2017.07.31. 17:50 – Lángoló Gitárok

Face 2 Face - Új klip a Wackortól ...egy majdnem új dalhoz

Lángoló premier + miniinterjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wackor.jpg

A magyar metálzene titkos fegyvere, a Wackor sosem a kapkodós munkatempóról volt híres. Náluk simán megtörténhet az, hogy egy négy éve elkészült lemez csak idén jelenik meg fizikai formátumban, és most készül hozzá videóklip. És meg is történik. A zenekar egy közösségi videóklipet készített a Dramatically Different album kezdődalára, a Face 2 Face-re, a hazai metálszíntér nem elhanyagolható részének közreműködésével. Mindezt a hajtás után egy mikrointerjú társaságában magatokévá is tehetitek.


interjú premier rock videóklip wackor modern metal



2017.07.31. 16:35 – dankógábor

Jön az új Primus-lemez, itt egy dal róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

primus.jpg

Hat éve már, hogy a Primus kiadta legutóbbi sorlemezét, bár ha az 2014-es, teljesen elborult Willy Wonka tribute lemezüket is ide soroljuk, akkor csak három évet kellett a rajongóknak várni az új albumra. Merthogy ősszel jön a The Desaturating Seven. A lemez koncepciója egy gyerekkönyvön alapul, amit Les Claypool főnök a gyerekeinek olvasott fel, és hét koboldról szól. Mellesleg ez az első saját dalokkal teli Primus-nagylemez 1996 óta, amin a zenekar klasszikus felállása játszik, azaz Claypool mellett Larry "Ler" LaLonde gitáros és Tim "Herb" Alexander dobos. Ráadásul itt is van egy dal róla.


hír primus



2017.07.31. 15:26 – Lángoló Gitárok

FUCK CANCER: jótékonysági összefogás és koncert Andrisért

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zandoki_andras.jpg

Zándoki Andrásnál, a The Southern Oracle dobosánál a közelmúltban egy igen ritka daganatos betegséget diagnosztizáltak. Szerencsére az első műtéteten már túl van, ugyanakkor a kezelések még csak most kezdődnek, ami jelentős anyagi megterhelést jelent családjának. Szeptember 28-án a Dürer kertben barátai és zenésztársai jótékonysági koncertet tartanak, hogy segítshessenek neki. Az este folyamán fellép a Kies, szólóban Apey, a The Devil's Trade, a Faminehill, a Stubborn, az Inhale Me, a Diamonds Are Forever, a Shell Beach, a Ghostchant, a Fish!, valamint természetesen zenészkara, a The Southern Oracle, ezúttal vendégzenészek közreműködésével. A koncert teljes bevételét a kezelésekre ajánlották fel a résztvevők, emellett más módon is támogathatod Andris gyógyulását. További részletekért olvass tovább! (Fotó: The Southern Oracle Facebook / Bodnár Dávid)


koncert betegség jótékonyság dürer the southern oracle zándoki andrás



2017.07.31. 14:29 – Lángoló

Egy hegyek között született dal klipje - szinnyaidóri-premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szinnyaidori_01.jpg

Megérkezett a július elején Partihard (Lehetne rosszabb is) című dalával a Lángolón bemutatkozó szinnyaidóri
első klipje is, aminek szintén nálunk van a premierje. Szinnyai ezúttal a lágyabb hangvételű, nyugalmat és békét sugárzó, Csak 10 perc című dallal szeretné kikapcsolni a hallgatót a napi rohanásból. Az augusztusban megjelenő album címét – Csak lélegezz! – is ez a dal inspirálta.

A dal még nagyjából másfél éve született egyik kedvenc helyemen, Andalúziában, egy Ronda nevű településen a hegyek közt, amely nevével ellentétben számomra a világ egyik legcsodásabb, legmegnyugtatóbb helye. Egyik reggel felsétáltam egy kilátópontra, leültem, próbáltam kiüresíteni a fejem, elcsendesedni. És ekkor egyszerre csak elindult bennem a dal. Itthon aztán Hajba Imi barátom és zenésztársam gyönyörűen felöltöztette egy szépen épülő hangszereléssel.

A Csak 10 perc hangulatát jól tükrözi a Sebestyén Gábor által készített klip. Természetfilmbe illő jelenetek, lassú vágások, nyugodt képi világ egészíti ki a zenét. Az éeneksnő számára fontos motívumokat láthatunk: a hegy, a kitáguló tér, a víz, növények és állatok, a benne jelenlévő és őt körülvevő csönd, és találkozás azzal, aki mindezekben jelen van.


premier pop hír szinnyaidori



2017.07.31. 12:34 – Rácz Mihály

Az etnokáosztól a sivatagi bluesig - Világzenei top 10 az idei Szigetről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gaye_su_akyol.Jpeg

A jubileumi Szigetre a Világzenei Színpad szervezői is nagy ívű keresztmetszetét hozták össze ennek a színes-szagos műfajnak – ami valójában messze nem lőhető be sem szűk, de még tágabb zsánerként sem, azaz a műfaji jellemzők legfeljebb egy-egy tájegység, ország, vagy kultúrkör mentén jelenthetnek konkrétabb ismertetőjegyeket. Nem lesz hiány idén sem a visszatérő nagy nevekben éppúgy, mint nálunk először koncertező friss és épp befutás előtt álló bandákban, de az biztos, hogy a világzene nagyjából minden szegmense érintve lesz, márpedig egy-egy ilyen érintés csodákra képes és ünnepi hangulatba hozhatja a gyanútlan arra járót. A nulladik nap (10-e csütörtök) csak a magyar bandáké, a többi pedig minden értelemben vegyes, és meg se próbálunk sem rendet vágni, sem pedig az egész programot végigvenni – a befutott bandákra (Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Leningrad, Orchestre National de Barbés, PASO, Besh o droM, Bohemian Betyars) úgyis tömeg verődik össze komolyabb rásegítés nélkül -, kicsemegéztük tehát azt a tíz külföldi fellépőt, akiket nem érdemes kihagyni, ha valakinek épp a Szigeten lenne dolga a héten.


fesztivál sziget



2017.07.30. 11:04 – m.adi

Ne keresd az igazit, az én voltam – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hazai zenekarok szerencsére a nyár közepén sem álltak le az új megjelenésekkel, amikből most ismét összegyűlt egy csokorra való, benne egy olyan Bankrupt-számmal, ami egy kis átalakulás után Péterfy Bori & Love Band-dalként született újjá, és lett sokkal híresebb, mint az eredeti. Lentebb mindkettőt hallhatjátok, Siklósi Bence, az Umami Fétis, a Meztelen Diplomaták, a Lépjünk a holdra, a Bálna és a Trick újdonságával együtt, ezeket pedig mind-mind megválaszthatjátok a lista legjobbjának a poszt végén, ahogy az máskor is szokott lenni. 


magyar újdonság bankrupt péterfy bori & love band meztelen diplomaták dalmegosztás umami fétis



2017.07.29. 12:15 – dankógábor

Rita Ora és a Clean Bandit is kiesett a Sziget szombati napjáról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt írják a szervezők, hogy:

Nagyon szomorúak és egyben csalódottak is vagyunk, ugyanis a Clean Bandit és Rita Ora is lemondta Szigetes fellépését. Minden tőlünk telhetőt megtettünk az utolsó pillanatig a tárgyalások során, de sajnos a hónapokkal lekötött érvényes megállapodásunk ellenére mindketten lemondták fellépésüket. De aggodalomra nincs ok, minden erőnkkel rajta vagyunk hogy a Macklemore & Ryan Lewis előtti két sávban méltó előadókat hozzunk el nektek. Csalódottak vagyunk, de 100%-ig biztosak abban, hogy egy fantasztikus szombatunk lesz a Szigeten!

A két kútba esett sztárfellépőn és Macklemore-ékon kívül még a Halott Pénz volt erre a napra besorolva, na meg persze a főzenekar előtti color party. Szóval ők maradnak ki:


fesztivál sziget hír rita ora clean bandit



2017.07.28. 14:11 – Gnosis

Vizes VB+nyáriszünet+uborkaszezon = haha

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy a sportesemények végén az újságírók/riporterek az aktuális sportolótól azonnal interjút kérnek és megbeszélik a teljesítményt és rövid értékelést eszközölnek, ennek mintájára a zenekritikusok is eljárhatnának ugyanígy egy-egy koncert végeztél.

Valami ilyesmi beszélgetést simán el tudnánk képzelni az énekessel egy két órás performansz után a zenekari öltözőben:

Helló Thomas! Hogyan értékelnéd a mai szerepléseteket?

Üdvözlöm az olvasókat! Hát nézd, szerintem az első félóra maga volt a pokol, szar hangosítás, béna közönség. Utána amikor már belejöttünk volna, akkor meg a gitáros tempót váltott és lehagyta a dobost, a billentyűs meg a végére mentálisan elfáradt. A riffek nem úgy sültek el, célt tévesztettünk, nem tudtuk megugrani a nevezési szintet sem.

Mit gondolsz, min úszott el a buli ténylegesen?

Sorolhatnám napestig, de a fő ok valószínűleg az lehetett, hogy a tegnapi edzőtáborozás helyett inkább a kocsmában ittunk, a várható közönség kielemzése helyett pedig a csajokat stíröltük vizenyős szemekkel.

Azért ennyire csak nem volt vészes az előadás, nem igaz?

Nem, persze, szeretek mókázni, de tény, hogy egyéniben jobban muzsikálnék, mint csapatban.

Akkor neked nem savanyú a szóló.

Vicces vagy, jöhetnél hozzánk jegyszedőnek.




2017.07.28. 12:53 – dankógábor

Abbath szó szerint felszántott egy szlovén hegyoldalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

abbath-takes-a-spill.jpg

Verem a fejem a falba, hogy nem ismételtük meg a tavalyi tolmini kirándulásunkat, és nem mentünk el az idei Metal Daysre. Jó lett volna ugyanis élőben látni, ahogy Abbath Doom Occulta élő black metal legenda a világ legnagyobb nevettetőjévé válik. De szerencsére  van róla videó. Már az se semmi, ahogy felkaptat a hegyoldalra, majd ott egy sapkát tesz a fejére, na de az, ahogy lejön onnan, annak párja nincs. Ez olyan klasszikus lesz, mint a legendás Immortal-klip a gonosz varázsló kalapjával. Úgy leszalad a meredeken, de úgy, hogy csak a gyep fogja meg. Aztán legendás beszarva rogyasztós pózába vágja magát, és folytatódik az így látatlanban is kiváló buli. Ennél zseniálisabb koncertpillanat idén már nem lesz.


metál hír black abbath metaldays



süti beállítások módosítása