hogy honnan is jöttek az anyagon hallható dalok!


folk pop rock hír bagossy brothers company2017.03.23. 10:20 – Lángoló

GUEZ WHOZ BAK? – TOMM¥ €A$H visszatér a Dürer Kertbe

tommycashass.jpg

TOMM¥ €A$H észt rapper őrületes koncertje után Európa-hódító turnéja állomásaként visszatér Budapestre, március 25-én a Dürer Kertben ad koncertet. Tommy Cash az a fickó, aki gond nélkül a feje mögé hajtja lábait vagy lovagol be a McDrive-ba és senki sem gondolja már a szomszédságban, hogy ez furcsa. Persze nem volt mindig így, Tommy Cash egy korántsem kedves és rózsaszín orosz lakótelepen nőtt fel, de éppen ez a baltik „gettó” fordította a művészetek felé és lett inspirációja. Kezdetben a tánc és a festészet, majd a divat érdekelte, most rapsztárként hódítja meg a kontinenst. A Eurosonicon és számos fesztivál és klubkoncerten söpört már végig erőteljes produkciójával, három csíkos Adidas melegítőjével és sajátos humorú szövegeivel. 2014-ben jelent meg EUROZ DOLLARZ YENIZ című albuma, tavaly pedig WINALOTO című dalával és annak klipjével hívta fel magára a figyelmet. A meglehetősen extrém és érdekes klip ötlete Tommy fejéből pattant ki, amiért idén meg is kapta a legjobb klipnek járó elismerést az Estonian Music Awards-on.


pop hír rap tommy cash2017.03.22. 15:48 – Prieger Zs.

Punkjazz-gitárhős, érkezőben - Marc Ribot szombaton újra Budapesten játszik

 ceramicdog_custom-d6cd53d8a3bfe865d7c878e9028c31e35361ad64-s800-c85.jpg

A világ egyik legelfoglaltabb és legbefolyásosabb gitárosa, Marc Ribot, amikor éppen nem John Zornnal, Tom Waitsszel, Marianne Faithfull-lal, Mike Pattonnal, Elvis Costellóval vagy olyan poénos nevű projektjeivel, mint például a Gyökértelen Kozmopolitákkal vadul, akkor Ceramic Dog nevű formációjával járja a világot. Szombaton bekukkant a budapesti Trafóba is


jazz punk hír mark ribot2017.03.22. 14:28 – Lángoló

A találkozás öröme: Átjáró - A Góbé és az Oláh Gipsy Beats közös estje

gobe.jpg
A 2017 év egyik legizgalmasabb világzenei találkozójára kerül sor március 24-én a budapesti Dürer Kert nagytermében. Az elmúlt évek két nagy felfedezettje lép színpadra ezen az estén, és közös műsort is adnak.
A Góbé zenekarban természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában, amit saját zenei anyanyelvként, önkifejezésként használnak. Ugyanilyen magától értetődő a könnyű- és a klasszikus zene jelenléte zenéjükben, hiszen ezek is kulturális identitásuk részei. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Furfangosan keverik a különböző stílusokat a Kárpát-medence különböző szögleteiből érkező ifjú muzsikusok. A magyarszováti, a szászcsávási, a csíki, a moldvai és a dunántúli népdalok, balladák és dallamok magától értetődő természetességgel kapaszkodnak össze a jazz, a blues, a country és a klasszikus zene elemeivel, kialakítva a Góbéra jellemző egyéni zenei szövetet.


folk hír világzene góbé oláh gipsy beats2017.03.22. 13:50 – Prieger Zs.

Benézni a függöny mögé - Beszélgetés Bodrogi Andrással az új BoZan-EP-ről

bozan_2017_press_photo.jpg

A nagysikerű Ki Mit Tube egyik megalkotója, a hazai zeneipar megkerülhetetlen személyisége, ugyanakkor tinikora óta zenész, énekes, szerző. A napokban jelent meg EP-trilógiájának második darabja. Bodrogi Bozán Andrással - aki az elmúlt években már a BoZaN alterego alatt készít lemezeket - nemcsak erről, de misztikáról, testen kívüli élményekről, egyensúlyról, régi haverokról és zenei együttműködésekről is beszélgettünk.


pop electro interjúk bozan bodrogi bozán andrás2017.03.22. 10:22 – dankógábor

Itt egy új Chuck Berry-dal Tom Morellóval

chuck_2.jpg

Már Chuck Berry vasárnapi halálakor is tudni lehetett, hogy valamikor idén megjelenik a Chuck című új nagylemeze, amire 38 évet kellett várni a rajongóknak. Most viszont már azt is tudni lehet, hogy június 16-án jön a lemez, amin úgy tűnik lesz pár neves vendég. A lenti, Big Boys című dal alapján mindenképpen, ezen ugyanis a Rage Against The Machine gitárosa, Tom Morello is játszik Nathaniel Rateliff énekessel egyetemben.


hír rock and roll chuck berry tom morello2017.03.22. 09:05 – Lángoló Gitárok

Számolj duplát - F(r)ish!-hírek és -miniinterjú + nyereményjáték

15109397_10153886594855426_1244141970841032807_n.jpg

Most hétvégén duplázik a Fish!, hazánk legnépszerűbb popmetál szalonzenekara, vagyis szombaton és vasárnap is fellépnek az A38-on, egyrészt megünnepelve a tavaly megjelent Idő van című lemezük évfordulóját, másrészt mert megtehetik. Egyébként az említett albumot szombaton faltól-falig elnyomják, szem és bugyi nem fog szárazon maradni. Ezen grandiózus buli okán, illetve mert már régen beszélgettünk a zenekarral, felkerestük az énekes/dalszerzőt, Kovács Krisztiánt, hogy mondja meg a tutit.


interjú koncert fish! koncertajánló popmetál2017.03.22. 07:11 – dankógábor

Azért azt lássuk be, hogy kurva nehéz lehet Justin Biebernek lenni

biebereszik.jpg

Biztos jót lehet úgy enni úgy, ahogy a fenti képen Justin Bieber teszi Ausztráliában. A kép azután készült, miután a kanadai énekes kiosztott egy csomó autogramot, viszont a tömeg ennek ellenére ott maradt, és azt leste hogyan eszik. Később folytatta volna az aláírásosztogatást, de annyira sikoltoztak körülötte, hogy elmondta a rajongóinak, hogy minél jobban sikongatnak, annál kevésbé tudnak vele beszélgetni. Az eset után az Instagramra kiírta, hogy

Elérkezett egy pont, ahol az emberek még csak nem is köszönnek vagy emberszámba sem vesznek. Úgy érzem magam, mint egy ketrecbe zárt állat és szeretnék épelméjű maradni.

Videó, ahogy üldözik Biebert:


pop hír justin bieber2017.03.21. 17:00 – Gnosis

Finn fény - Hukutus-dalpremier

Lángoló Premier

15138505_1154292594625651_2630152938709402104_o.jpg

A 2011-ben alapított Hukutus zenekar Finnországból származik és egyelőre még nem sikerült az első lemezüket kiadniuk. Viszont ők már a modern kor gyermekei, úgyhogy alkalomadtán erről a még nem létező albumról csepegtetnek zenéket a legalább száz fős rajongótáboruknak. Ilyen most a Metsä ja yö (Az erdő és a sötétség), ami egy középtempós black/dark metal-szerű keverék, ami

egy óda a finn örökségünkhöz, illetve egy olyan erőnek a megéneklése ami sokkal régebbi mindennél, még a Fény előtt jött létre. Kívül minden természeti törvényen. Ez a mi utunk.

Ebből a pár mondatból is látszik, hogy a (promófotó ellenére) a finnek komolyan veszik magukat.


blackmetal dalpremier hukutus2017.03.21. 16:00 – Gnosis

Komplex együttélés - Beyond Creation-klippremier

Lángoló Premier

benaf.jpg

A 2005-ben alapított kanadai Beyond Creation eddig két lemezt jelentett meg, mégpedig a tehcnikás/progos death metal zsánerén belül. Teljesen meglepő módon most nem új albummal vagy új számmal jelentkeznek, hanem az első, 2011-ben kiadott The Aura albumuk Coexistence című számához egy koncertklipet készítettek el inkább. Fura egy lépés ez, viszont így legalább ámulhatunk azon, ahogy Simon Girard énekes egyszerre bömböl/károg/sivít, miközben a kezével nyolcvan riffet fog le a gitár húrjain. Szép teljesítmény!


progresszív deathmetal klippremier beyond creation