2017.09.30. 10:41 – Lángoló

A Meszecsinka új klipje és új útjai

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

me.jpg

A Meszecsinka szilveszterkor jelentkezett egy, a mágikus világba kalauzoló klippel, utána elutazott New Yorkba, ahol bemutatkozott az Association of the Performing Arts Presenters fesztiválján. Az év folyamán járt Németországban, Belgiumban, Bulgáriában, Makedóniában és Szerbiában. A világjárás mellett természetesen sok magyarországi helyszínen is látható volt. Az ősz beköszöntével a zenekar új klippel jelentkezik, amely a Lángoló Gitárokon látható először. A klipet Todoroff Lázár forgatta és vágta, a forgatókönyv a zenekaré. Az alkotók nem adtak leírást a videóban látható történethez, a nézőre bízzák a befogadást és az értelmezést.


premier folk hír világzene meszecsinka



2017.09.29. 13:23 – dankógábor

Gyémánt Bálint szerzői bemutatkozása és egy izraeli világsztárral való találkozása Budapesten ma este

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gyemantbalint_trio.JPG

Hazánk egyik legkiválóbb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint a kezdetek óta sokszínű és izgalmas formációkat erősít játékával, mely amellett, hogy a jazz és a kortárs improvizatív zene jegyeit viseli magán, a popzenét kedvelő közönség számára is ismerős lehet. Korábban a trip-hop trió, a Bin-Jip tagja volt, most pedig a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duó gitárosaként és legutóbbi lemezeik (Lifelover és a tavaly megjelent nagysikerű Tell Her) társszerzőjeként is jelen van az énekesnő mellett, akivel az egész világon -Németországtól kezdve Kazahsztánon át egészen Japánig- turnéznak.


jazz hír gyémánt bálint



2017.09.29. 11:34 – dankógábor

Tessék meghallgatni az új Primus-lemezt, klipekre bontva!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vagyis nem tudom, lehet-e ezeket klipeknek nevezni, de valami körítést kaptak az új dalok. A videók elején Christopher P. Bacon (Les Claypool) olvas föl valamennyit a The Rainbow Goblins című könyvből, ami az új Primus-lemez témáját szolgáltatta. Gyanítom, hogy maga a grafika is ebből a könyvből származik. Alább a dalok, szépen sorban.


primus



2017.09.29. 11:25 – dankógábor

Új dalokat ír a Stone Temple Pilots

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ez a hír elég meglepő annak fényében, hogy egyelőre nem jelentettek be énekest. Azt lehetett tudni, hogy keresik az új frontembert, de akkor ezek szerint meg is találták. Robert DeLeo basszusgitáros mondta ezt egyébként a Rolling Stone-nak, aki azt is elárulta, hogy nem úgy tekint rá, mint egy "jól ismert énekesre" (szóval lehet, hogy az?), ő inkább azzal foglalkozik, hogy írják a dalokat, és minél hamarabb legyen új lemez. A zenekar egyébként azóta keresi az énekesét, amióta Chester Bennington kiszállt tőlük, hogy a Linkin Parkra koncentráljon. Bennington, és a csapat alapító frontembere, Scott Weiland sem él már azóta. Mellesleg idén 25 éves a Core című lemezük, természetesen kiadják újra, jól feltupírozva. (A képen az eredeti felállás van 1992-ből.)


rock hír stone temple pilots



2017.09.29. 11:14 – -dj-

Épp idd az ideje, hogy szó essen a Von Hertzen Brothersről a Lángolón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vonhercog.jpg

Eddig csak amiatt írtunk róluk, mert felléptek az Opeth előtt. Na de majd most. A finn zenekar eklektikus, sok helyről táplálkozó zenét játszik, mondják progresszív rocknak is. Az alább hallható új daluk mondjuk egy szimpla rockszám, néhány fura kiállással, de már az előző lemezük is ráment a slágeresebb refrénekre. Ezt most úgy látszik erősíteni fogják, szóval majd megírjuk valóban így lett-e.


rock hír progresszív von hertzen brothers



2017.09.29. 10:00 – -dj-

Ilyen most a doom a Sorcerer szerint

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sorcerer2017.jpg

A svéd Sorcerer igazi kultzenekar. Már a nyolcvanas években is léteztek, a szintén kultikus Candlemass-szel együtt indultak, aztán 1992-ben feloszlottak. 2010-ben aztán újra összejöttek, és egy összeraktak egy príma dallamos doomlemezt In The Shadow of Inverted Cross címmel. Már a második dalukat adják ki ennek folytatásáról, ami ha lehet még fogósabb, még dallamosabb. Itt van alább a két új friss szerzemény, az egyik ráadásul klipesítve.


hír doom sorcerer



2017.09.29. 09:00 – -dj-

Ilyen az ismét Danny Worsnop-os Asking Alexandria új dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

asking2017.gif

Az Asking Alexandria nem sokáig bírta eredeti énekese nélkül. Nagyjából két év szünetről van szó, ami alatt Danny Worsnop csinált egy countrylemezt meg egy albumot a We Are Harlottal, aztán jött a békülés, és most kiadták az első dalukat az új, még készülő lemezükről. Az alább hallható Into The Fire nem egy szokványos Asking Alexandria-szám, de az sem igaz, hogy megreformálták magukat. Na de majd a többi számnál kiderül.


hír metalcore asking alexandria



2017.09.28. 19:00 – Gnosis

Budapest romjai - Dánó-dal és -klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mar.jpg

Borbás Dani színre lép, ráadásul pizsamában! A DÁNÓ nevű projectje egy hatszámos kislemez képében fog októberben napvilágot látni és meghallgatván a dalokat, az az érzése az embernek minduntalan, hogy még több ilyen zene kellene a normálisabb kereskedelmi rádiókba. Habár a nyitószám "Basszunk be" refrénje nem biztos, hogy azonnali bebocsájtást biztosítana a napi rotációba, viszont zeneileg és dallamilag teljesen korrekt pop/rock zenét kapunk, ami sok szeretettel, bánattal és idegeskedéssel készült. A Budapest romjai dalhoz egy klip is született, ami most nálunk kerül bemutatásra először. Dani így nyilatkozik a a projectjéről:

A DÁNÓ-t az üresség szülte. Akkor kezdtem el írni, amikor már nem volt más választásom. Amikor tollat emeltem a papírhoz, a szükség vezette a kezem. Mert nem volt semmi más. Mert addigra elfogyott minden kapaszkodó. Ki kellett vájnom magamnak egy vackot, ahol otthon lehetek. Nem volt koncepció, nem volt terv, nem volt cél, csak a vágy, hogy valami az enyém legyen. Elkezdtem szövegeket írni, dallamok kavarogtak a fejemben, és pár hónap alatt megtöltöttem a telefonom ötletekkel. Aztán ahogy az lenni szokott, azokat összeraktam, szétszedtem, kidobtam, újra írtam, kikukáztam, leporoltam, és addig feszítettem őket ide és oda, amíg össze nem állt 6 dal, és abból a 6 dalból egy kislemez. Az a címe, hogy Budapest Romjai. Nem volt konkrét, bölcsen és megfontoltan kilogikázott vezérfonál, mégis úgy érzem, hogy ez a 6 dal összetartozik. Érzem, hogy vannak visszatérő motívumok, de nem szokásom ennél mélyebben elemezni a munkáimat – abban már lenne valami perverz, és sajnos nem az izgató fajtából. Éreztem azt is, hogy a címadó dalnak jár egy videoklip. A Budapest romjai egy nagyon egyszerű dal. Azt vettem észre, hogy a kedvenc zenéim mind elég egyszerűek. Kedvem lenne azt mondani rá, hogy „minimál” – minimál a maga koszos, esetlen és frusztrált módján. Csapong: érint jó pár dolgot, ami akkoriban foglalkoztatott. Tökéletlen. Gyermeteg. Direkt. És pont így jó, ahogy van. A hangszerelés, mint a többi dalnál, hangos, bunkó és gitárközpontú. Ebben vagyok otthon, ezzel tapétáztam ki a vackom falait.  A klip ötlete 3 részletben érkezett hozzám, mindháromszor álomszerűen vagy félálomban. Végül a forgatás előtt 2 nappal álltak össze az ötletek egy értelmezhető egésszé. A Merzse-mocsárnál forgattunk. Jó pár emlékezetes élmény köt ide, egyértelmű volt, hogy itt fogjuk megtalálni azt, amit keresünk. Hólyagosra égett a talpam a homokban és szétcsíptek a szúnyogok, Pete (Peter John Kiss, TheRealJP, a klip készítője) pedig zseniális partnernek bizonyult az őrülethez. Telepataként hangolódott rá a gondolataimra, és a végeredmény magasan felülmúlja minden várakozásom. Ezután pedig nincs más hátra, mint haladni az idővel és kilépni végre a fénybe. Október középen fog megjelenni a Budapest Romjai kislemez, amikor a további 5 szám is elérhetővé válik. Közben meg pörög tovább az agyam: vajon milyen eszközökkel, milyen zenészekkel, milyen felállásban tudom a legjobban megjeleníteni azt a feszültséget és kielégülést, amit a DÁNÓ jelent számomra. Találkozunk élőben, hogy a hang és a fény szaggal és tapintással kiegészülve alakuljon valósággá.


lángoló premier Dánó



2017.09.28. 13:45 – Lángoló Gitárok

Kína Bartókjával érkezik jövő héten a 26. CAFe Budapest

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cafe_budapest.jpg

Több mint száz program számtalan műfajban, közel negyven helyszínen, szerte Budapesten: október 6-án indul, és tizenhét napon át október 22-ig tart a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó szabadtéri programokkal várja a közönséget.


programajánló fesztivál kortárs komolyzene világzene cafe budapest



süti beállítások módosítása