2017.04.30. 18:00 – Lángoló Gitárok

Egy képzeletbeli rocksztárról írt dalt a The Adolescens

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

theadolescsems.jpg

A The Adolescens megállíthatatlanul írja az új dalokat ősszel érkező nagylemezére. A legújabb darab, a Johnson Baltimore egy képzeletbeli rocksztárról szól, akinek alakját a zenekar dobosa, Békési Dávid ihlette. A csapat tavaly jelentette meg Out of The Blue című első nagylemezét, felléptek a neves Reeperbahn fesztiválon, idén egy akusztikus EP-vel és Juniper Creek Falls című klipjükkel jelentkeztek, most pedig egy újabb rock and roll számmal örvendeztetik meg a rajongókat. Mai dalpremierünk a hajtás után!


indie magyar pop rock klippremier adolescens



2017.04.30. 16:50 – Nihil_AK

Jövő szombaton ismét Thulsa Doom Fest a KVLTban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

methadone_skies.jpg

Május 6-án a KVLT ad otthont Magyarország egyetlen, kifejezetten a sludge, doom és stoner műfajok köré szerveződő klubfesztiváljának. Az idei évben az elszállós, pszichedelikusabb zenekarok kerülnek előtérbe: a rendezvényen olyan zenekarok lépnek színpadra, mint a Methadone Skies, a Pozvakowski, a Band In The Pit, az Enter The Void, és a Her Highness. További tudnivalók a hajtás után. 


programajánló doom stoner sludge kvlt thulsa doom fest klubfesztivál



2017.04.30. 14:09 – Nihil_AK

Carcass-lemezek a legrosszabbtól a legjobbig Bill Steer szerint

Valamint rövid megemlékezés a valaha volt legrosszabb klasszikus albumról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

carcass.jpg

Különböző nemzetközi zenei oldalakon mostanában hatalmas népszerűségnek örvendenek azok a cikkek, amelyekben egy-egy zenekar lemezeit rangsorolják, a legrosszabbtól a legjobbig. Ezen sorok írója esküdt ellensége mindenféle listázgatásnak, mivel egy ilyen összeállítás óhatatlanul szubjektív, ráadásul egy sorrend körülbelül egy órán belül meg is változhat, attól függően, hogy milyen lábbal keltünk fel aznap. Ugyanakkor, ha Bill Steer nyilatkozik a Carcass lemezeiről, okkal tehetünk kivételt. Hogy hogyan látja ő a saját lemezeiket, és vajon nála hanyadik helyet foglalja el a közmegegyezéses alapmű, a Heartwork, az kiderül a hajtás után, kiegészítve néhány személyes emlékkel minden idők legrosszabb klasszikus lemezéről. 


lista rangsor carcass death metal grindcore bill steer



2017.04.29. 21:59 – KirschAndrás

Füst és lábdob, na meg a sztripperek - Maratoni rockdiszkó a Tankcsapdával

Tankcsapda @ Papp László Aréna

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_mg_6913.jpg

A Tankcsapda anno egy komplett generáció számára jelentett belépőt a súlyos zenék univerzumába. És tinédzserként képtelenség volt nem szeretni egy olyan zenekart, melynek szerzeményeit és kazettaborítóit a szobába benyitó fater csak így véleményezte: 

Az ilyeneket az állatkertben kéne mutogatni meg a Kék fényben.

Nomármost, a Punk & Rollon és a Jönnek a férgeken szocializálódott generáció később legalább olyan nehezen barátkozott meg a ténnyel, hogy egy Futyi nevű hörcsögarcú gnóm a Mennyország touristot énekli a Budapest TV-n, mint a rózsaszín inges salesesek felbukkanásával Metallica-koncerteken. Tegyük hozzá: a Tankcsapda önhibáján kívül lett lakossági rock’n’roll csapat, Lukács sosem kísérelt meg Királylány-kaliberű, takonyban pácolt Haribo-mackó slágert írni. Ettől függetlenül a tény, hogy a debreceni trió már akkor sem lesz többé underground, sem underground-közeli zenekar, ha a következő három lemezen tökgyaluval és ütvefúróval generált gitárgerjesztés lesz hallható. (Fotók: Sarkadi Bálint)


rock tankcsapda koncertbeszámoló



2017.04.29. 10:48 – dankógábor

Feloszlott a Letlive.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

letlive2016.jpg

A csapaton belüli nézeteltérések miatt feloszlott a Letive. A Los Angeles-i post-hardcore zenekar pénteken tette ki Facebookjára a közleményt, amiben megköszönik mindenkinek, hogy ilyen szép lett a 2002-es megalakulástól eltelt idő, és hogy a Letlive. által alapított eszmét nélkülük is tovább lehet vinni. A Magyarországon is többször fellépett, igen intenzív koncertjeiről híres zenekar négy nagylemezt és egy EP-t adott ki a karrierje során. A legutóbbit éppen tavaly, de úgy tűnik az If I'm the Devil...-t már nem fogják agyonturnéztatni. A zenekart mi a Fishing On Orfűn láttuk 2014-ben, akkor az énekes törött lábbal mászta meg a színpadot.


hardcore hír post letlive



2017.04.29. 10:25 – dankógábor

Leviszi a fejedet a Whores. új dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

whoresband.jpg

Nagy hiba, hogy még nem írtunk itt a Lángolón a Whores.-ról. Merthogy az atlantai zenekar tavaly kiadott egy olyan lemezt Gold címmel, aminek minden noise rock rajongónak ott kéne lennie a polcán. Azok, akik nem ismernék a csapatot, de a nosie rock színteret igen, csak annyit kell mondanom, hogy olyan a zenéjük, mintha az Amphetamine Reptile kiadó fogta volna az olyan legendás zenekarait, mint az Unsane, a Helmet vagy a Jesus Lizard, hogy csak a legismertebbeket említsem, és kikísérletezte volna belőle a Whores.-ként kapott esszenciát. A Goldon ugyan műfaji újdonságot nem kapunk, de olyan elánnal zenél a trió, hogy azelőtt muszáj megemelni a kalapunkat.


rock hír noise whores.



2017.04.29. 09:50 – dankógábor

Ismét Zakk Wylde-dal dolgozik Ozzy Osbourne

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zakkozzyscissors_vagott.jpg

Ugyan nem olyan nagy meglepetés, de azért mindenképpen hír, hogy Zakk Wylde visszatért Ozzy Osbourne mellé gitározni. Az biztos, hogy a már lekötött Ozzy-szólókoncerteken ő fog gitározni, de minden bizonnyal a jövőre várható új Ozzy-lemezen is ő játszik majd. Wylde az 1988-as No Rest for the Wicked című Ozzy-album előtt került az énekes mellé, lényegében teljesen ismeretlenül. Azóta kisebb-nagyobb szünetekkel mindig ott van Ozzy mellett, gyakorlatilag családtagként kezelve. Felfedezése óta a saját dalokkal teli sorlemezek közül csak a legutóbbi, a 2010-es Screamen nem játszott. Az azon szereplő, és évek óta Ozzy mellett gitározó Gus G hivatalosan nem is haragszik az új felállásra, lévén nagy rajongója volt mindig is a Wylde-dal készült lemezeknek. Meg gondolom ő is tudta, hogy ez egyszer úgyis be fog következni, mivel a rajongók is ezt akarják már régóta.


metál hír ozzy osbourne zakk wylde



2017.04.29. 09:24 – dankógábor

Milyen volt a szocializmusban a lemezgyűjtés? - Nádori Péter elmondja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kovács Tamás lemezgyűjtőkről, lemezfüggőkről szóló videósorozatának mostani alanya Nádori Péter, aki negyven éve él ennek a szenvedélynek. A videóban elmeséli milyen volt a szocializmusban a gyűjtés és milyen ma. Hallhatunk arról, hogy az évtizedeken keresztül épített rendszer, ahol minden könnyen megtalálható volt, hogyan omlott össze egy költözéssel. A gyerekszínész gázsitól az amerikai poggyász túlsúlyig miken megy keresztül az ember, ha gyűjtő. Nádori Péter többek között volt a Quart, a Hvg.hu illetve az Origó főszerkesztője, a Magyar Narancs szerkesztője, de volt elnöke, illetve jelenleg is elnökségi tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének, hogy csak pár dolgot soroljunk fel a magyar médiában eltöltött karrierjéből. Emellett természetesen zenefanatikus.


nádori péter lemezgyűjtők



2017.04.28. 10:31 – dankógábor

A Metallica pótolta egy Metallica tribute zenekar ellopott cuccát

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blisteringearth.jpg

A Blistering Earth nevű Metallica tribute zenekarnak a szombati portlandi bulijuk után ellopták a teljes felszerelését. A csapat teljesen kétségbe esett, neten kértek segítséget, a sztorijukat pedig megírta több újság is. Valószínűleg az egyiket olvashatta James Hetfiled Metallica-frontember, aki kitalálta, hogy pótolják az ellopott cuccokat. Viszont nem Hetfield telefonált, hanem állítólag Lars Ulrich hívta fel a tribute csapat dobosát, hogy pótolnák a felszerelést, majd a Metallica irodájának egy munkatársa vette fel a kapocsolatot velük, aki listát kért a cuccokról, hogy beszerezzék azokat. A Blistering Earth persze teljesen elalélt a segítségtől, ki ne tette volna, és még most sem hiszik el, hogy ilyen történt. A szokatlan akciót egyébként onnan eredeztetik, hogy a Metallicával is történ hasonló lopásos eset még a korai időkben, és ők nem tudták ilyen egyszerűen pótolni a cuccokat. A tribute zenekar amúgy olyan 20 ezer dollárra, csaknem 6 millió forintra becsülte az ellopott felszerelés értékét. 


hír tribute metalloca



süti beállítások módosítása